BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [SLO NT] Sezona 34

[SLO NT] Sezona 34

Set priority
Show messages by
This Post:
22
277946.1
Date: 3/14/2016 4:41:37 PM
Overall Posts Rated:
116116
Letos igramo tolažilni turnir, saj se nam žal ni uspelo uvrstiti na tretje mesto skupine Evropskega prvenstva, s čimer bi igrali v repasažu za svetovno prvenstvo. Bili smo zelo blizu, kar priča o moči te reprezentance.

Turnir smo začeli z dvemi lahkimi zmagami, nadaljni razpored, ki se je razkril po dveh tekmah, pa žal ni takšen. Proti Estoniji, Belgij in Švedski igramo v gosteh, doma pa gostimo dosti lažje reprezentance. Seveda bi si želeli ravno obratnega razporeda, ampak kar je, je.

V preteklosti sem zagovarjal dviganje razpoloženja tudi na račun kakega poraza, vendar sem po lanski izkušnji prišel do zaključka, da je bolje žrtvovati malo razpoloženja za čimveč zmag v rednem delu, saj lahko na ta način razpoloženje dviguješ v izločilnih bojih, ko vsaj v prvem in drugem kolu igraš doma proti večinoma slabšim reprezentancam s slabim razpoloženjem.

Zato sem proti Estoniji igral z višjo zavzetostjo. V prvih dveh kolih sem zanalašč igral taktike, ki niso notranje, da bi potem Estonec mislil, da ga s tem hočem preslepiti in bom proti njemu udaril notranjo taktiko. Sprva sem o njej razmišljal, vendar ko sem videl, da ima slabo razpoložene zunanje igralce proti našim, sem spet izbral zunanjo taktiko. Zavoljo njegovega zgrešenega predvidevanja in odlične obrambe smo na koncu uspeli zmagati. Tu gre zasluga predvsem lastnikom reprezentantov, ki jih držijo na standardno odlični pripravljenosti - tukaj ne morem prehvaliti copatarja, pri katerem sem že tako navajen odlične pripravljenosti s strani Vukojanca in Jerina, da mi je že prav čudno, ko eden od njih pade na dobro pripravljenost.

Žal smo pri zunanjih igralcih v težjem položaju, saj sta edina prava dva playa - Pezdirnik in Kramberger - redko oba na odlični pripravljenosti, zato položaje "krpam" z Roškarjem in Šenherjem, ki pa imata vsak svoje (manjše) pomanjkljivosti. V taktikah, ki so pisane njima na kožo, sta odlična, vendar te taktike žal niso notranje.

Višjo zavzetosti proti Estoniji sem si lahko privoščil tudi zaradi lažjega razporeda v naslednjih dveh tekmah, potem pa bo spet šlo na nož. Idealno bi bilo končati redni del brez poraza in z visoko razliko v koših, vendar so eno želje, drugo realnost. Potrudili se definitivno bomo!

Last edited by Koperbox at 3/14/2016 4:43:15 PM