BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > En Iyi Basketbol Filmleri

En Iyi Basketbol Filmleri

Set priority
Show messages by
This Post:
00
267857.1
Date: 2/14/2015 8:48:13 PM
Overall Posts Rated:
102102
bir all-star smac yarismasi oncesi basketbol istahim kabarmisken bir baslik acayim istedim. basketbolun tartisildigi baska bir baslik var ancak ben yine de bunun icin ayri bir baslik acmayi uygun gordum. belki zamanla guzel bir arsiv dahi olusturabiliriz.

basligi bir soru olarak da dusunebilirsiniz. favori basketbol filminiz var mi, varsa hangisi, hangileri?

ben birkac film yazarak baslayayim, umarim gerisi de gelir.

Coach Carter (2005): izlediklerim arasinda favorim. cogu basketbol filminde oldugu gibi konusu biraz klise olsa da kocun, oyuncularin basketbol gelisimleri acisindan oldugu kadar bir birey olarak gelisimleri acisindan da ne kadar onem tasidigini harika anlatan bir film. koc-oyuncu iliskisinin yaninda baba-ogul, ogrenci-ogretmen iliskisi de cok guzel islenmis. samuel l. jackson'in oyunculugu da gorulmeye deger.

White men can't jump (1992): bu da harika bir film. sokak basketbolunun dogdugu yer olan amerika'da nasil oynandiginini konu aliyor. adindan da anlasilacagi gibi siyahlarin beyazlara karsi olan atletik ustunlukleri filmde ana fikri olusturuyor. beyazlar da bu eksiklerini oyunun organizasyon ve zeka gerektiren kisimlarinda ustunluklerini gostererek kapiyorlar. bu filmde kullanilan sokak jargonu benim gozumde essizdir. sirf o yonden bile efsanedir. :)

Glory road (2006): bu filmde de Coach Carter'da oldugu gibi gercek bir hikaye anlatiliyor. ilk besinin tamami siyahi oyunculardan olusan kolej takiminin zafere giden yolda karsilastigi saha ici ve disi zorluklar bir basketbol takiminin karsilasabilecegi en zor cinsten. hikaye 1966 yilinda texas'da geciyor ve o zamanlar amerika'da siyahlara olan bakis acisi filmde acik bir sekilde goruluyor. basketbol disinda baska konulara da deginen bir film.

Hoosiers (1994): "hoosiers" indianalilarin kendilerine taktiklari isim. film de 1950'lerde indiana'nin ufak bir kasabasindaki lise takiminin bolgesel turnuvadan baslayarak eyalet turnuvasinda kazandigi basarilari konu aliyor. mac sahnelerinin belki de en gercekci oldugu film de budur. ucan kacan sahnelerin olmadigi, daha gercekci bir basketbol filmidir.

Hoop Dreams (1994): tam olarak film formatinda olmasa da belgesel film olarak kabul edebiliriz. filmin basinda gozuken chicago sehri ve muzik esliginde giren bir dakikalik sokak basketbolu kismini halen arada acar izlerim. belgesel, yetenekleri gozlemciler tarafindan kesfedilen iki siyah gencin egitim bursu alarak lise ve kolej kariyerlerine adim atislarini ve yasadiklari degisimleri anlatiyor. en iyi belgesel odulu dahil kazandigi bircok odul var. ayni zamanda isiah thomas'i da belgeselde goruyoruz. izlenmesi sart olanlardan bir tanesi de bu.

simdilik benden bu kadar. eminim daha bircok guzel film vardir. sizler de kendi favorilerinizi yazarsaniz, ben ve diger ilgili arkadaslar malum kaynaklardan indirip onlari da izleyip burada guzel muhabbetler dondurebiliriz.

