Półfinały PO za nami. Mecze były niesamowicie interesujące i przynajmniej dla mnie trochę zaskakujące.
Tytuł konferencji Big 8 wywalczyła Vistula, która zaprezentowała się rewelacyjnie, choć patrząc na statystyki pomeczowe obu zespołów wcale nie jestem przekonany, czy powinna ten mecz wygrać. Mimo teoretycznie słabszej umiejętności zbierania piłek gracze Vistuli mieli ich jednak więcej niż Warty, a jednocześnie silniejsza obrona na obwodzie Warty nie zatrzymała graczy Vistuli i pozwoliła im rzucać z całkiem niezłą skutecznością za trzy, co pewnie zadecydowało o wyniku tego spotkania. Tak czy inaczej z całą stanowczością muszę przyznać, że Vistula ma świetny skład i zdecydowanie będzie faworytem walki o mistrzostwo.
Tytuł konferencji Great 8 wywalczyli Corsairs (z czego jestem niezmiernie zadowolony :), po dość ciężkim boju z Wiesniakami (jak zwykle). Każda kwarta była niezmiernie wyrównana a jeżeli macie chwilkę czasu to obejrzyjcie sobie powtórkę i ostatnie 4 minuty - scenariusz jak z prawdziwego meczu. Jeszcze na 2 min przed końcem prowadziłem 1 pkt. Na 1 min do końca przegrywałem 3. Na 19 sek do końca mój rywal miał 3 pkt przewagi. Trener wziął czas. Szybka akcja i trójka z rogu, która wpadła. Rywale zaczynają akcję, ale mój SF robi przechwyt. Center rzuca w ostatniej sekundzie i pudłuje, na szczęście (dla mnie) jest faulowany. Na tablicy remis 76 - 76. Ponieważ koleś jest "silny" w rzutach osobistych trafia oba i udaje się wygrać. Uff, to się działo :)
Finał - Ustka Corsairs - Vistula. Przewaga hali po stronie graczy theon'a. Jaka taktyka? Hm, na pierwszy mecz już coś wymyśliłem, co do drugiego, to się okaże. Fajnie byłoby rozegrać trzy spotkania, bo wtedy kasa całkiem przyzwoita by wpadła, ale z tym może być bardzo ciężko.
Pierwszy mecz finałowy już jutro. Zapraszam do oglądania.