BuzzerBeater Forums

Poland - III.10 > Sezon 33

Sezon 33

Set priority
Show messages by
This Post:
11
274751.11 in reply to 274751.10
Date: 11/12/2015 3:16:59 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Moje chłopaki jednak mają słabsze SS6 o kilka punktów; na dodatek mocniejszy (dokupiony) ma słaby rozkład i najwyraźniej był w dzieciństwie wychowywany na filmach kung-fu... 6 fauli w 34 minuty.

Zresztą ówczesna lista skautów bardzo ciekawa, Krzychu pozazdrościłby takich nazwisk. Szybko licząc, 4 z nich gra teraz w PLK.

No, ale pora dokończyć analizę beniaminków. Co wiemy o Paseo Team oprócz tego, że ma tani skład? Patrząc na zeszłoroczne oceny meczowe, rzuca się w oczy jego naprawdę dobra gra defensywna, niemniej jednak widać znaczne braki w obwodzie. Tylko 2 opcje w ofensywie mogą okazać się zgubne, ale dają podstawową ochronę przed GDP. Nie licząc dwóch graczy, pensje raczej na poziomie IV ligi. Czy taka kadra okaże się wystarczająca na utrzymanie statusu III-ligowca? Na razie trzeba patrzeć dość sceptyczne na szanse Paseo, ale to dopiero początek rozgrywek i wiele może się zmienić. Zwłaszcza, że mimo wszystko nie jest to pierwszy sezon tej ekipy na tym szczeblu ligowym.

Beasties Night może być absolutnym debiutantem w III lidze, ale nie stawiałbym ich z góry na straconej pozycji. Owszem, ich pierwsza 5 ma prawie najniższą pensję w całej tej grupie, ale wynika to z szerokiej kadry klubu. Na pewno dadzą sobie dzięki niej radę w PP, ale może okazać się to zgubne w lidze. Skrajnie obwodowy zespół, wysokie rzuty z dystansu i OD. Gra pod koszem i rozegranie są jednak piętą achillesową Beasties. Zespół grający głównie wolno, Patientem/Princetonem, ale stwarzający wrażenie, że coś w tej kwestii może się zmienić. Na pewno klub ten powinien powalczyć o utrzymanie, ale jak wiemy, w tym gronie znajduje się też kilka innych zespołów, i parę z nich będzie musialo opuścić III.10.

Ostatnim z beniaminków jest Stal Nysa. Jest to najbogatszy z 3 beniaminków u czerwonych (nawet jeśli płaci mniej od Pronoutu), także posiadający pewne doświadczenie z III ligą. Na papierze wygląda on na całkiem mocny zespół z solidną ofensywą i dobrą obroną, zwłaszcza pod koszem. Kadra jest szeroka, wyrównana, i sprawia wrażenie solidnego, III-ligowego składu. Problem może jednak pojawić się w dosyć niekonwecjonalnym stosowaniu przez ten klub obron: czasem stosowane przez Stal 1-3-1 i OB nie uchodzą za szczególnie popularne taktyki, a 2-3 zdawało się naprawdę potężnie ograniczać potencjał klubu. Pamiętajmy jednak, że ustawienia te były często używane w grach przeciwko słabeuszom: w takich sytuacjach ciężko wyciągać wnioski. Podsumowując, odnoszę wrażenie, że w tym sezonie drużynie z Nysy degradacja raczej nie zagrozi, a być może uda się jej zaskoczyć niektórych, walcząc o trochę wyższe cele.

To na tyle, jeśli chodzi o moje podsumowanie beniaminków... pozostaje życzyć, żeby każdy z nich osiągnął trochę więcej, niż mu przewiduję.

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
From: Get back

To: Siwy
This Post:
11
274751.12 in reply to 274751.6
Date: 11/12/2015 3:24:47 PM
Overall Posts Rated:
2929
Philly z tej dekady wyeliminowało Chicago w I rundzie PO 2012 4-2 i doprowadzili Big4 Celtics do Game 7. To tak gwoli przypomnienia. A Philly Iversona było w Finałach gdzie skazywani na pożarcie Iverson wyrwał G1 z legendarnym już przejściem nad Tyronem Lue. Noi jako jedyni w tamtych PO nie dali się zesweepować Lakersom.

