BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21 Sezona 34 by Kyve

U21 Sezona 34 by Kyve

Set priority
Show messages by
From: GM-Kyve
This Post:
11
277621.1
Date: 2/24/2016 2:58:32 PM
Champions United
II.1
Overall Posts Rated:
14941494
pozdrav svima, novi mandat, nova sezona, nova tema...

prvo da se zahvalim svima koji su na izborima glasali za mene, sad je na meni red da opravdam povjerenje...
za BiH uvjete, dobiti 23 od ukupno 25 glasova nije mala stvar...

krenimo redom...
u ponedjeljak smo odigrali prijateljsku utakmicu protiv susjeda Hrvatske, inače 19. reprezentacije po NT rankingu, i izgubili 1 razlike u dramatičnoj završnici... (36729)

s obzirom da smo igrali u gostima protiv respektabilne reprezentacije, i da smo zbog randoma imali problema s ličnim na krilu i centru, gdje su nam dva najjača igrača imali smanjenu minutažu, odlično smo se držali...
vodili smo većinu utakmice, na početku zadnje četvrtine čak i 9 razlike...
održavali prednost do zadnje 3 minute, tad Hrvati vežu dvije trice, i u faul završnici koštaju nas FT 1 kod našeg PGa Šegote...
imamo +1 4s do kraja, promašujemo oba bacanja, Hrvati imaju šut sa sirenom, faul, njihov igrač pogadja oba, iako je do tada imao 0-6 i gubimo -1...

što reći a ne zaplakati... :')

uglavnom, zadovoljan sam generalnom probom, usprkos gorkom okusu poraza sa slobodnih bacanja...

sad nam slijedi kvalifikacije za europsko, u skupini smo sa:
Luxemburg 77
Moldavija 72
Makedonija 54
Norveška 52
Njemačka 8
Litva 10
Bjelorusija 32

broj označava ranking, a igramo po redu kako sam ih pisao... igra se na neutralnom terenu u Estoniji, pobjedniku utješnog turnira.
mi smo trenutno 31. po rankingu, prestigli smo ovaj tjedan Bjelorusiju...
prve 4 tekme smo favoriti, nadam se da ćemo ih proći neokrznuti, i sa maksimalnim entom..
zadnje 3 igramo za prolaz ako bude sve kako treba...
o igračima sam pisao sve u prethodnoj temi, odabrao sam 12 najboljih...

centri: Džihić i Bektić
krilni centri: Gatakčić, Šuka i Uzelac
krila:Zika i Šehović
bek šuteri: Mejakić, Marić i Uram
plejevi: Šegota i Zvonić

u konkurenciji su još Lukajić, Petrović, Baljak, Vukorep, vidjet ćemo hoće li biti problema sa formom i povredama.

raspored nam ide na ruku jer imamo 4 slabije reprezentacije na početku, i tu možemo dignut ent + imam 4 treninga da doradim neke skilove igračima u dogovoru s vlasnicima...
ne volim davati neke prognoze, ali sa trudom i radom koji sam uložio, te igračima i skupinom koju imamo, sve ispod 5 pobjeda je neuspjeh...
vidjet ćemo možemo li iznenadit Litvu ili Njemačku i imati šanse za prolaz...

koliko bi plasman u drugi krug bio veliki uspjeh dovoljno govori činjenica da ga nismo nikad ostvarili, najbliže smo bili u sezoni 22 kad nam je drugo mjesto pobjeglo za 6 koševa...

toliko od mene za sada...
ako se želite uključiti u rad oko reprezentacije, i pratiti malo intenzivnije sve što se dogadja, potražite me na facebooku, John Kyve pa ću vas dodati u BB BIH grupu...

poželite mi sreću

Last edited by GM-Kyve at 2/28/2016 3:37:08 AM

This Post:
00
277621.2 in reply to 277621.1
Date: 2/24/2016 5:13:37 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52585258
Second Team:
Spartan Kids
Sretno Kivi pa da se i mi jednom kvalifikujemo, sa ovakvim radom i interesom zajednice siguran sam da to mozemo!

Idemo ludo idemo jako!

This is where we hold them!
This Post:
11
277621.3 in reply to 277621.2
Date: 2/24/2016 6:01:48 PM
Champions United
II.1
Overall Posts Rated:
14941494
Sretno Kivi pa da se i mi jednom kvalifikujemo, sa ovakvim radom i interesom zajednice siguran sam da to mozemo!

Idemo ludo idemo jako!

