BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > Reprezentacija

Reprezentacija

Set priority
Show messages by
Message deleted
This Post:
11
249027.116 in reply to 249027.115
Date: 10/19/2013 6:23:13 PM
ŽKK Željezničar
III.1
Overall Posts Rated:
386386
sta je falilo starom ? hvala.

This Post:
11
249027.117 in reply to 249027.116
Date: 10/19/2013 7:14:38 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52595259
Second Team:
Spartan Kids
Prvi sto je bio kad je preuzeo nije mu valjo, hajd potrudim se opet napravim jedan aktuelan, dzaba, bacio vrijeme samo, uzalud vam trud sviraci..

This is where we hold them!
This Post:
00
249027.118 in reply to 249027.117
Date: 10/21/2013 2:06:29 PM
KK Lisac
II.4
Overall Posts Rated:
166166
Nice win

This Post:
00
249027.119 in reply to 249027.118
Date: 10/21/2013 2:22:55 PM
kk naprijed
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
754754
Hvala
Ovu pobjedu mozemo pripisati formi i jako je bitna jer smo sacuvali ent i i dalje smo bez poraza pred tri odlucujuca meca
kalkulacija ima bezbroj i jos uvijek smo u igri sto je najvaznije
od ove utakmice smo jaci za Arsulica
brine forma Velimirovica pred najvaznije meceve
nadam se da ce forma nastaviti ici uzlaznom putanjom iako vecina klubova u;azi u sve bitnije kup meceve
puno bi nam znacilo ako bi menadzeri iz domacih liga podigli formu reprezentativaca ili odrzali istu
u kontaktima sa inostranim menadzerima sam uglavnom dobio uvjeravanja da ce forma biti u redu
Rumuni su se pokazali kao tezak protivnik i na svu srecu su odigrali samo normal tako da pobjeda nije dolazila u pitanje
Na Sladojinu povredu se nadovezao Pranjic sa sest licnih i ko zna sta bi bilo da je protivnik lupio CT
ovako rizik se isplatio
idemo dalje
s rukom na ramenu

bice rakije sto je najvaznije

From: Tarikz
This Post:
00
249027.120 in reply to 249027.119
Date: 10/21/2013 3:15:01 PM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
670670
Second Team:
Falcons BC
Igramo zasad prilicno dobro, odlican procenat iz igre imamo, sjajan protok lopte i asistencije.
Ono sto brine i na cemu Toma mora poraditi sa centrima su skokovi - ubjedljivo su nas nadskakali i Bjelorusija i Rumunija.
Dobrnjac nam ne moze puno pomoci sa svojom formom a i generalno svojom igrom u napadu.

Slijede tri izuzetno teska meca, nadamo se prolazu dalje.

This Post:
44
249027.121 in reply to 249027.120
Date: 10/24/2013 3:17:43 AM
kk naprijed
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
754754
Mozete li nam se predstaviti?

Pozdrav, ja sam Dario / Ray Barone po nicku, trenutni izbornik NT Hrvatske, imam 36 godina. Vlasnik sam momčadi Critters koja je aktualni prvak Hrvatske iz prošle sezone i sad drži solidno 2. mjesto u plavoj konfi te sveukupno dijeli 2. mjesto s omjerom 8-1.
Ja sam jedan od veterana BB-a na ovim prostorima, igram BB odkad je liga profunkcionirala u Hrvatskoj, to je otprilike kraj 2. sezone.

Sta vas je motivisalo da postanete selektor NT Hrvatske?

Podrška javnosti i potraga za novim izazovom.
Nakon osvajanja druge lige, kupa i konačno prve lige prošle sezone, te dva mandata kao izbornik U21 reprezentacije u sezonama 18-21, te sudjelovanja u radu obje naše reprezentacije unatrag bar desetak sezona, jedini logični iskorak koji je preostao je da postanem izbornik seniorske reprezentacije.

Kako vidite nasu takmicarsku grupu i koga vidite kao favorite uoci odlucujucih meceva?

Ne bježim od činjenice da smo po rankingu mi apsolutni favoriti, ali to se često u praksi pokaže kao dvosjekli mač. Puno toga ovisi o formi, ozljedama i samom rasporedu utakmica. Gledano po našem rosteru mislim da je prolaz dalje imperativ, a onda je ionako sve otvoreno. Osobno navijam za reprezentaciju BiH da također izbori prolaz dalje, jer vjerujem da ste jači od Ukrajine i Austrije.

