BuzzerBeater Forums

Hellas - III.16 > Season 21!!

Season 21!!

Set priority
Show messages by
From: Mousis

This Post:
00
224603.100 in reply to 224603.99
Date: 9/28/2012 8:50:34 AM
Overall Posts Rated:
9393
Η απάντηση, αν κατάλαβα καλά την ερώτησή σου Νίκο, είναι απλή.

Σκιλλς(μέσα και οι αντοχές και οι εμπειρίες και ότι γράφει δεξιά στον παίκτη), καταστάσεις, ενθουσιασμός, έδρα, διάθεση και όποιος ακόμα παράγοντας μπορεί να διαμορφώσει ένα αποτέλεσμα, είτε μικροσκοπικό, δηλαδή πόντοι κάθε παίκτη, matchup δύο παικτών κτλ, είτε μακροσκοπικό, δηλαδή συνολικό αποτέλεσμα ενός αγώνα, όλοι οι παράγοντες συνυπολογίζονται στα τελικά pp100 που παραθέτει σαν πληροφορία η μηχανή.

Ένας ακόμα παράγοντας είναι και η τύχη που δεν μετριέται στον υπολογισμό των ππ100 αλλά από αυτά, τα οποία αναφέρονται σε ιδανικές συνθήκες, μπορούμε εμείς να δούμε ποιος ήταν ο ρόλος της, με τον τρόπο που έκανα και στο παράδειγμα του παιχνιδιού πιο πάνω.

Πρακτικά αυτό σημαίνει οτι αν όλοι οι παίκτες και των δύο ομάδων, έπαιζαν ένα παιχνίδι με ίδιες ακριβώς συνθέσεις, τακτικές, καταστάσεις, dmi, ενθουσιασμούς, έδρες κτλ κτλ, τα ππ100 θα ήταν τα ίδια αλλά ίσως το μοίρασμα του σκορ θα ήταν διαφορετικό λόγω του παράγοντα τύχη που δρα ανεξάρτητος.

Το σκορ επίσης θα ήταν διαφορετικό λόγω της τύχης, αλλά σε ιδανικές συνθήκες, αν το παιχνίδι παιζόταν πολλές φορές, θα βλέπαμε πόσες θα κέρδιζε ο ένας και πόσες ο άλλος. Δηλαδή ποιος ήταν δίκαιο ή όχι να κερδίσει τον αγώνα ανάλογα με τα ποσοστά που θα έδινε το πείραμα. Σίγουρα πάντως σε ομάδες που δεν απέχουν πολύ η μία από την άλλη σε ποιότητα, και οι δύο έχουν τις πιθανότητές τους όπως φάνηκε και από το παράδειγμα της Μαρίας και του Αλεξ. Εκεί τα νούμερα έδειχναν νίκη του Αλέξανδρου αλλά ηττήθηκε για λόγους που αναφέρθηκαν αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξε και η τύχη.

Να συμπληρώσω μόνο, ότι προφανώς όποιος από τους παραπάνω παράγοντας είναι διαφορετικός σε κάθε παιχνίδι, αλλάζουν και τα ππ100 που θα δώσει η μηχανή. Νομίζω τώρα είναι σαφές.

Last edited by Mousis at 9/28/2012 9:01:14 AM

From: BORBA

This Post:
00
224603.101 in reply to 224603.100
Date: 9/28/2012 9:00:37 AM
BORBA B.C.
II.1
Overall Posts Rated:
347347
Ναι βρε Στέφανε αντιλαμβάνομαι ότι τα Σκιλλς του κάθε παίχτη σε έναν συγκεκριμένο αγώνα μπορούν να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα ή το matchup δύο παιχτών... αλλά δεν μου απάντησες πως μπορεί να μετρηθούν σκιλλς όπως η εμπειρία, η αντοχή, αλλά και ο ενθουσιασμός μιας ομάδας!
Ένας ακόμα παράγοντας είναι και η τύχη που δεν μετριέται στον υπολογισμό των ππ100
Ωραία, αλλά ποιος καθορίζει τον παράγοντα τύχη σε έναν αγώνα, όπου η μηχανή του παιχνιδιού διαμορφώνει το εκάστοτε αποτέλεσμα;;; Με ποιο σκεπτικό να είμαι σήμερα εγώ ο τυχερός και όχι εσύ;;;

Last edited by BORBA at 9/28/2012 9:01:28 AM

This Post:
00
224603.102 in reply to 224603.101
Date: 9/28/2012 9:09:29 AM
Overall Posts Rated:
9393
Ναι βρε Στέφανε αντιλαμβάνομαι ότι τα Σκιλλς του κάθε παίχτη σε έναν συγκεκριμένο αγώνα μπορούν να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα ή το matchup δύο παιχτών... αλλά δεν μου απάντησες πως μπορεί να μετρηθούν σκιλλς όπως η εμπειρία, η αντοχή, αλλά και ο ενθουσιασμός μιας ομάδας!

