Jezu, pierwsze popołudnie sezonu, a już się tak rozpisali... Tak trzymać przez resztę sezonu!
Co do planów na sezon - zobaczy się, ale z racji potencjału ekonomicznego na więcej niż na I rundę play-off nie liczę. Raczej boję się, że będzie ciężej - spadłem w pensjach na przedostatnie miejsce (zresztą suma wzrosła tak o 800 tysięcy, z tego co pamiętam, więc liczę na wyższy kontrakt z TV) ! Żaden z beniaminków nie wydaje się być słabiakiem, w najgorszym wypadku powiedziałbym, że są oni solidni. Z PLK spadła też Alicja, której chyba najbardziej (obok aimara) chciałem uniknąć. Wydaje się być ona faworytem do awansu, choć nie powiem: NZW też zrobiło spore zakupy, paru menedżerów może być groźnych, jeśli się ich postraszy III ligą (przede wszystkim toshii, trochę też tomek de Mello), Rybnik też prezentuje całkiem niezły poziom.
Mam nadzieję, że w tym roku w naszej lidze finałem będzie mogło pochwalić się więcej, niż 2 menedżerów - bo będzie to znak, że któraś z reprezentacji osiągnie bardzo dobry wynik!
Na koniec pytanie: jak widzicie, wiek i pensje naszych graczy stanęły w napięciu... będzie mały deszcz z wielkiej chmury, jaką będzie zmiana formuł, czy też huknie i trzeba się bać?
Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.