This Post:
00
267857.2 in reply to 267857.1
Date: 2/16/2015 9:30:15 AM
Overall Posts Rated:
202202
hocam bence gayet güzel bir başlık, çünkü kaçırdığım bir film olmuşsa seyretmek isterim.
başlığı görünce aklıma gelen ilk film 1994 yapımı "blue chips"tir. nick nolte prensipleri olan bu yüzden takıma (üniversite takımı) getirmek istediği oyunculara herhangi bir maddi teklif/destek yapmayan hocadır. fakat sistem onu da yozlaştırır. sonuçta kadrosuna penny hardaway ve shaq'ı getirir.... gerçekten çok keyifli bir filmdi. seyretmeyenlere şiddetle tavsiye ederim.

This Post:
00
267857.4 in reply to 267857.3
Date: 2/16/2015 10:16:59 AM
Overall Posts Rated:
1515
Space Jam: 96 yapımı Michael Jordan'ın oynadığı Looney tunes karakterlerinde olduğu yarı normal yarı animasyon gayet eğlenceli bir basketbol filmi.

Potaların Kralı: Yine 95 yapımı olup bir hademenin basketbol aşkını konu alıyor diyebilirz sihirli ayakkkabıları giyip hiç beceremediği basketbolda harikalar yaratıyor o da gayet eğlenceli bir film.

One Tree Hill: Bİ aralar cnbc-e de çıkan dizide iki zıt çocuk var basketbolu seven çocukların babaları bir anaları ayrı, babasıyla büyüyen çocuk zengin okul takımının kralı, diğeri sokak basketbolu üstadı aynı okuldalar falan bizim sokak basketçisi de okul takımına giriyo, aslında gayet değişik basketbol temalı izlenilesi bir yapım ama ilerleyen sezonlarda daha çok şu anki medcezir kıvamına gelen bir dizi diyebilirz :)

This Post:
00
267857.5 in reply to 267857.4
Date: 2/16/2015 11:25:33 AM
Overall Posts Rated:
152152
Hit the floor sayılır mı :))
One tree hill de basketbol ana konu değildi ama sokak basketbolcusunun takımın koçuna ' yanıma adam gibi bi guard verip takımı şampiyon yapmamı izlersin ya da beni kaybedersin' dediğini hatırlıyorum

This Post:
00
267857.6 in reply to 267857.5
Date: 2/16/2015 11:41:38 AM
Overall Posts Rated:
5858
hit the floor daha çok ponpon kızları devil girls'ü konu alıyor eğlenceli ve her ırktan güzelin olduğu bir dizi başta basketbol kortunu gördüğüm için başlamıştım fakat bu hali de hoşuma gitti

This Post:
00
267857.7 in reply to 267857.6
Date: 2/16/2015 12:17:52 PM
Overall Posts Rated:
245245
Tatlı Dillim (1972): "Ferit İstanbullu zengin bir ailenin çocuğudur. Tıp okumasına rağmen en büyük hobisi basketbol oynamaktır. Maçlar öncesi dinlemek ve kamp yapmak için basketbol takımı ile beraber Emine'nin bulunduğu köye gider. Emine ise köy öğretmenidir ve bütün hayatı köydeki insanlara yardım etmekle geçmektedir. İstanbul'da çapkınlıklarıyla ünlü Ferit Emine'den çok hoşlanır ve onun kalbini kazanmaya çalışır. Emine ilk başta Ferit ile ilgilenmese de iki genç kısa süre sonra birbirlerine aşklarını itiraf eder ve evlenmeya karar verirler. Evliliklerinin ilk günleri oldukça mutlu geçer ancak Ferit'in İstanbul'dan gelen arkadaşları işleri bozar.

Arkadaşları ile birlikte İstanbul'a ve oradaki eski yaşamına geri dönen Ferit Emine ile evliliğini unutur. Emine bir süre bekledikten sonra İstanbul'a kocasını aramaya gider. Ancak acı gerçekler yüzüne vuracaktır: Ferit evliliğine ailesine haber vermediği gibi, eski çapkınlıklarına geri dönmüştür. Bunun üzerine Emine Ferit'e hayatının dersini vermek için kolları sıvar. Şehirli ve oldukça bakımlı bir kadın şeklinde Ferit'in karşısına yeniden çıkacak, ikiz kardeş Mine olarak gerçek kocasının kafasını karıştırmaya başaracaktır."