Σου απάντησα, όλα αυτά τα συνυπολογίζει η μηχανή και με βάση όλα τα παραπάνω, βγάζει τα ππ100 δηλαδή πόσοι πόντοι ανα θέση πρέπει να μπουν από κάθε ομάδα, ανα 100 σουτ όλων των ειδών.
Με ποιον τρόπο βγαίνει μαθηματικά το νούμερο αυτό και με τι ποσοστό μετράει ο κάθε παράγοντας που συνυπολογίζεται δεν το γνωρίζω, έχει να κάνει με τον κώδικα του παιχνιδιού.
Επομένως δεν είναι μόνο τα σκιλλς ο παράγοντας που διαμορφώνει το σκορ ανά θέση αλλά και ο ενθουσιασμός, οι καταστάσεις και ότι αναφέρεις πιο πάνω.

Ωραία, αλλά ποιος καθορίζει τον παράγοντα τύχη σε έναν αγώνα, όπου η μηχανή του παιχνιδιού διαμορφώνει το εκάστοτε αποτέλεσμα;;; Με ποιο σκεπτικό να είμαι σήμερα εγώ ο τυχερός και όχι εσύ;;;

Αυτό είναι κάτι που κανείς νομίζω δεν μπορεί να απαντήσει, αν θέλεις την άποψή μου, ο κώδικας έχει κάποια σκόπιμη "τρύπα" στην οποία αφήνει κάποιο ποσοστό επιρροής στον αγώνα random, και αυτό εμείς το μεταφράζουμε σαν τύχη για να το καταλαβαίνουμε.
Δημιουργεί έτσι ένα πιο ρεαλιστικό μοτίβο στο παιχνίδι, αφήνοντας κάποιο ποσοστό του αποτελέσματος "στην τύχη".
Βέβαια, τα όρια του ποσοστού αυτού, είναι τέτοια ώστε ότσν η διαφορά ποιότητας δύο ομάδων είναι μεγάλη, δεν είναι ικανά να διαμορφώσουν αποτέλεσμα. Γενικά είναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες που πρέπει ο μάνατζερ να προσέξει σε έναν αγώνα και έχει να κάνει καθαρά με τις δικές του επιλογές, που πολύ σπάνια φτάνουμε στον παράγοντα τύχη όταν αναλύουμε ένα παιχνίδι.

Last edited by Mousis at 9/28/2012 9:23:56 AM

From: BORBA

This Post:
00
224603.103 in reply to 224603.102
Date: 9/28/2012 9:23:03 AM
BORBA B.C.
II.1
Overall Posts Rated:
347347
Με ποιον τρόπο βγαίνει μαθηματικά το νούμερο αυτό και με τι ποσοστό μετράει ο κάθε παράγοντας που συνυπολογίζεται δεν το γνωρίζω, έχει να κάνει με τον κώδικα του παιχνιδιού.

Αυτο ακριβώς θέλω να σου πω και εγώ... ότι δλδ κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες σε κάθε αγώνα διαμορφώνουν και το τελικό αποτέλεσμα... παράγοντες που εμείς δεν μπορούμε να τους μετρήσουμε!!!

