מצטער שאני מחזיר אותנו אחורה קצת לעיניין הסכמי הרגוע
סורי זה אחד הנושאים לדיון האהובים עלי והסיבה דיי ברורה, זה דיי נוגע לתורת ההחלטות / תורת המשחקים / ניהול סיכונים וכו...
אני חושב שמכניסים לדיון הזה כשקוראים ודנים בו לראשונה אז ניגשים אליו עם אמוציות אנושיות כמו "הוגנות" "ויושר". דברים חשובים ללא ספק, אני רואה עצמי כאדם הגון וישר ואני מקווה שככה גם רוב האנשים הטובים מסביבי.
אבל כשניגשים לסוגיה כזאת, ערכים אלו פחות רלוונטים, אפילו אפשר להגיד שהם לא רלוונטים כמעט וכלל.
באמת שצריך להבין את מה שקורה בהסכם רגוע שכזה.
אנחנו חושב שהסברתי את הזווית שלי אבל אני אסביר בפעם המי יודע כמה, שוב, רק כי אני אוהב את זה.
צריך להבין את הנקודה הראשונה והחשובה ביותר בהסכם רגוע - מי שמציע הסכם רגוע, אוטומטית מייצר יתרון מול היריב. המצב ההתחלתי הינו מצב בו אף אחד מהמאמנים לא יודע איזה קלפים המאמן השני מחזיק. בעזרת שאלה של, האם אתה מסכים להסכם רגוע אז אתה בעצם מבקש מהמאמן ממול לחשוף קלף תמורת כך שאתה תחשוף קלף.
הסיבה שאתה מבקש ממנו לחשוף קלף היא כי אתה הגעת להחלטה אישית משלך לעלות רגוע אבל אתה לא רוצה להסתכן שהמאמן ממול יעלה נורמאל וישיג יתרון עליך - הפעולה של הצעת רגוע היא אך ורק דרך למזער סיכון.
המאמן ממול - נכנס לדילמה בעייתית - הרי כמו שאמרנו, ערכי ההוגנות והיושר הם ערכים בסיסים ואם יבחר להיות הוגן הוא יכול לבחור לעשות כמה פעולות
1. להגיב בחיוב - למעשה המציע קיבל את מבוקשו, ועולה רגוע
2. להגיב בשלילה - המאמן ממול יעלה נורמל או קרנאץ' - היה מצב שהוא היה עולה רגוע אבל עכשיו הוא יודע שאתה עולה נורמאל ואין סיבה לעלות בנחיתות.
3. לא לענות - למעשה מדובר בחצי תשובה - כמעט כמו להגיב בשלילה.
בכל אחד מהמצבים לעיל לא נוצר מצב בו מקבל ההצעה יכול לעלות בעדיפות גישה על המציע...
(יתרון למציע)לאחר שביססנו את הדרך הזאת אפשר לבחון דרך נוספת.
1. להגיב אוטומטית בחיוב ולעשות מה שרוצים.
במצב כזה מציע ההסכם לא זוכה ליתרון - היתרון עובר למקבל ההצעה שיעשה מה שרוצה. יבחר לעלות רגוע יעלה רגוע יבחר לעלות נורמאל יהנה מיתרון וכן הלאה.
מקבל ההצעה לא באמת לא הגון - הוא לא ביקש ליצור יתרון על הצד השני במרמה - זאת נקודת המפתחיש גבול - להציע הסכם ולא לעמוד בו - פה אנחנו מנסים ליצור יתרון בעזרת מרמה - וזה דבר שונה לגמרי...
נכון - עלתה פה ההצעה לשלוח למאמנים לא להציע הסכמי רגוע - אני מסכים עם הגישה הזאת ומיישם אותה על עצמי. אני משחק פה כמה עונות ובהחלט אני לא מקבל הצעות כאלו - העמדה שלי בנושא ידועה לרוב היריבות שלי...
אגב - אני מצליח לצבור התלהבות יפה בכוחות עצמי.
גישת רגוע היא גישה שנותנת התלהבות שמשרתת אותך בעתיד בעזרת סיכון שאתה מוכן לקחת על עצמך - הסכמי רגוע לוקחים את הסיכון הזה בצורה מלכותית ולא צריך להתייחס לזה כחלק מהמשחק. מדובר בתהליך חיצוני שמאמנים מנצלים לרעה.
מי שסכים יופי
מי שלא מסכים וגרמתי לו קצת לחשוב עוד יותר יופי
ומי שהחליט שזה ארוך מידי בשבילו - לא נורא

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy