BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > MT Seçimi Tartışma Başlığı

MT Seçimi Tartışma Başlığı (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Elodin
This Post:
11
263629.3 in reply to 263629.2
Date: 10/16/2014 2:23:57 PM
Overall Posts Rated:
7979
Sanki milli takım artık çok sıradanlaştı, fazla takip edilmiyor.
Başarı bekleyen yok, heyecan hiç yok.Şu an içimizden herhangi biri çıkıp seçilse, pozisyonlarda maaşına göre oyuncuları oynatıp içeri bak adam-adama oynasa bence BB Türkiyenin en iyi hocasından çok farklı bir sonuç almaz.2 mağlubiyet fazla alıp da formları ve yetişmeyen oyuncuları neden gösterse kimse itiraz etmez.

Demek istediğim A milli takım koçluğu çok basitleşti, u21 milli takımını yönetmesi çok daha meşakkatli.Sadece seçim zamanı türeyip ekip kurup oyuncuları takip edicem demek çok yavan.

Ben şahsen oyumu eğer U21 ekibinde görev yapıp halihazırda efor harcayan bir aday çıkarsa ona vereceğim, en azından 2-3 dönemdir yetişen her oyuncuyu takip ediyorlar 21 yaşından sonra da bu şekilde ilgilenirlerse bence güzel bir takım elde edebiliriz.

From: ozx

This Post:
11
263629.4 in reply to 263629.3
Date: 10/16/2014 4:10:58 PM
Overall Posts Rated:
188188
Arkadaşım tüm dediklerine katılıyorum MT takımını herkes bir şekilde yönetebilir diyorsan
bu deneyimi en azından yaşamak için aday oluyorum.

From: sleepflymm

To: ozx
This Post:
00
263629.5 in reply to 263629.4
Date: 10/16/2014 4:27:19 PM
Overall Posts Rated:
6161
İyi yaptın hocam. Emek verdikten sonra, başarmamak için hiç bir neden yok bence de. Tabi bu yolda, Türk Milli takımına oyuncu yetiştireceklere de çok iş düşüyor. Herkesin, imkanı dahilinde elini taşın altına koyabilmesi lazım. Şimdiye kadar yapılmadı demiyorum tabi ki, ama belki de bu oyunu oynamaktan zevk alan tüm kullanıcılar milli takım konusunda daha çok sorumluluk hissetmeliler. Sonuçta bu oyuna zenginlik katan ve oyunun zevkini artıran bir element milli takım rekabeti.
Milli takım seviyesinde ciddi sonuçlar almaya başladığımızda, tabiri caizse "kafaya oynadığımızda" oyundan çok daha zevk alacağımızdan eminim = ))

Last edited by sleepflymm at 10/16/2014 4:28:48 PM

This Post:
00
263629.7 in reply to 263629.6
Date: 10/17/2014 11:19:01 AM
Overall Posts Rated:
7979
Hocam sadece duzgun bir sekilde secim konusmasi yapan sen oldugun icin sana karsi yazmisim gibi oldu seni kirdiysam ozur dilerim.

Benim asil elestirim secimden sonra mt basliginin tamamen unutulup milli takimin ilgi gormemesi.Yani burda kendimi de katiyorum.
Heralde secilip kadro kurup maclari oynayinca yaptigin islerin hic takip edilmemesi senin de hevesini kirar.

This Post:
44
263629.8 in reply to 263629.7
Date: 10/17/2014 6:42:40 PM
Overall Posts Rated:
102102
benim varyemez hocaya konusmasi uzerinden birkac sorum var. diger adaylar da gorusleri ile katilim gosterebilirler tabii, iyi de olur hatta.

hocam benim nazarimda milli takima en cok katki vermis menajersin. bu zamana kadar yetistirdigin oyuncular da diger menajerler icin rol model teskil ettiler. senin de belirttigin gibi oyunun gittigi yeri gorebilme konusunda oldukca zayifiz. cekler daha yedinci sekizinci sezonda multi oyunculari yetistirmeye baslamisken bizim korkunclu pivotlarimiz, gardlarimiz vardi. buraya kadar seninle hemfikirim.