Κάποτε εγώ είχα παίξει στους τελικούς αυτής της κατηγορίας με πλεονέκτημα έδρας... χάνω στον 1ο αγώνα εντός και κερδίζω στον 2ο εκτός!!! Στον 3ο αγώνα, όπου είχα πλεονέκτημα έδρας, οι δύο ομάδες κατέβηκαν ακριβώς με τις ίδιες συνθέσεις και τα ίδια συστήματα με τον 2ο αγώνα που κέρδισα! Μοναδική διαφορά στον 3ο ήταν ότι εγώ είχα πολύ καλύτερες αγωνιστικές καταστάσεις από τον αντίπαλό μου, ο οποίος είχε κάψει τους παίχτες του! Κι όμως... ΕΧΑΣΑ!!! Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί...!!! Ο Νικόλας (giouxtas) θα τον θυμάται αυτόν τον τελικό!
Που είσαι εσύ βρε "χαμένε";;;))

This Post:
00
224603.104 in reply to 224603.103
Date: 9/28/2012 9:30:09 AM
Overall Posts Rated:
9393

Αυτο ακριβώς θέλω να σου πω και εγώ... ότι δλδ κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες σε κάθε αγώνα διαμορφώνουν και το τελικό αποτέλεσμα... παράγοντες που εμείς δεν μπορούμε να τους μετρήσουμε!!!

Συμφωνώ στο ότι δεν μπορούμε να τους μετρήσουμε ακριβώς. Όμως, γνωρίζοντας ότι και αυτοί επηρεάζουν το αποτέλεσμα σε κάποιο βαθμό σημαντικό, είναι στο δικό μας χέρι να τους ελέγχουμε όσο μπορούμε. Δηλαδή πάλι από μας εξαρτάται με ποιο τρόπο θα χειριστούμε τις καταστάσεις και τον ενθουσιασμό μας, ακόμα και τις αντοχές που έχουν οι παίκτες μας.
Οπότε τελικά, εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι για το αποτέλεσμα στο μεγαλύτερό του βαθμό και πρέπει να δούμε πολλά πράγματα ένα ένα αναλυτικά, μέχρι να αποφασίσουμε ότι η τύχη επηρέασε το αποτέλεσμα και όχι εμείς.

Για το παράδειγμα που λες, θα ήταν ενδιαφέρον να το δούμε όλοι μαζί και ότι μπορεί ο καθένας να παρατηρήσει. Μετά τις 9 θα είμαι και γω πάλι online για να το συζητήσουμε. Πόσταρέ το αν θέλεις.

This Post:
00
224603.105 in reply to 224603.1
Date: 9/28/2012 1:05:37 PM
Overall Posts Rated:
186186
τελος εποχης για την μεγαλη ομαδα

των δυο τελικων των σεζων

19-20

με τη μεταγραφη του Ριο, ο οποιος τυπικα διατελεσαι και αρχηγος της ομαδας!!!

Μια νεα εποχη λοιπον απο αποψε ξεκινα με νεο οραμα

και αρχηγο τον

Vid Μaroja

This Post:
00
224603.106 in reply to 224603.103
Date: 9/28/2012 7:03:26 PM
Overall Posts Rated:
9393
Κάποτε εγώ είχα παίξει στους τελικούς αυτής της κατηγορίας με πλεονέκτημα έδρας... χάνω στον 1ο αγώνα εντός και κερδίζω στον 2ο εκτός!!! Στον 3ο αγώνα, όπου είχα πλεονέκτημα έδρας, οι δύο ομάδες κατέβηκαν ακριβώς με τις ίδιες συνθέσεις και τα ίδια συστήματα με τον 2ο αγώνα που κέρδισα! Μοναδική διαφορά στον 3ο ήταν ότι εγώ είχα πολύ καλύτερες αγωνιστικές καταστάσεις από τον αντίπαλό μου, ο οποίος είχε κάψει τους παίχτες του! Κι όμως... ΕΧΑΣΑ!!! Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί...!!! Ο Νικόλας (giouxtas) θα τον θυμάται αυτόν τον τελικό!
Που είσαι εσύ βρε "χαμένε";;; :)))

Φαντάζομαι εννοείς αυτά τα δύο παιχνίδια Νίκο (39325708), (39325709) σωστά;

Δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβώς τις καταστάσεις των παικτών τότε ούτε τα σκιλλς τους, αλλά από τα ratings και τα pp100 η εικόνα είναι αυτή που φάνηκε και στα δύο παιχνίδια. Κλειστό σκορ, σχεδόν ισάξιες ομάδες και μικρή διαφορά πόντων.

Σίγουρα όταν σε δύο διαδοχικά παιχνίδια που τελειώνουν με δύο, τρεις πόντους διαφορά και ειδικά το ένα σε παράταση, δείχνει ότι η μηχανή δυσκολεύτηικε αρκετά να αποφασίσει που θα κάτσει η μπίλια και συμφωνώ ότι σίγουρα ΚΑΙ η τύχη έπαιξε το ρόλο της σε αυτό.

