BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > 14. sezon 18 yaş draftlar

14. sezon 18 yaş draftlar

Set priority
Show messages by
This Post:
00
161090.11 in reply to 161090.10
Date: 10/15/2010 7:07:11 AM
Overall Posts Rated:
4141
Dönem derken ben extrano'ya suç atmadım, onu söyleyeyim önce. extrano 4 sezon görev yaptı zaten ve genel olarak bakılınca ben geçer not aldığını söyleyebilirim rahatlıkla. zaten şu anki kilit oyuncularımızın hemen hemen hepsini extrano(Cihan) yetiştirdi. benim bahsettiğim süperstarlar 24 yaşında. ben o yaş grubu için dedim sadece söylediğimi. Cihan'ın genel performansı daha iyi olur muydu olmaz mıydı bilemem ama MT'deki oyuncu listesine baktığımızda, görevini hakkıyla yaptığını söylemek gerekir. Belki Çağrı'nın da ileride oyuncuları artacaktır MT içindeki ama ben yine de potansiyel durumuna baktığımızda, yetersizlik görüyorum. U21'i ilk 10'a sokmanın ya da 1. yapmanın meyve olduğunu düşünmüyorum ben ki taşlıyor olayım. Ben sadece asıl meyvenin MT olduğunu söylüyorum... Gerçek hayatta da, milli takıma yüksek katkı verebileceği görülen oyuncular alınmıyor mu milli alt yapı takımlarına? tamam bir oyuncu harcama durumu var da, ben de bu durumun düzeltilmesine çaba gösterilsin diyorum zaten. U21 koçunun yapmayı denemesi gereken budur diyorum yani. sonuçta ne olursa olsun kullanıcı sayımız gayet fazla. all star potansiyelli oyunculara bu kadar muhtaç olacağımızı sanmıyorum ben..

This Post:
00
161090.13 in reply to 161090.11
Date: 10/15/2010 7:30:04 AM
Overall Posts Rated:
4141
Birincisi oyuncuların potansiyelini belirleyen u21 koçu değil oyun sistemidir..
İkincisi ise Lloyd'un dedikleri.. 1 sezonluk gözlemcilik görevimde oyuncularla ilgilenen çok azdı.. Mesajlarımı yanıtlayan kişi sayısı 3 veya 5'ti.. Onlar da kafasına esenleri yapıyorlardı.. Yabancılar benim şu oyuncum milli takımda önceliğim o diyordu.. Yerlilerse çoğu mesajlara karşılık vermeyip, bir kısmı da satmayacaklarını veya kafasına göre yetiştireceğini söyledi..
Durum buyken ve bütün bunlara rağmen Cihan Avrupa Kupası ve Teselli Kupası'ndaki başarısı ile Çağrı'nın Avrupa Kupası'dan takıma final oynatışı ve takımı ilk defa Dünya Kupası'na götürüşü göz ardı edilemez..

This Post:
00
161090.14 in reply to 161090.13
Date: 10/15/2010 7:36:23 AM
Overall Posts Rated:
6565
e ıyı artık, basarısız bulunan noktalarda suclu kullanıcılar, basarılarda ıse kocun becerısı goz ardı edılmemelı ha. ıyıymıs.

moutlinho hocam; evet star potansıyelıyle u21 ıcın ıse yarar bı kısa forvet yaratılabılır ama bu adamın gelecekte sıfır katkısı olacak mıllı takıma. artık allstarlar ıcın bıle aynı sey gecerlı sayılır. net olan bı sey, u21 kadrosunda olsun olmasın gencler yonlendırılmezse bızım mıllı takımın 5 sezon sonrakı ısı sansa kalmıs olur. u21 yonetmenın zorlugu da buradan kaynaklanıyor, mıllı takımda belırlıdır oyuncuların, antrenman alacakların sayısı da sınırlıdır ve o ıyı oyunculara sahıp kullancıılar zaten ısın ehlıdır. u21de ıse kadroya alamayacagınız onlarca adamı sekıllendırmek buyuk bı ıs.

This Post:
00
161090.15 in reply to 161090.14
Date: 10/15/2010 7:39:44 AM
Overall Posts Rated:
4141
Mesajımda kullanıcıların başarısızlığıyla ve koçun başarısı apayrı..
Kullanıcıların başarısızlığı oyuncuları harcaması, koçun başarısı ise taktiksel üstünlüktür..

This Post:
00
161090.16 in reply to 161090.15
Date: 10/15/2010 7:59:11 AM
Overall Posts Rated:
6565
e bende bunu soyluyorum. u21 koclugu yapan kısının tek gorevı taktık vermek mı? oyuncu yetıstırılmesıne yaptıgı katkı taktık bılgısınden on kat daha onemlı. sen sadece tek yonu ele alıp basarılıydı basarısızdı dıyorsun. belkı kullanıcılar yeterınce ısteklı olmayabılır ama bu sorumlulugun kocun ustunde oldugu gercegını degıstırmıyor.

This Post:
11
161090.17 in reply to 161090.16
Date: 10/15/2010 8:04:32 AM
Overall Posts Rated:
4141
Antreman vermeyip üstüne satmak istemeyen, antreman verip verimli kullanamayan, şu oyuncum daha önemli önceliğim onda diyerek oyuncuları harcayan kullanıcılar varken başarısız olarak koçun görülmesi çok yanlış.. Bunları yapmayıp önerileri dinleyen kullanıcıların oyuncuları da şu anda takım kadrosunda..