Nie będę celowo przegrywać, ale jeśli wyląduję w barażach to nie będę miał oporów przed poddaniem dwóch meczów barażowych. Chyba, że liga okaże się tak beznadziejnie słaba, że wstydem będzie przegranie barażów.
Czy wiesz może coś na temat tego czy BB chce wprowadzić przycisk /mute dla graczy, których postów nie chcesz czytać?

This Post:
00
274751.13 in reply to 274751.3
Date: 11/12/2015 3:29:43 PM
Overall Posts Rated:
2929
Nie mogłeś się powstrzymać przed tym bidem :D wiem że taki gracz kusi :) zwłaszcza za taką cenę.

From: Siwy

This Post:
00
274751.14 in reply to 274751.12
Date: 11/12/2015 3:32:54 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Nie, po prostu przewiń akandersa, jeśli masz taką potrzebę.

Co do Philadelphii, mimo wszystko w tej dekadzie kojarzy mi się ona z tankowaniem, co poradzę... zwłaszcza w 2 ostatnich sezonach.

BTW Robi się coraz ciekawszy wyścig pod tytułem "Kto nie chce wygrać naszej konfy?". Ja osłabiony jestem, ty też się osłabiasz... Kto ma wygrać? Olsztyn? Bielawa?

This Post:
11
274751.15 in reply to 274751.12
Date: 11/12/2015 3:50:20 PM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
😂 teraz już nie chcesz dyskutować z zaistnialymi faktami, a szkoda, bo to przynajmniej śmieszne było

From: Get back

To: Siwy
This Post:
00
274751.16 in reply to 274751.14
Date: 11/12/2015 4:46:40 PM
Overall Posts Rated:
2929
Sam Hinkie ma plan. Grać na 3 centrów. Z czego jeden kontuzjowany xD
A tak serio to Hinkie ma w tym momencie franchise playera, mocny punkt na C i ma jeszcze za rok przyjść naprawdę dobry Sarić na SF. To będzie za rok ciekawa młoda ekipa. Nie będą wygrywać dziś, ale perspektywa Okafora, Noela i Sarica za 2-3 lata jest całkiem niezła. Na PG jest najłatwiej znaleźć dobrego gracza bo jest to dzisiaj najmocniej obsadzona pozycja w lidze noi kto nie chciałby grać z tak utalentowanym, młodym składem. Tam potrzeba tylko czasu i rozgarniętego trenera do tego.

Ktoś musi wygrać. Może to jest ten sezon szansy dla innych? Nie wiem. Wiem że doszedłem do momentu w którym nie da się już więcej wycisnąć z tej drużyny w tym składzie osobowym. Odkąd doszedłem do tej ligi to mam bilans w RS 71-39 i w PO 9-6 co daje mi .645 w RS i .600 w PO. Nie uważam, żeby to był jakiś szczególnie zły bilans. Mój typ to RS: Olsztyn, bo u siebie mogą wygrać z każdym, ale w PO wyjdzie Behemot. Chyba, że będą grube transfery w międzyczasie.

From: Siwy

This Post:
11
274751.17 in reply to 274751.16
Date: 11/14/2015 2:55:49 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Dzień 1 (Sobota 14 Listopad 2015) : Występy za pośrednictwem (http://www.buzzer-manager.com)

Wyniki kolejki
Behemoty 96 - Bielawa Sadychy 89
Piast PKS Starogard Gd. 107 - A kij ci to wiedziec? 87
Warsaw Loosers 97 - WTK Anwil Włocławek SSA 83
Olsztyn Kings 100 - Pronout Jasło 104
AveSilesia 109 - Laguna Ochotka 97
Paseo Team Poland 85 - Stal Nysa 105
Beasties Night 71 - Legion W-wa 88
KK Falcons 75 - Baltic Strong 90

Najlepsze drużynowe osiągnięcia kolejki
Punkty : 109 : AveSilesia
Zbiórki : 66 : AveSilesia
Asysty : 27 : Behemoty, Pronout Jasło
Przechwyty : 13 : Legion W-wa
Zablokowane rzuty : 6 : Paseo Team Poland, AveSilesia

Najlepsze indywidualne osiągnięcia kolejki
Punkty : 40 : W. Studzinski (Bielawa Sadychy)
Zbiórki : 23 : S. Filomarino (KK Falcons)
Asysty : 10 : M. Waszczak (Pronout Jasło), V. Vagelis (Piast PKS Starogard Gd.)
Przechwyty : 4 : S. Allas (WTK Anwil Włocławek SSA)
Zablokowane rzuty : 4 : F. Villamizar (Paseo Team Poland)

