BuzzerBeater Forums

Poland - II.4 > Sezon 43

Sezon 43

Set priority
Show messages by
From: Tomi.

To: Siwy
This Post:
00
294814.114 in reply to 294814.28
Date: 9/14/2018 1:21:49 PM
ASPK
PLK
Overall Posts Rated:
10911091
Second Team:
ASPK Gostynin
Sezon coraz ciekawszy, realne szanse na tytuł widzę na razie u 4 ekip (Kac, Bobry, ASPK, Cocottes, może ja...

Miesiąc temu.... MOŻE JA
Miesiąc później.... może spadnę do III Ligi.

Siwy?, ty to masz rozrzut.

Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz.
From: Siwy

This Post:
00
294814.115 in reply to 294814.114
Date: 9/14/2018 1:46:51 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Miesiąc temu miałeś komplet zwycięstw, Kac prowadził w konfie, a Zbikoo miał ujemny bilans. Dużo się zmieniło, muszę się dostosować.

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
From: Tomi.

This Post:
00
294814.116 in reply to 294814.115
Date: 9/14/2018 4:15:11 PM
ASPK
PLK
Overall Posts Rated:
10911091
Second Team:
ASPK Gostynin
Że się dużo zmieniło to każdy widzi. Problem w tym, że wszystko co wymieniłeś jest odwrotnie niż typowałeś jeszcze całkiem niedawno. I o tym piszę.
Ale trzymając się wątku twojego posta, to musisz przyznać, że pisanie o awansie a o potem o spadku to dwa różne światy.

Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz.
From: Siwy

This Post:
00
294814.117 in reply to 294814.116
Date: 9/18/2018 2:40:11 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Bywa. Możliwe, że po prostu podcięcie skrzydeł po tak optymistycznym starcie sezonu po prostu zabolało mocniej.

Po dzisiejszym porażce po CT chyba już nie mam ochoty, by coś kupić w tym sezonie, zatem chyba już na serio żegnam się z II.4. Może to zwykły foch, ale na ten moment po prostu mam na takiego focha ochotę. Nie zamierzam żegnać się z BB, ale chcę spaść. Za kilka tygodni zobaczę, czy w III lidze będę chciał potrenować, pofarmić, czy spróbować wrócić do II ligi.

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
From: Dejvidd

This Post:
00
294814.118 in reply to 294814.117
Date: 9/19/2018 4:50:01 AM
Overall Posts Rated:
188188
W walce o utrzymanie też byś miał szanse, nie trzeba od razu spadać ;P No ale rozumiem, mi też się trochę odechciewa, znaczy bardziej chciałbym zacząć coś nowego - nowy trening, nowi juniorzy itp. Na razie jeszcze ze dwa sezony bym musiał wytrzymać, chociaż nie wiem czy jest sens, a potem kto wie.. Witaj IV ligo? (o ile jeszcze będzie do tego czasu:D)

No i te zmiany wprowadzane w BB nie zachęcają.. (przynajmniej mnie) Na początku sezonu zastanawiałem się jeszcze, czy by może suppka nie kupić i drugiego zespołu w Utopii nie prowadzić.. Ale odrzuca mnie ten system licytacji, polowanie na trenerów i czekanie do końca licytacji, a później jeszcze kolejną godzinę wojna.. A jeszcze ten drugorzędny staff, który gówno daje, moim zdaniem porażka.. Dużo bardziej podoba mi się trening w hattricku, tam już nawet podają wartości procentowe kto ile daje do treningu.. A tu za kupę kasy nawet nie wiesz co dostaniesz (vide światowej klasy trener juniorów)

This Post:
11
294814.120 in reply to 294814.119
Date: 9/19/2018 8:06:04 AM
Overall Posts Rated:
188188
Na początku był sztab w poziomach 1-10 i co tydzień losowało nowy poziom, który można było zatrudnić i zastąpić nim obecnego. A ten zatrudniony z kolei pomalutku tracił swoje umiejętności. Nie pamiętam niestety jak szybko, bo załapałem się chyba tylko na jedną rundę, miałem trenera lvl10 i zamienili mi go później na lvl5, dodając dwa kolejne poziomy (w sensie podzielili poziomy tamtych trenerów na pół i wprowadzili dwa nowe poziomy, tak jak to znamy teraz). Licytacje może mi wcześniej nie przeszkadzały aż tak bardzo, bo poświęcałem grze więcej czasu, albo było tych trenerów więcej (bo było więcej graczy? to chyba zależne od siebie jest?), ale teraz mam go mniej i nie bardzo mam ochotę żeby nowych członków sztabu wyszukiwać, zwłaszcza że albo zatrudnię takiego z taką samą/niewiele niższą pensją, albo na takiego z niższą pensją wywalę z 1-2kk, polując nie wiadomo ile, bo tych 'lepszych' trenerów i z niskimi pensjami jest mało :p Kiedyś zatrudniałem wyjątkowego z pensją ~25k za 600k, teraz takiego pierwszorzędnego ciężko znaleźć :P

