Postovani clanovi BB zajednice u BiH, usljed haosa koji vlada nasim forumom u zadnje vrijeme, ponizenja i uvreda koje svakodnevno dozivljavamo ako se oglasimo i iznesemo svoje misljenje a nemamo osvojeni trofej u prvoj ligi, kupu i sl. , odlucio sam da pokusam da promijenim nesto.
Dva su koraka koja mogu rijesiti nas problem:
- Prvo, spreman sam da u ime nase zajednice pokrenem inicijativu na globalnom forumu kako bismo dobili nekog objektivnog GM-a iz nase zajednice koji bi uveo neki red.
- Drugo, zelim da se preispitaju dvije postojece funkcije koje posjeduju menadzeri iz BiH, LA (language administrators – administratori za jezike) a to su LA-King Leonidas i LA-Zizou.
Postoje dva razloga za preispitivanje njihovih funkcija, a to su:
- Ne rade jedini posao za koji su zaduzeni, a to su prevodjenje novih vijesti. Ako odaberete bosanski jezik za koristenje, mozete vidjeti da je prevedena samo jedna vijest od posljednje tri i to ona najkraca. Glavne vijesti za sezonu 36 nisu prevedene, samo onaj zadnji dio o popularnosti selektora jeste. Takodjer, primjetne su greske u padezima usljed ociglednog koristenja google translatora za takvo nesto. Dakle, imamo dva LA a nijedan ne radi nista. Taj posao moze raditi jedna osoba bez mnogo muke. Moj prijedlog je da obojici budu uskracene funkcije koje trenutno obavljaju i odaberemo nove koji poznaju engleski jezik i postupaju objektivno prema svim clanovima zajednice.
- Drugi razlog je neobjektivnost LA-King Leonidasa a koju zahtijeva jedna takva funkcija. Pomenuti LA svojom verbalnom torturom na forumu nad vecinom nase BB BiH zajednice, mislim da ne siri duh zajednistva i Buzzerbeatera kao igre i ne prilici da takva osoba bude LA.
Svi koji su za provodjenje ove inicijative, neka mi se jave privatnom postom ili ovdje na forumu kako bi ova inicijativa dobila na znacaju. Pozdrav.