šta napravimo ove sezone napravimo, naredna generacija (što sada imaju 20g) nam je za ništa...
slab draft bio, par igrača propalo zbog transfera...
al zato 19g lete, a 18g smo svi zapeli da napravimo dar mar...

neću prežalit ona dva centra što sad imaju 20g nikad pa ni tad...
na kraju 18g 65 i 64 TSP, jedan je bio mutan transfer i ban, opet se preprodao nakon 45 dana i ne trenira se,drugog uzeo manager koji ne trenira ništa...
nikad mi neće biti jasni takvi manageri, koji vrag kupiš mladog igrača za masne pare i ne treniraš ga...
evo iz ovog drafta jednog vanjskog 7 pot 47 skilova stranac kupio za 5k i odmah otpustio... nek mi netko objasni tu logiku...

This Post:
00
277621.4 in reply to 277621.3
Date: 2/25/2016 2:15:16 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52585258
Second Team:
Spartan Kids
Jbga, 5k... mogo ga je kupit nas bilo koji menadzer i trenirat ga, znaci dzaba dobijes igraca koji moze igrati za U21, znaci ne moze mi niko reci da nema para za trenirca, ja 3ceg trenirca doveo za 1k, a ima fien skillove.

Ko hoce, nadje trenirca i vremena da ga trenira i to je to.

A ovi sto kupe za velke pare trenirca i nikad ga ne treniraju, za to ni ja nemam nikakvo razumno objasnjenje, valjda kontaju sam ce naucit igrat

This Post:
11
277621.5 in reply to 277621.4
Date: 2/28/2016 4:12:04 AM
Champions United
II.1
Overall Posts Rated:
14941494
dobro jutro ekipa, vrijeme je za trening report...
bilo je vrijeme još u petak ili jučer, ali stisnuo me posao ovih dana, + pregorio sam malo od BBa zbog silnog posla oko drafta i udomljavanja...

pozvao sam još 2 igrača, Divića i Lukajića...
Lukajić je upao jer imamo i prvu povredu, startni PF Šuka nam se povrijedio na 1 sedmicu, a Divić zaoštrava konkurenciju na vanjskim pozicijama, ima 3 zelene u zadnja 2 treninga, vlasnik ima njega i Urama, i zajedno ih trenira po mojim uputama...

ovaj tjedan nam je bio odličan trening...
ukupno 13 zelenih na 14 igrača, idemo redom...

Bektić +1 handling, dalje ide trening unutrašnjih skilova, IS i ID... s obzirom na visinu i loše vanjske sekundarce, nema smisla ništa drugo...

Gataktčić +1 JS, +1 driving, +1 handling, odličan trokorak za njega, iako sezonu mladji već nam je četvrti centar po unutrašnjim skilovima... ide i dalje trening 1 na 1, barem još dvije sedmice... svaka čast gule1 na treningu...

Šuka +1 skok, i prva povreda ove sezone, nadam se da će se brzo oporaviti i nastaviti sa treningom skoka... dogovor s vlasnikom je skil skoka pa 1 na 1...

Lukajić +1 handling, trenira se i dalje 1 na 1...

Mejakić +1 driving, +1 passing, ide i dalje trening passinga, još 1 skil, pa se vraćamo na vanjsku odbranu...

Šegota +1 OD, ide skil passinga, pa opet vanjska odbrana...

Šehović +1 passing, poslušao me vlasnik za trening passinga, vidjet ćemo šta će dalje... najjači nam je igrač po TSP, ja bih volio da mu da skil vanjske odbrane i još skil passinga, vidjet ćemo hoće li me poslušati...

Zika +1 ID, drugi najbolji po TSP, ide trening unutrašnjeg šuta, pa vjerojatno 1 na 1 ili JS...

Uram +1 OD
Divić +1 OD, obojici ide trening vanjske odbrane pa onda passing... obojica imaju fantastične unutrašnje sekundarce s obzirom da su vanjski igrači, i isplati ih se čekati... ako bude sve po planu, taman tamo negdje protiv Njemačke, Litve i Bjelorusije će bit spremni biti starteri...

i ostala 4 igrača su u treningu, Džihić unutrašnja odbrana, Uzelac unutrašnji šut, Marić i Zvonić vanjska odbrana, samo su ovaj tjedan preskočili zelene...

forma nam je solidna za prvi tjedan, uglavnom osmice i jake sedmice...
prvu tekmu igramo protiv Luksemburga, veliki smo favoriti, nadam se da ćemo to opravdati...

utakmice se igraju u 16:30, nadam se velikom broju vas i podršci na chatu... ja stižem na drugo poluvrijeme ako bude normalan dan na poslu...

ajmoooo BiH!

From: GM-Kyve

This Post:
11
277621.6 in reply to 277621.5
Date: 2/29/2016 11:09:15 AM
Champions United
II.1
Overall Posts Rated:
14941494
u tijeku je utakmica protiv Luxa, očekivano su nam opalili CT, ali i fulali GDP...
navratite na chat i navijajte za naše momke...

