לעניין הסקרים על אחוזי הצלחה של טקטיקות שונות, תרשה לי לא להתייחס ברצינות. סקר כזה אינו באמת מלמד משהו. האם הטקטיקה נעשתה במקום המתאים? האם החשיבה הייתה נכונה?
מרבית הטקטיקות מתאימות לנסיבות מסוימות ולא מתאימות לנסיבות אחרות.
מעבר לזה, הרבה פעמים אנשים עושים שימוש בטקטיקות חריגות דווקא כאשר אין להם סיכוי והם מנסים להפתיע, כך שנוצר מעגל שבו ככל שטקטיקה היא פחות נפוצה - יעשו בה שימוש רק כשיש צורך לשנות (כשצפוי הפסד). אחוזי ההצלחה שלה אינם מעידים עליה דבר, מבחינה זאת.
מסכים איתך בנוגע לפיישנס ולמתאם מדומה שנוצר בסקרים כאלו. אני רוצה לחדד קצת - סבלני- נותן דגש שווה למשחק חוץ ופנים ,הדגש האמיתי של טקטיקה סבלנית הוא על קצב האיטי ביותר שניתן לקבל מטקטיקה מסוימת התקפית- לטוב ולרע. קצב איטי יותר של משחק יוצר פחות פוזשנים לשתי הקבוצות ולכן מוביל בד"כ לסקור נמוך יותר,לפחות עבירות במשחק,לפחות עייפות של השחקנים,למשחקים מעט שנגמרים בהפרשים יותר קטנים(כל הנ"ל כשמדובר בשתי קבוצות ברמה קרובה יחסית ובמשחק רציני ולא כל מיני קבוצות ליגת על נגד ליגה 5 בגביע)זה טוב למשל למקרה שהסגל קצר ורוצים לשמור על השחקן עם פחות עייפות והסתברות לפחות עבירות,זה טוב למקרה שאתה משחק מול קבוצה קצת עדיפה ממך התקפית ,כדי להגדיל את ההסתברות שתגיע בפער לא גדול מדי לדקות האחרונות ואז במידה ויש לך קלעי חוץ טובים תוכל לגנוב את המשחק וכו' כל מה שהוא פועל יוצא של משחק איטי.
אני לא משתמש בטקטיקה הזו הרבה אבל אני חושב שלקבוצה עם הגנה טובה והתקפה בינונית (אבל מאוזנת בחוץ ובפנים)שיוצאת למשחק מול קבוצה טובה התקפית ממנה שווה במקרים מסוימים לנסות את הטקטיקה.
אם למרות כל המאמצים שלך לא הצלחת למצוא דאודורנט טוב הכי חשוב זה לא להרים ידיים...