Θα το κοιτάξω και αύριο υπολογίζοντας ακριβώς τους πόντους που "έπρεπε" να μπουν ξεχωριστά για τα δύο παιχνίδια μπας και βγάλουμε άκρη σε τι ποσοστό επηρεάστηκαν από την τύχη, αφού ουσιαστικά σε αυτό αναφέρεσαι πιο πάνω.

Γράψε όμως κι εσύ τι πιστεύεις για τα δύο αυτά παιχνίιδια για να γίνει κουβέντα και να έχει νόημα :)

Πάντως αν θες τη γνώμη μου με μία πρώτη ματιά πρόχειρη χωρίς να κάτσω να υπολογίσω τίποτα, νομίζω ότι στο δεύτερο σε σειρά ματς εσύ ήσουν ο τυχερός και ότι κέρδισες ένα παιχνίδι που κανονικά έπρεπε να χάσεις.

Αυτό χωρίς να ξέρω λεπτομέριες για το στήσιμο, απλά με μία ματιά στα ππ100 που σημαίνει ότι δεν παίρνω και όρκο :)

This Post:
00
224603.107 in reply to 224603.105
Date: 9/29/2012 5:45:01 AM
Overall Posts Rated:
7979
Για μας αρχηγος ειναι ενας!!
Φερε μας πισω τον ΙVAN!!

This Post:
00
224603.108 in reply to 224603.94
Date: 9/29/2012 9:27:03 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Μπράβο! Αυτό είναι πολύ καλό παράδειγμα. Άποψή μου είναι ότι ανάλογα τα matchup με τις καταστάσεις των παικτών και το πόσο επιρρεπείς είναι οι παίκτες στο κάθε ζευγάρι στα φάουλ, η μηχανή μοιράζει και τα φάουλ σε κάθε ζευγάρι από πριν. Οπότε "ξέρει" και συνυπολογίζει τις βολές που θα ρίξει ο καθένας σαν ξεχωριστό είδος σουτ πριν γίνει καν το παιχνίδι και έτσι παρουσιάζει τα pp100.

Δεν γνωρίζω, πάντως δείχνει πιο "ασφαλές" έτσι και δε γεννάται ερώτημα όπως το παραπάνω. Μόλις μάθεις πες μας

Το ακριβέστερο είναι το παρακάτω. Κάθε δύο βολές αντιστοιχεί σε 1 σουτ και συνυπολογίζεται στα p.p.100

Μάλιστα εάν κανείς υπολογίσει έτσι τα σκορ (από τα p.p.100) και τα συγκρίνει με τα πραγματικά παίρνει απόκλιση 1 πόντου που είναι άριστο αποτέλεσμα

Άρα λοιπόν ας πούμε ότι ένας PG αγωνίστηκε 48 λεπτά και είχε 10-25 σουτ, 1-5 τρίποντα και 8-10 βολές, με p.p.100=78.8

Εεε το ακριβές είναι να υπολογίζουμε ότι ο παίχτης είχε 25+10/2 σουτ = 30 σουτ
Με 78,8 p.p.100 θα αναμέναμε να πετύχει (30σουτ)*(0,788 πόντους ανά σουτ) = 23,64 πόντους

Όμως πέτυχε 9*2+1*3+8*1=29 πόντους άρα είχε πόντους τύχης (29-23,64)=5,36 πόντους τύχης

Προσοχή : Ο χειρισμός του θέματος βολές μπορεί να έχει και κάτι ακόμη. Το ψάχνω αυτό τον καιρό και εάν καταφέρω να το αποδείξω θα το γράψω.

Ο τρόπος που γράφω εδώ είναι μακράν ο πιο αξιόπιστος για ένα τεράστιο εύρος παιχνιδιών

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
224603.109 in reply to 224603.108
Date: 9/29/2012 9:44:00 AM
Overall Posts Rated:
9393
Σ´ευχαριστώ πολύ! Λύθηκε και αυτο :)

This Post:
00
224603.110 in reply to 224603.107
Date: 9/29/2012 9:53:10 AM
Overall Posts Rated:
186186
εεεε καλα οντως σαν τον Ιβαν πουθενα! δεν υπαρχει....

ειναι μεσα στην καρδια μου

Advertisement