This Post:
11
277621.7 in reply to 277621.6
Date: 2/29/2016 12:09:38 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52585258
Second Team:
Spartan Kids
Luxembourg 74 - 100 Bosna i Hercegovina (36578)

Mudar CT luxemburzana haha... to Kivi doktore, takticko nadmudrivanje na nivou, kao i kos razlika sa kojom smo ih uzeli.

Idemo dalje!

This Post:
55
277621.8 in reply to 277621.7
Date: 2/29/2016 2:54:36 PM
Champions United
II.1
Overall Posts Rated:
14941494

Mudar CT luxemburzana haha... to Kivi doktore, takticko nadmudrivanje na nivou, kao i kos razlika sa kojom smo ih uzeli.

Idemo dalje!

ah što reći, očekivao sam CT... gdp nisam očekivao da će gadjati, ali s obzirom da se volim igrati s taktikama, pogotovo protiv slabijih repki, odlično je ispalo...
CT im je totalni promašaj, naredna dva kola će biti kante za napucavanje, igraju protiv Njemačke i Litve, i tu je situacija loša po nas, jer će obje repke nabiti veću koš razliku...

što se tiče same utakmice, igrali smo odlično od početka do kraja, kontrolirali tijek susreta, dominirali i u skoku, asistencijama, procentima šuta...

najbolji u našim redovima je bio Ozren Uzelac, sa 21p i 9 skokova, koji je zbog nedostatka primarnih skilova počeo s klupe... njegov imenjak Gatakčić je imao startnu rolu na PFu, i probleme s ličnim, pa je Uzelac uskočio i odradio posao...
govorio sam već da ga se isplati čekati, s vlasnikom sam dogovorio trening, i bit će taman spreman tamo peto šesto kolo protiv Njemačke i Litve...
Gatakčićevo vrijeme tek dolazi, sezonu mladji a već sad ogroman potencijal za NT jednog dana...

od ostalih igrača, dvocifreni su bili Mejakić sa 12p, Džihić sa 12p 12 skokova te Zika sa 10p...
11 od 12 naših igrača se upisalo u strijelce, samo moj baksuz Marić nije, iako je jedini imao 9 formu

jedina loša strana današnje tekme su izvodjenje slobodnih bacanja, 6 od 18 i pravljenje puno ličnih grešaka...
u nekoj od egal tekmi, to bi nam mogao biti veliki minus...

ostale utakmice u skupini:

(36575)
pobjeda Švaba +20 protiv Norveške, tie vs tie...

(36576)
pobjeda Litavaca +22 protiv Makedonije, isto tie vs tie...

(36577)
pobjeda Bjelorusa +18 protiv Moldavije, ovdje nisam siguran je li riječ o tie vs tie ili normal vs normal, malo mi je nevjerojatno da Bjelorusi imaju podjednake ratinge sa LI kao i Švabe...

sljedeći tjedan igraju:
BiH protiv Moldavije,
Lux protiv Njemačke,
Litva protiv Norveške,
Bjelorusija protiv Makedonije...

zasad je jasno da je Lux totalni autsajder u skupini, barem sa ovakvim entom...
Moldavija i Norveška su malo jače od njega, ali pitanje je kome će zagorčat život sa CTom, nadam se ne nama...
Makedonija bi već mogla biti neugodna, imaju jako solidan roster i fine ratinge bacaju...
onda idemo mi i Bjelorusi, tu smo negdje po platama...
i Litavci i Švabe kao najjače ekipe u skupini, Švabe nešto jače...

puno toga će ovisiti o formi, povredama i ent managmentu selektora...
ja vjerujem da ćemo biti u igri za prolaz do samog kraja, ako nešto opasno ne zajebem...

čujemo se nakon treninga u petak...

This Post:
11
277621.9 in reply to 277621.7
Date: 2/29/2016 4:08:05 PM
Overall Posts Rated:
876876

Idemo dalje!

S obzirom da im je jedini cilj bio da sve ostale ekipe nabiju vecu kos razliku, mislim da su oni napravili svoje. znam kakvi su im klinci i kakvi su to krsevi u stvari. Mislim da je sve ispod 50 razlike tankosava. Sreca ovih reprezentacije BiH je entuzijazam selektora, a o rezultatima treba sacekati kraj ovog ciklusa. Sretno Kyve

This Post:
11
277621.10 in reply to 277621.9
Date: 2/29/2016 4:56:42 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52585258
Second Team:
Spartan Kids
Ma ne interesuju nas ambicije drugih vala, samo nase, drago mi je da i ti pratis nasu mladu repku s kojom Kivi radi strasan posao, uzivanje za gledat i pratit sve st oradi, bar meni.

Nadam se da ce se sve poklopiti i da nam nece trebati kos razlika.
Bas nas selektoru Luxa ne vole hhh

This Post:
11
277621.11 in reply to 277621.8
Date: 2/29/2016 5:22:49 PM
KK_Željezničar
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
158158
Čestitke na pobjedi :)