BuzzerBeater Forums

BB Poland > BB EU: (9) Latvija -- (5) Poland

BB EU: (9) Latvija -- (5) Poland

Set priority
Show messages by
From: toshii
This Post:
00
280964.1
Date: 8/15/2016 6:05:18 AM
Overall Posts Rated:
11161116
Dzisiaj chyba najwazniejszy mecz w sezonie :) z tej okazji ankieta.

Poll:  Czy uda nam sie pokonac Łotwe
Response Votes Result

TAK 11
68.8% 68.8% 68.8%
68.8%
NIE 5
31.3% 31.3% 31.3%
31.3%

This poll ended on 8/22/2016.

From: toshii
This Post:
00
280964.2 in reply to 280964.1
Date: 8/15/2016 6:09:14 AM
From: Siwy

This Post:
11
280964.3 in reply to 280964.2
Date: 8/15/2016 7:03:16 AM
Overall Posts Rated:
15061506
Ja tylko tak wrzucę, bo Łotysze:

Mam przyjaciela, co uciekł do Estonii. Wysłał list, że teraz to pracuje 18 godzin dziennie na farmie rzepy. Śpi na miękkim błocie. Nie ma niedożywienia z kradzioną rzepą. Wielki sukces.
Zazdroszczę. Zakładam własną farmę, żeby robić rzepę. Patykiem oram ziemię. Nie ma nadziei, rosną tylko kamienie.
Politbiuro każe zapłacić podatek za farmę kamieni. Teraz jestem winien dużo kamieni. Próbuję, ino mam tylko kilka małych kamyków. Nie płacę, więc politbiuro mówi "kapitalistyczny zdrajca". Chcą mnie bić, ale biorę patyk i mały kamień.
Nie ma żadnego kamienia ani patyka. Tylko zimno. Próbuję znaleźć list od przyjaciela. Nie ma listu, tylko halucynacje z niedożywienia. Jedyna ucieczka z Łotwy to śmierć.

Łotewska rodzina je na obiad zupę z kamieni. W pewnym momencie syn mówi do rodziców: "Patrzcie, panowie z Politbiura". Odpowiada mu mama: "Synu, to tylko halucynacja." Ale halucynacją są rodzice, dla których trud już dawno skończon. Prawdziwy jest mróź, niedożywienie i Politbiuro, które zabiera chłopaka do pracy w kamieniołomie. Ale chłopak szczęśliwy - w wieku 10 lat ma stałą pracę i pełno kamieni do jedzenia. Politbiuro bywa bardzo szczodre.

Wielki naukowiec łotewski robi eksperyment kto przeżyje najdłużej z jednym zimniokiem. Ma Irlandczyka, Amerykańca i Łotysza.
Zamyka każdego w jurcie z jednym ziemniakiem i czeka aż każdy umrze.
Najpierw Irlandczyk. Irlandczyk wie wszystko o ziemniaku. Robi zupę, potrawki, frytki z obierek. Najedzon wiele dni, umiera po 30.
Następny Amerykaniec. Robi frytki wolności. Politbiuro wysyła Amerykańca do gułagu. Wolność nie dozwolona na Łotwie.
Na końcu Łotysz. Chłop siedzi w jurcie z zimniokiem. Nigdy wcześniej nie widział zimnioka. Myśli że to kamień. Umiera z niedożywienia po 7 dniach. Wygrał. Dla niego trud skończony.
Wielki dzień dla łotewskiej nauki!

Politbiuro zaoferowało chłopom ciepłe schronienie, lecz jeden warunek: nie mogą patrzeć przez okna, bo żywot stracą. Chłopy wesołe, zima nie straszna. Politbiuro zbudowało im szklarnie. Ich trud skonczony. Politbiuro szczodre.

Politbiuro przysłało do gułagu paczkę na święta. Każdy chłop dostał po kamieniu. Politbiuro szczodre. W zeszłym roku przysłali więcej chłopów.

Rosyjski gangster spotyka Łotewskiego chłopa i powiada: "Rzucę monetą i jak będzie reszka wygrasz zimnioka, jak orzeł, przegrasz zimnioka", na co chłop "Ale ja nie mam zimnioka" - "To oddasz życie". Szczęśliwy dzień dla łotewskiego chłopa! Konkurs, w którym można tylko wygrać.
Ale mafii nie ma, dawno wytępiona przez Politbiuro, to tylko halucynacje z niedożywienia.

Najpierw chłop zaprasza babę do jurty. Chłop gotuje zupę z kamieni i łez. Zupa jest słona. Piją radioaktywną wodę importowaną z Czarnobyla. Baba pyta chłopa o pensję, ten śmieje się, bo na Łotwie nie ma pensji, jest tylko ból. Czas mija, nudzą się, próbują seksu, ale są zbyt niedożywieni. Pukanie do drzwi – Politbiuro przyszło po chłopa. Chłop oddaje im babę. Baba jest zdumiona, ponieważ chłop pozwolił jej skończyć trud wcześnie. Chłop jest prawdziwym dżentelmenem.

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.