(http://tr.wikipedia.org/wiki/Tatl%C4%B1_Dillim)

:)

Last edited by GM-incow sk at 2/16/2015 12:18:16 PM

This Post:
00
267857.8 in reply to 267857.2
Date: 2/16/2015 4:02:38 PM
Overall Posts Rated:
102102
ben de ayni dusuncedeyim hocam. blue chips dahil buradaki diger tavsiyeleri de firsat bulunca izleyecegim.
bu arada basligi oksuz birakmadigin icin de ayrica tesekkur ederim.:) senin mesajinin uzerine diger arkadaslar da ilgi gostermisler.

baslikta basketbol filmleri dese de basketbola dair gorsel her seyi paylasabiliriz. hatta sirf basketbol degil diger spor dallari bile olabilir. futbol ile ilgilenen de bircok arkadas var.

dizi yazan arkadaslar olmus. dizileri de severim ancak basketbol da olsa 9 sezonu cekip bitirmis bir diziye baslamayi ruhum kaldirmaz herhalde pek. :)

onun disinda ek olarak su anda aklima gelen birkac belgeseli de yazayim. reggie miller'i 94 ve 95 sezonlarindaki indiana-new york knicks play-off serileri uzerinden anlatan "winning time" adli mukemmel bir belgesel var. bu belgesel espn'in 30. yili onuruna hazirlattigi "30 for 30" adli serinin icindekilerden sadece bir tanesi. digerlerini henuz izlemedim ancak seriyi cok tavsiye ediyorlar. 30 tanenin icerisinde bircok farkli spor ile ilgili belgesel var.

bir de daha bir bilinen, jordan'in kariyerini anlatan "Jordan to the max" var, o da guzeldir.

This Post:
00
267857.9 in reply to 267857.8
Date: 2/16/2015 5:47:59 PM
Overall Posts Rated:
1515
Belgesel demişken Ntvsporda yayınlanan 'once brothers' bir zamanlar kardeştiler adlı yapım da çok iyidir.Yugoslavya dağılmadan önce aynı milli takımda kardeş gibi olan Drazen petroviçle Vlade Divacın o zamanlarını anlatır, dağıldıktan sonra hiç konuşmazlar Petroviçin araba kazasında ölür falan duygusal, siyasal ve basketbol anlamında komplike izlenmesi gereken bir belgeseldir şiddetle tavsiye ederim.

This Post:
00
267857.10 in reply to 267857.8
Date: 2/17/2015 4:10:22 AM
Overall Posts Rated:
202202
ne demek hocam :) keyifli bir başlık görünce yazmadan duramadım....
madem basketbol dışında da sporları paylaşalım diyoruz.... zaten şu sıralar digitürkte yayında olan 2 film var....
1- "42"- major baseball liginde oynayan ilk siyah oyuncuyu anlatıyor... bilmiyordum filmde öğrendim. 42 tüm baseballda emekli edilen numaraymış...
2-draft day - kevin costner bir futbol takımının gm'i. ve draft gününde yaşadığı inanılmaz tansiyon konu alınıyor. 2filmde gerçekten etkileyici filmler.

şimdi aklıma geldi.... see you in montevideo.... eğer ismini yanlış hatırlamadıysam, uruguayda düzenlenen ilk dünya kupasındaki yugoslav takımı üstüne kurulmuş bir hikaye..

Last edited by mustafa78 at 2/17/2015 4:12:00 AM

This Post:
00
267857.11 in reply to 267857.10
Date: 2/17/2015 9:30:08 AM
Overall Posts Rated:
5858
draft day i izledim dün weaver iyi hamleler yaptı da bu oyuncular ne oldu draft edilenlerden partisine gelinmeyen çocuk(ismini biliyorum da spoiler olmasın :) :)) fos mu çıktı sanıldığı gibi bizim siyahiler efsane mi oldu falan bunları da gösterselerdi iyiydi :D