This Post:
00
161090.18 in reply to 161090.3
Date: 10/15/2010 9:43:20 AM
Overall Posts Rated:
4141
Sezen Cansoy (16526915)
Uzun Forvet

Haftalık Maaş: $ 5 506
Boy: 6'10" / 208 cm
Potansiyel: süperstar

Yan özellikleri sağlam sanırım.. Çağrı 18 yaşları derlerken bakmıştı yanılmıyorsam.. Ama sahibi en son 1 Eylül'de girmiş.. Harcanmasın..

This Post:
00
161090.19 in reply to 161090.14
Date: 10/15/2010 12:01:49 PM
Overall Posts Rated:
4141
moutlinho hocam; evet star potansıyelıyle u21 ıcın ıse yarar bı kısa forvet yaratılabılır ama bu adamın gelecekte sıfır katkısı olacak mıllı takıma. artık allstarlar ıcın bıle aynı sey gecerlı sayılır. net olan bı sey, u21 kadrosunda olsun olmasın gencler yonlendırılmezse bızım mıllı takımın 5 sezon sonrakı ısı sansa kalmıs olur. u21 yonetmenın zorlugu da buradan kaynaklanıyor, mıllı takımda belırlıdır oyuncuların, antrenman alacakların sayısı da sınırlıdır ve o ıyı oyunculara sahıp kullancıılar zaten ısın ehlıdır. u21de ıse kadroya alamayacagınız onlarca adamı sekıllendırmek buyuk bı ıs.

evet işte buradaki vurgulanması gereken nokta budur. U21 koçu için taktik çok çok arka planda. hatta hiç önemsemese bile olabilir. tüm maçlara princeton-tam saha pres çıksın istiyorsa ama adam gibi oyuncular yetiştirip MT'ye faydalı olsun. MT antrenörü olmak, U21'e kıyasla çok kolay aslında. Eline hazır oyuncular geliyor çünkü. Antreman için yine komut verse de U21'e oranla daha az oluyor. MT hocasının zor görevi taktiksel zeka kullanabilmesi ve rakibi analiz etmesi. U21 koçunun görevi ise bunları yapabilmek için MT hocasına uygun oyuncular vermesi. yani U21 koçu ikinci adamdır ama MT koçundan daha çok önemi bulunan bir adamdır! Ancak görevini doğru şekilde uygulayabildiği takdirde bu olur tabi. Bundan birkaç sezon sonra MT'de, U21 koçunun yetişmesini sağladığı oyuncular başarıyla görev yapıyorsa, işte U21 koçu o zaman başarılıdır. Birçok kişinin bunu hala anlayamaması trajikomik bir durum.. dünya kupası, avrupa kupası, teselli kupası, vs vs ne varsa hepsini alsın ne olacak? bu kupaları almanın yolu potansiyeli ne olursa olsun güçlü gözüken oyuncuyu takıma katmak ve takımı 21'lerden oluşturmaktır. 21 dışında oyuncu olsa bile fazla dakika şansı vermemektir. E ne olacak o zaman! aferin U21 koçuna, çok güzel tatmin oldu, bize başarı kazandırdı mı diyeceğiz? kendinizi kandırmayın... Çin'in hem MT'de hem U21'de 1. olması dışında, MT sıralamasında ilk 5'e giren takımların hiçbiri, U21 sıralamasında ilk 10'a bile girememiş. Çin ise MT'de 1. olduğu için, tabii ki U21'e de dikkat etmeyi hak eden bir takım. Kaldı ki, Çin'de bunun olmasının sebebi zaten sadece oyuncu yetiştirme disipliniyle açıklanabilir. ve şimdi bir de bize bakalım: U21'de 6.yken, MT'de 36.yız. Ben bunu başarı olarak göremem. Başarı MT'dir. U21'de sıralamaya oynamak için, önce MT'yi yükseltmek gerekir. U21 sırası MT sırasından yüksekse bir sorun vardır o ülkede... Ya MT koçu taktiksel olarak çok hatalıdır(ki bu kadar sıralamada düşük olacak bir hata yaptığını düşünmüyorum MT koçumuzun.), ya da U21'den verimli oyuncular gelmiyordur ki bu da U21 koçlarının sorumluluğudur. Ben denedim, kullanıcılar oyuncu yetiştirmiyor diye hemen all-starlara yönelmek, sorumluluktan kaçmaktır sadece. Yaklaşık 2000 aktif Türk kullanıcısının hepsiyle de konuşmuşsunuz da hiç adam bulamamışsınız gibi saçma sapan mesajlar atmaktan vazgeçin. biraz gerçekçi ve mantıklı yaklaşın duruma...

This Post:
00
161090.20 in reply to 161090.18
Date: 10/15/2010 12:08:56 PM
Overall Posts Rated:
118118
arkadaşlar draftlara bakalımlütfen.. hocam bu eleman çok iyi takım kaç hafta bağlanmayınca bot a düşüyordu 6 hafta geçmiş eleman bağlanmayalı.. ve de takım sahipsiz kalınca milli oyuncusu hemen transfer listesine mi düşer??

This Post:
00
161090.21 in reply to 161090.20
Date: 10/15/2010 12:10:59 PM
Overall Posts Rated:
4141
Evet hocam.. Takım sahipsiz kalınca oyuncu milli takımdaysa düşer transfer listesine..

Advertisement