BuzzerBeater Forums

Poland - III.10 > Liga Rezerw VIII

Liga Rezerw VIII

Set priority
Show messages by
From: Siwy

To: Siwy
This Post:
22
280492.121 in reply to 280492.120
Date: 8/25/2016 4:48:43 PM
Overall Posts Rated:
15061506
LIGA REZERW - PÓŁFINAŁY

Dwa starcia, które różniły się pomiędzy sobą jak ogień i woda. Jedno z nich okazało się starciem gołej skóry z batem. Drugiemu zaś już w tym momencie można nadać miano najciekawszego meczu tej edycji LR.

Baltic Strong 102-53 Teka O2

Po starciu, w które Mr. President musiał nareszcie włożyć minimum wysiłku, by pokonać Behemoty, Baltic Strong wraca do formy. Goście mogli mieć nadzieję na wywiezienie korzystnego wyniku z Coloseum tylko przez pierwsze 10 minut - potem gospodarze w przeciągu 25 minut powiększyli przewagę z 5 do 50 punktów. Jeśli Raf Kempeneers (Baltic) spędził 48 minut na PF tylko po to, by zaliczyć trening strzelecki, to z pewnością wykonał to zadanie wzorowo, zdobywając w tym meczu 33 punkty. Baltic ze spokojem oczekuje na finał - ciężko już sobie wyobrazić, żeby w takiej formie ta drużyna zmarnowała szansę na tytuł.

KK Falcons 100-94 Warsaw Loosers

Jeśli spotkania, do którego rozstrzygnięcia potrzebowaliśmy 2 dogrywek, 2 lucky fanów i 209 rzutów nie można nazwać widowiskowym, to ciężko dopasować takie określenie do jakiegokolwiek meczu BB. Finał III.10 przeniósł się na parkiety Ligi Rezerw wraz z całą swoją zaciętością. Obie drużyny przez całe spotkanie nawzajem oddawały sobie prowadzenie, nawet w ostatnich sekundach pojedynku. W takich meczach o zwycięstwie mogą zadecydować nawet najdrobniejsze szczegóły. W przypadku Falconsów można wyróżnić dwa takie czynniki. Pierwszym z nich była wybitna postawa Bernharda Webersbergera. Polak o niemiecko brzmiącym nazwisku tradycyjnie już okazał się najlepszym strzelcem gospodarzy, niemniej jednak chciałbym tu zwrócić uwagę na dwie ważne trójki - ta rzucona na 38 sekund przed końcem regulaminowego czasu gry pozwoliła Falconsom zniwelować prowadzenie Loosersów, zaś o znaczeniu trafionego buzzerbeatera w ostatniej sekundzie pierwszej dogrywki nie trzeba się rozwodzić. Drugim czynnikiem był spokój - Falcons popełnili o 19 fauli mniej niż Loosers - sprawiło to, że pomimo mniejszej kadry i 2 kontuzji odniesionych w regulaminowym czasie przez gospodarzy obie drużyny w decydującym momencie mogły skorzystać z takiej samej liczby graczy (czyli czterech). Warszawianie po prostu zmarnowali swoją przewagę, wylatując z boiska za przewinienia.

PARY FINAŁOWE:

o brąz: Teka - Loosers
finał: Baltic - Falcons

Rozgrywki zbliżają się do końca. Nic dodać, nic ująć! 1 września poznamy zwycięzcę kolejnej edycji Ligi Rezerw... a być może nawet i pierwszego zdobywcę podwójnej korony! Przed taką szansą staną Falcons. Muszą jednak odrobić straty w serii finałowej z Loosers oraz wygrać starcie z Balticem. A nie oszukujmy się, faworytem raczej nie będą.

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.

This Post:
00
280492.122 in reply to 280492.121
Date: 8/28/2016 2:49:48 AM
Overall Posts Rated:
15061506
Eee... panowie... Teka chyba zarezerwowała już sparing z Dream! Teamem! Glupia sytuacja...

This Post:
11
280492.123 in reply to 280492.122
Date: 9/1/2016 12:01:21 PM
Overall Posts Rated:
15061506
30 minut do finału LR, przed Coloseum już ustawiły się kolejki kibiców czekające na wejście na halę... Fani Falcons martwią się, kto przejmie rolę superstrzelca w LR po Webersbergerze, fani Baltica liczą na to, że szampany nie zamroziły się na darmo.

Jak wyglądała droga obu drużyn do finału? W przypadku gospodarzy to była wręcz autostrada - 3 pogromy w grupie C zapewniły im awans z 1. miejsca. Jedyną w miarę niebezpieczną przeszkodą okazały się Behemoty, z którym Baltic musiał zmierzyć się w ćwierćfinale. Pokonanie Teki O2 było tylko formalnością.

