Bo widzisz, toshii, hejterzy od razu pomyśleli, że to chodzi o ilość menedżerów. A to zupełnie nie ten ton myślenia! Świat BuzzerBeater nieustannie się powiększa - przecież z każdym kolejnym sezonie serwery BB magazynują coraz więcej informacji, w tym o coraz większej ilości nieaktywnych drużyn! Każda informacja o tym, że Toruńskie Anioły "zakwalifikowały się do grupy 4096 najlepszych drużyn w rozgrywkach o Puchar Polski", powiększa nasze uniwersum!
A miny dopiero hejterom zrzedną, kiedy zauważymy, że świat BB to także nowe funkcje, których ilość nadal rośnie. Zauważyliście, że najechanie myszką na napis zmienia jego kolor? To efekt tego, iż codziennie BB-cy dopisują kolejne partie kodu. Czy można by było osiągnąć taki efekt, usuwając z niego formuły powodujące, że rynek jest zalewany olbrzymią ilością pieniądza? Nie sądzę.
A tak już poza sarkazmem:
1. Jakoś nie umiem wskazać żadnej gry z tej sektora, która szłaby w górę, zamiast pikować w dół (w HT i Charku parę razy awansowałem już tylko za to, że jeszcze nie pozwoliłem swoim klubom się zbotować)
2. Mimo tego, iż BB-cy obecnie wręcz droczą się, wrzucając do gry kosmetyczne i raczej niepotrzebne zmiany (serio, ostatnie parę tygodni w tłumaczeniach pokazuje, że od początku sezonu gra idzie tylko w tym kierunku), to trzeba przyznać, że powoli gra próbuje się rozwijać w offseasonie. W tym sezonie dostaliśmy pakiet przeciwinflacyjny + parę drobnych, lecz ważnych zmian w B3. W następnym jest spora szansa na reformę t.zw. mikronacji. Choć tylko niewielka część graczy odczuje te zmiany, mogą być one dla nich naprawdę bardzo ważne i wydaje mi się, że czekają oni na nie z niecierpliwością.
Wydaje mi się, że pomimo spadających cyferek deweloperzy robią, co mogą.
Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.