Kao ucesnik proslog SP imate li savjet za naseg selektora?

Kod preko polovice igrača iz naše repke sam osobno sudjelovao pri razvoju raznim savjetima i planovima za trening, 7-8 igrača sam već vodio u U21.
Ova reprezentacija je direktni rezultat jednog višesezonskog fanatičnog pristupa nekolicine entuzijasta ove igre, te pokušaja uključivanja cjelokupne zajednice BB Hrvatska u taj projekt, tj. bar onih koji su pokazali bar mrvicu interesa i s tim pristupom smo uspjeli dignuti kvalitetu igrača na višu razinu. Za to treba vremena, konstantni rad kod pračenja mladih nada te usmjeravanja njihovog treninga, djelomično podrediti mladu repku cilju da se preferira trening igrača visokog potencijala koji bi jednog dana mogli dogurati do seniorske reprezentacije.
Imali smo akcije tipa ''Hrvatski trenirac u Hrvatskoj momčadi'', vlasnike smo kontaktirali odmah nakon drafta te im se odmah nudila logistika, savjeti i trening plan, te smo aktivno radili da tome da se proba reprezantivce, o čijoj formi nam ovisi rezultat, dovesti i smjestiti kod Hrvatskih vlasnika kako bi se pazilo na formu i eventualni trening.

Rijec dve o vasoj drzavi.
Država neiskorištenih potencijala, epskih prirodnih ljepota, dobrih ljudi, lijepih žena i fenomenalne kuhinje...=)))

Kako vam izgleda NT Bosne i Hercegovine?
Vidim da imate puno mjesta za napredak, ima dovoljno igrača koji će biti u reprezentaciji više sezona, mislim da možete napraviti iskorak u knock-out fazu već ove sezone, vjerujem da ste jači od Austrije i Ukrajine koji su Vam direktni konkurenti za drugi krug, i ukoliko njih dobijete definitivno nema straha.

Kakvo je vase vidjenje i dozivljaj Bosne i Hercegovine?
Zemlja nezamislivog potencijala, samo da se ruke i glave slože.
A sad ako bi išao na ono što mi prvo pada na pamet, volio bih posjetiti piramide u Visokom, malo sam se jedno vrijeme bavio proučavanjem zašto renomirani povjesničari toliko pokušavaju odbaciti sve nalaze, teorije i teze proizašle iz otkrića piramida i stvarno mogu reći da ako su datiranja točna, a ne vidim zašto ne bi bila ako su ih radili nezavisni laboratoriji, onda je to epsko otkriće koje će promjeniti poznate stavove o povijesti i starosti ljudske vrste.

This Post:
11
249027.122 in reply to 249027.121
Date: 10/24/2013 7:02:46 AM
ŽKK Željezničar
III.1
Overall Posts Rated:
386386
jebo bolan piramide cevapi su zakonnnn

This Post:
00
249027.123 in reply to 249027.121
Date: 10/25/2013 3:49:08 PM
Overall Posts Rated:
9393
Na casu zemljopisa u Zagrebu, uciteljica pita malog Ivicu da izadje i na karti Evrope pokaze gdje je BiH.

a mali Ivica, mrtav hladan kaze: ali uciteljice BiH nije u Evropi, nego u Brazilu ;)

Last edited by Lokalni Sherif at 10/26/2013 2:26:51 AM

This Post:
00
249027.124 in reply to 249027.123
Date: 10/25/2013 5:18:18 PM
kk naprijed
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
754754
xaaxaxaxaaxaxaxaxaxaxaxxa
prejak vic

This Post:
11
249027.125 in reply to 249027.1
Date: 10/26/2013 2:41:53 PM
Champions United
II.1
Overall Posts Rated:
14941494
da te pitam, je li formiran kakav sustav skautinga, logistika treninga itd?

jer recimo talijanski skaut me svaki drugi tjedan kontaktira i prati napredak mog centra, dok za Milijasa i Pajica koji su velike nade BiH BBa, niko ni da pita ni da ponudi savjet/kritiku za trening...
za mene nije problem, ja imam svoj plan i viziju, ali postoji mnogo nasih igraca sa finim potencijalom koji se krivo treniraju...

Advertisement