BuzzerBeater Forums

BB Israel > דיון טקטיקות

דיון טקטיקות

Set priority
Show messages by
This Post:
00
194590.10 in reply to 194590.9
Date: 8/20/2011 5:53:53 AM
neve hof b.c
III.3
Overall Posts Rated:
111111
אתה צריך לבדוק כל יריבה שלך לגופו של עניין.
בדקת אותה טוב: נניח שיש לה יתרון עליך מתחת לסל ואתה בכל זאת רוצה ללכת פנימה, כדאי שתעלה משחק מתחת לסל.זה אומנם לא מבטיח לך ניצחון, אבל יש לך סיכוי גדול יותר להתמודד נגדו במשחק צמוד.

לגבי השטף לדעתי אתה טועה: אם יש לך שטף גבוה,פירוש הדבר שיש לך רכז ושוטינג ברמה טובה ולכן עדיף במקרה זאת ללכת על טקטיקה מהירה.
קח בחשבון ששטף נמוך בטקטיקה מהירה לא יתן לך לאו דווקא יותר פוזשנים, אלא ההתקפה שלך תיקטע עוד לפני כן. קח שיהיו לך הרבה איבודי כדור, בנוסף להחטאות רבות.

לכן שטף התקפי גבוה הוא חשוב מאוד למשחק, יש הרבה משחקים שקבוצה מנצחת רק בגלל שהיה לה שטף טוב יותר מהיריבה.

Last edited by baruch2 at 8/20/2011 5:55:06 AM

This Post:
11
194590.11 in reply to 194590.9
Date: 8/20/2011 5:56:06 AM
the criminals
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
392392
אני מציע לך לפני כל משחק להיכנס ל3 משחק הקודמים של היריבה ולבדוק באיזה התקפה היא משחקת באיזה הגנה היא
משחקת ואת הציונים הקבוצתיים ככה תוכל לדעת איזה טקטיקות הכי מתאימות למשחק הספציפי מול היריבה הספציפית..
למשל אם אני נכנס למשחק של היריבה שלי ואני רואה שהציוני הגנה חיצונית שלה הרבה פחות טובים מההגנה הפנימית ושהיא שומרת בטקטיקה ההגנתית פנימה אני הייתי עולה טקטיקה שזורקת בעיקר מחוץ לקשת כמו התקפות מהירות..או משחק בתנועה.
אתה צריך להבין- כל משחק לגופו וחייבים לחקור טיפה את היריבה..

מקווה שעזרתי..

This Post:
00
194590.12 in reply to 194590.11
Date: 8/20/2011 6:38:24 AM
Overall Posts Rated:
173173
מצטער אבל בכלל לא הגבת לעניין P:

השאלה שלי היתה בקשר לקצב משחק מתי עדיף קצב איטי ומתי מהיר, אתה בכלל דיברת פה על מתי לתקוף מבחוץ ומתי מבפנים.

לברוך: ברור שתמיד כדאי שיהיה לך שטף גבוה, בדיוק כמו שתמיד כדאי לך שיהיה לך ריבאונד גבוה או כל דבר אחר ברמה גבוה.

ובקשר לנושא העיקרי שלנו- שטף גבוה לא אומר בהכרח שוטינג ורכז "טובים", זה אומר שלשוטינג ולרכז (וגם הסמול משפיע קצת לדעתי) יש נתוני שטף טובים- למשל מסירה.

אם לשוטינג שלך יש למשל קליעת ניתור מצוינת זה הופך אותו ל"טוב", אבל זה לא בהכרח יעזור לשטף שלך.

בקשר לדעה שלך שעם שטף רע לא צריך לשחק מהר- אשמח אם תפרט טיפה יותר למה אתה חושב ככה, למה יהיו יותר איבודים ויותר החטאות באופן יחסי למשחק איטי.

This Post:
00
194590.13 in reply to 194590.12
Date: 8/20/2011 8:32:05 AM
the criminals
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
392392
אה חח אוקיי אחי לא הבנתי אותך כמו שצריך..
בקשר לשטף התקפי אני מסכים עם ברוך...