Typek od formy może i robi różnicę, dietetyk nie bardzo (dopiero 6 poziom zapobiega spadkom a 7 daje wzrosty, a czy chyba nikt skoku z tego tytułu jeszcze nie odnotował?), a trenera młodzieży ocenimy za czas jakiś - nie wiem po ile chodzą, ale zakładając średnią pensję ~30k to w dwa sezony płacisz mu prawie 1kk samej pensji. Sądząc po zapowiedziach to tylko światowej klasy da wymierne rezultaty i zdania (dużo czy mało) mają być podzielone, więc pewnie wyjdzie ze 2, może 3 skoki na sezon :p A że tych trenerów jest jak na lekarstwo (obecnie żadnego na TL) to na rezultaty pewnie trochę poczekamy, bo Ci co go kupią, też niekoniecznie będą chcieli dzielić się danymi, albo nie będą jakoś skrupulatnie tych danych zbierać/notować/analizować.. Mnie te zmiany nie pociągają, ale to może dlatego że ani młodzieży do trenowania nie mam, ani gotówki na koncie za bardzo też nie :D także może za sezon-dwa jakaś wielka wyprz i się będę bawił ;)

TL;DR: mam za mało hajsu by bawić się w licytacje :D

Nad Utopią pomyślę, może na przełomie sezonów, jakoś w okolicach draftu.. Problem w tym że obecnym klubem o PLK nie powalczę, więc jedynie mógłbym przedłużyć dotychczasową agonię, zanim zacznę na nowo, a tam ewentualnie coś zacząć tak by z obecnym klubem lepiej wystartować

This Post:
00
294814.122 in reply to 294814.121
Date: 9/19/2018 10:08:28 AM
Overall Posts Rated:
188188
Nie wiem tylko czy awans z dodatkowego miejsca jest aż tak opłacalny - sam tak awansowałem do obecnej II ligi i z frekwencją różnie bywało, brak tego bonusu po awansie bolał trochę..
Wegetacja na poziomie PLK - II ligi to też jakiś sposób na odkładanie kasy, pewnie lepszy niż spadek na dno :p tyle tylko że na dole więcej emocji z wygrywania i walki o awans, tutaj to raczej sklecenie jakiejś ekipy byle by do baraży wytrzymać a później dokupić jakichś koksów co by się utrzymać.. Hmm, coś w tym jest, tylko znając moje szczęście w barażach to średnio to wyjdzie :D

Nie wiem czy akurat małym wysiłkiem i chęciami, bo raz- małym to pojęcie względne, a dwa, że obecnie małym wysiłkiem to ledwo do PO się łapię :p Obecnie pensje na poziomie 420k, więc do 530 daleko nie ma, a i pole do manewru (hajs, hajs, hajs..) raczej niewielkie :p

Ale zobaczymy, może jak Siwy odpuści i się trochę luźniej zrobi to jakieś roszady porobimy..

From: Dejvidd

This Post:
00
294814.124 in reply to 294814.123
Date: 9/19/2018 3:46:32 PM
Overall Posts Rated:
188188
Też niespecjalnie lubiłem tankowanie, zawsze jakoś tak lepiej czułem się będąc w czubie tabeli, gra miała polegać na rywalizacji ;) Zwłaszcza jak patrzałem na przychody z biletów, różnice są spore.. Oszczędności na pensjach pewnie też, ale takie podejście to jakoś nie dla mnie..

A oświeci mnie ktoś jak działa ten bojkot widzów? coś gdzieś mi się ostatni obiło po oczach czymś takim, a nie do końca wiem na czym to ma polegać i jak działać? Jak przegram ileś spotkań pod rząd, czy tylko walkowery się do tego liczą?

Advertisement