Najlepsza piątka kolejki
Point Guard : C. Tsomaia (Baltic Strong) (18 Punkty, 8 Zbiórki, 6 Asysty, 0 Przechwyty, 1 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 27
Shooting Guard : J. Borzyszkowski (Pronout Jasło) (19 Punkty, 5 Zbiórki, 7 Asysty, 1 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 25
Small Forward : W. Studzinski (Bielawa Sadychy) (40 Punkty, 4 Zbiórki, 5 Asysty, 3 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 37
Power Forward : P. Sabiniarz (Stal Nysa) (30 Punkty, 19 Zbiórki, 0 Asysty, 1 Przechwyty, 1 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 48
Center : S. Filomarino (KK Falcons) (27 Punkty, 23 Zbiórki, 2 Asysty, 0 Przechwyty, 2 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 39

MVP kolejki
P. Sabiniarz (Stal Nysa) (30 Punkty, 19 Zbiórki, 0 Asysty, 1 Przechwyty, 1 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 48

Najsłabszy występ kolejki
M. Nowiński (Baltic Strong) (2 Punkty, 0 Zbiórki, 1 Asysty, 0 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : -4

Wszystkie rodzaje statystyk
Zawodnik, który zapomniał zdjąć rękawic zimowych : E. Crook (Bielawa Sadychy), G. Teolis (WTK Anwil Włocławek SSA), F. Scigliano (Beasties Night) : 6 Straty

Zawodnik dostrzeżony przez sędziego : H. Wzorek (Behemoty), G. Teolis (WTK Anwil Włocławek SSA), R. Armanowski (Laguna Ochotka), F. Villamizar (Paseo Team Poland), S. Lalatović (A kij ci to wiedziec?), W. Siwicki (A kij ci to wiedziec?), S. Schirnding (AveSilesia) : 6 Faule

Iron man : J. Borzyszkowski (Pronout Jasło), R. Armanowski (Laguna Ochotka) : 53 Minuty

Snajper : W. Studzinski (Bielawa Sadychy) : 6 3 punkty

Najlepszy zawodnik : S. Filomarino (KK Falcons) : Ocena : 14.5

Najsłabszy zawodnik : (nadal zbugowany) : Ocena : -99.9

This Post:
00
274751.18 in reply to 274751.17
Date: 11/14/2015 3:10:06 PM
Behemoty
III.3
Overall Posts Rated:
7373
udalo sie pierwszy mecz wygrac (i to ze swietna firma) - dam znac czy gadzety podskoczyly ;)))

naslabszy zawodnik kolejki b. ciekawy - czyj on?

This Post:
11
274751.19 in reply to 274751.18
Date: 11/14/2015 3:23:16 PM
Overall Posts Rated:
88
Może jakiś uchodżca ?.

This Post:
00
274751.20 in reply to 274751.18
Date: 11/14/2015 3:25:58 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Najsłabszy zawodnik : S. Zisimopoulos (Baltic Strong), M. Makaruk (Legion W-wa), I. Belen (Bielawa Sadychy), V. Dubois (Bielawa Sadychy), E. Hürkan (Bielawa Sadychy), S. Matyushko (WTK Anwil Włocławek SSA), J. Nicomedes (Pronout Jasło), K. Wroński (Pronout Jasło), C. Berkan (Pronout Jasło), M. Idkowiak (Pronout Jasło), M. Wawszczak (Stal Nysa), H. Sendor (Stal Nysa) : Ocena : -99.9

Mówiłem, bug.

Zaskoczyły mnie wygrane Pronoutu i mimo wszystko AveSilesii.

This Post:
00
274751.21 in reply to 274751.20
Date: 11/14/2015 3:37:52 PM
Overall Posts Rated:
55
Świeta juz tuz tuz - bug się rodzi, sucherek :) pewnie jakies parametry sie pozmienialy i im wysypało ten obiekt - pozycje, bo koderzy uslugi raczej nie mieli dostepu do kodu gry, raczej na parametrach wyswietlanego kodu strony z przegladarki. Nie wiem nie analizowalem uslugi bo Piggy u mnie zawsze wstawiał ;p

Advertisement