אבל יש לי הסתייגות קלה-
שטף התקפי טוב לא אומר בברור שיש לך גארדים טובים..
יכול להיות 2 גארדים כל אחד 7000 אלף משכורת שהשטף שלהם יהייה טוב יותר מ2 גארדים עם 14 אלף משכורת
ובעניין הזה אני מסכים עם yotamnor...

This Post:
00
194590.14 in reply to 194590.12
Date: 8/20/2011 8:36:58 AM
Overall Posts Rated:
100100
יותם, אתה כבר מכיר את הדעה שלי בנושא ושוחחנו עליה. אבל אני אכתוב אותה בכל מקרה פה, בשביל הדיון.

קודם כל, אני יבהיר את הדעה שלי לגבי מה קורה על המגרש בטקטיקה מהירה, ומה קורה באיטית:
בטקטיקה מהירה, השחקנים עולים להתקפה, ומחפשים את הזריקה הטובה הראשונה שתהיה להם בשביל לזרוק. אם מבחוץ (ראן) או מבפנים (לוק)
בטקטיקה איטית, השחקנים עולים להתקפה, ולא מחפשים רק זריקה טובה, אלא מחפשים את הזריקה הכי טובה שהם יכולים להגיע אליה בטווח של 24 שניות. לפעמים זה משתלם כי הזריקה באמת טובה מאוד, ולפעמים אתה מאבד זמן ומגיע לזריקה סופר קשה בסוף שעון.
וזה מוביל אותנו לדבר הבא- השטף הוא ההבדל העיקרי בין טקטיקה מהירה לאיטית. בטקטיקה מהירה הוא יבוא לידי ביטוי פחות מאשר בטקטיקה איטית, כי אתה יוצא להתקפה ולא מעביר הרבה מסירות בדרך כלל לפני שמגיע למצב זריקה טוב. לעומת זאת בטקטיקה איטית, אם השטף שלך לא טוב אתה תגיע הרבה מאוד פעמים לזריקות סוף שעון לא טובות. אם השטף שלך כן טוב בטקטיקה איטית, אז המספר פעמים שתגיע לזריקה הכי טובה שאפשר יגדל.
לכן, קבוצות שיודעות שהשטף זה לא הצד החזק שלהן, יכולות "להחביא" את זה במשחק מהיר. קבוצות שיודעות שהשטף זה הצד החזק שלהן יכולות "להשתמש בו ברמה המקסימאלית" במשחק איטי.

ואני יראה דוגמא:
בשבוע שעבר היו לי שני משחקים. שניהם מול קבוצות ברמה דומה מאוד. אמנם הראשון בחוץ והשני בבית, אבל ההבדלים פשוט גדולים מזה.
במשחק הראשון עליתי מושן, כי חשבתי שהשטף שלי כבר מספיק טוב (עקב העליות באימון לפני). גיליתי שהוא לא, ובמשחק עצמו יכלתי לראות הרבה מאוד זריקות סוף שעון (שלא נכנסו כמובן). (36356295)
אפשר לראות שניצחתי בכל הציונים כמעט, ו4-1 במאצ אפים, ובכל זאת הפסדתי.

במשחק השני למדתי מהטעות, ועליתי בקצב מהיר, מה שהוריד לי את רמת הקליעה ב2 תת רמות, אבל נתן לי את הניצחון. (36356302)
גם במשחק הזה ניצחתי בציונים באותו אופן בערך, ו4-1 במאצ אפים.

אז מה ההבדל הכל כך משמעותי שהפך הפסד לניצחון גדול בגארבג טיים?
אני חושב שהשטף.
וזאת לדעתי הדוגמא הכי טובה שאפשר לתת, כי אלו 2 קבוצות ברמה דומה מאוד, בשני המשחקים היה הפרש גישה, שני המשחקים היו באותו שבוע (ככה שהכושר שלי היה אותו הדבר) וההבדל היחיד כמעט היה הטקטיקה- מהירה או איטית.