Falcons natomiast musieli się namęczyć, by dotrzeć do decydującego starcia. Wyjście z grupy z 2 miejsca nie przyszło im zbyt łatwo - dopiero wysokie zwycięstwo w ostatniej kolejce zapewniło im awans do ćwierćfinału. Tam jednak czekali na ich mocni Silesian Riders. Tylko wysokie umiejętności całej drużyny pozwoliły jej pozostać w grze po wygranej 94-74. Nie był to jednak najtrudnieszy mecz Falcons w fazie pucharowej - do pokonania Loosers w półfinale potrzebowali oni aż 58 minut...

Kto wygra mecz? Dowiemy się już za parę godzin!

From: Krzychu

This Post:
11
280492.124 in reply to 280492.123
Date: 9/2/2016 1:11:59 AM
KK Falcons
III.1
Overall Posts Rated:
701701
Niestety nie udało mi się pokonać Baltica.
Gratuluję Mr.President_ELIT wygranej!

Sisulsson, jak zwykle organizacja na najwyższym poziomie! tak trzymaj!

This Post:
00
280492.125 in reply to 280492.124
Date: 9/2/2016 3:40:15 AM
Baltic Strong
II.4
Overall Posts Rated:
17181718
Dzięki za rywalizacje w finale. Jakoś udało się wygrać ;)
Jeśli mnie pamięć nie myli to chyba dopiero pierwszy raz udało mi się wygrać te prestiżowe rozgrywki

Dzięki wielkie Siwy za super organizację turnieju. Moim zdaniem każda kolejna edycja jest lepsza - a to jest coś!!!!
I przy okazji dostałeś mój głos w wyborach - właściwy człowiek na właściwym miejscu!!!
Powodzenia.

This Post:
11
280492.126 in reply to 280492.125
Date: 9/4/2016 2:19:45 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Wybaczcie trzydniowy poślizg...

LIGA REZERW - FINAŁ

Marek Grygierczyk już przed tym finałem nie raz był na ustach kibiców Baltica. Po 7 sezonach rozegranych w barwach "Silnych" został ulubieńcem fanów, głównie dzięki zaagnażowaniu w grę zespołu i wysokie umiejętności, ale też dlatego, że po cichu liczono też na jego przyszłe występy w kadrze. Teraz lokalni ultrasi będą mieć jeszcze jeden powód, by malować jego podobizny na swoich flagach - Grygierczyk zasłużenie został MVP finału Ligi Rezerw.
Dziennikarze obserwujący mecz słusznie zauważyli, że występ Grygierczyka, grającego w czwartek na pozycji PG (10-18 FG, 4-8 3FG, 28 pkt), był doskonałym podsumowaniem postawy Baltica. Gospodarze odnieśli zwycięstwo 84-90 dzięki skutecznym zastosowaniu motiona, osiągając wysoką skuteczność na większości pozycji. Falcons, pomimo użycia dobrze opanowanego w ostatnich dniach LI, nie mogli im się przeciwstawić. Sam mecz, pomimo, iż obie drużyny zagrały najmocniejszymi składami i pokazały wysoki jak na tą część sezonu poziom sportowy, nie zapisze się w historii LR pod względem burzliwego przebiegu. Baltic kontrolował całe spotkanie, dbając tylko o to, aby nie utracić zdobytej na początku przewagi. Udało im się wykonać to zadanie, pomimo, iż Falconsi w ostatnich minutach zmniejszyli stratę z 16 do tylko 2 punktów.

Gratuluję Mr. Presidentowi kolejnego zwycięstwa w Lidze Rezerw! Jednocześnie przypominam, że IX edycja już niedługo - rejestracja rozpoczyna się już dzisiaj!

This Post:
00
280492.127 in reply to 280492.126
Date: 9/4/2016 3:24:42 PM
Baltic Strong
II.4
Overall Posts Rated:
17181718
Sam mecz, pomimo, iż obie drużyny zagrały najmocniejszymi składami i pokazały wysoki jak na tą część sezonu poziom sportowy

Nie sprawdzałem czy Falcons grał w najsilniejszym składzie...ale ja poza Grygierczykiem grałem w zasadzie drugą piątką. W sumie jeśli patrzeć na pensje to i Grygierczyk nie powinien być zaliczany do najlepszych

Gratuluję Mr. Presidentowi kolejnego zwycięstwa w Lidze Rezerw! Jednocześnie przypominam, że IX edycja już niedługo - rejestracja rozpoczyna się już dzisiaj!

Właśnie nie jestem pewien czy kolejnego.... Coś mi się wydaje, że ja chyba jeszcze nigdy LR nie wygrałem...ale pewien nie jestem....

This Post:
00
280492.128 in reply to 280492.127
Date: 9/4/2016 3:38:21 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Rzeczywiście, pierwszego. Ale finał już po raz trzeci był, więc się skojarzyło.
Najmocniejszy skład mógł tu oznaczać twoją słynną startową 10-kę ;)