benim sorum esas olarak oyuncularin gelisimini ne yonde ilerletmemiz gerektigiyle ilgili. senin bahsettiklerin uzerinden gidersem, milli takimda oynayan bir uzunun ic skillerinin hepsi en az 17 olmali midir yoksa bazi ozelliklerden feragat etmeli miyiz?
kanimca oyunun gittigi noktayi gormek su noktadan sonra basarili olmak icin tek sansimiz. milli takimimizin yildizi Ercument'in maasi 270 bin civarinda. son dunya sampiyonasi final macinda sahada aktif olarak oynayan en maasli oyuncu 210 bin aliyor. gecen sezon bei yari finaline kadar cikan Młoty Stargard'in kadrosundaki en yuksek maasli oyuncu 110 bin aliyordu. hatta son 32 turunda maci top kaybi yapmadan tamamladi. sirf bunlar dahi artik oyunun hangi silahlarla oynandiginin net bir gostergesi. biz de artik multi oyuncular yetistiriyoruz fakat yetistirirken hala ciddi hatalar yapiyoruz. biraz basmakalip bilgilerden kurtulmamiz gerekiyor.

su noktadan sonra yapmamiz gereken temel sey oyunda 10 sezon sonra daha neler degisecegini dusunup ona gore hareket etmek. artik iceride bir pota koruyucusu ile dort kisali sistemlerin oyunun ana silahi haline gelmesi hic de olasilik disi degil. maasi hangi ozellikler icin odeyecegimizi iyi saptamamiz gerekiyor. aldigi maasi sonuna kadar hak eden iki tane ozellik var. bu noktada dayanak olarak soyle bir ilke etrafinda antrenmanlari yurutebiliriz: hangi pozisyon olursa olsun dis defans ve ic sut ozelliginden sasma ve x-factor olarak uzunlara menzil, kisalara blok antrenmani ver. dort numaralarda ribaunt ozelligini dusuk tutarak dis defans ve menzil antrenmani icin kota ve zaman sagla. bu sadece benim gorusum tabii.

tabii isin bu kismina gelmeden once esas olarak oyuncu secme konusunda ciddi sikintilarimiz var. zamaninda bu hatalarin en buyuklerini yapmis birisi olarak, antrenman verecegimiz oyunculari secerken ciddi hatalar yapiyoruz. burada kastettigim oyunculara verilen yanlis antrenman degil, aksine antrenman icin yanlis oyuncu tercihleri yapmamiz. antrenman konusunda istekli menajerler onarilamayacak eksikleri olan oyunculara 7-8 sezon gibi vakitler harciyor. bu surecin sonunda da oyuncular potansiyelli olmalarina ragmen bir Bekir Yarangume olmaktan oteye gecemiyorlar maalesef. tam boyle bir gaflete ben de dusmustum zamaninda. bunun onune gecmek ise biraz arkadaslari bilinclendirmek ama daha cok 21 yas alti takimdansa milli takimin menfaatlerini gozetmekten geciyor.

gece gece biraz fazla yazdim, kusura bakmayin. tum adaylara da basarilar dilerim.

This Post:
00
263629.10 in reply to 263629.8
Date: 10/19/2014 4:21:29 AM
Overall Posts Rated:
118118
Ercü'nün maaşı konusunda hataliyim ama bunu bilinçsiz yapmadım. Tamamen mükemmel olmasını istedim. Bloğunu dahi bbilerek geliştirdim. MT için iyi oyuncular yetiştiğini bir başarı geleceğini farkettim bu yüzden maaşına katlanırim dedim. Ama ideal tipte oyuncumuz çok az sayida kaldı. Ercü'nün döneminde bir başarı gelmedi.
oyuncu yetenekleri belirleme konusunda fikirlerimiz birbirine benzer. Ercü'den sonra bir dönem bloklu kısa yetiştirmek için yabancılar aldım. Sonucun ne olacağını bilemedigimden Türk alıp mundar etmek istemedim. 9-10 bloklu kisalarla müthiş ic savunma yapılıyor. Bu rapora da yansıyor. 3-4 blokla oynuyor bazen kisalar. Ama oyuncuyu 20sinden itibaren dogru yetiştirmek cok önemli. Benim iddialı olduğum nokta bu. Menzilli uzun konusunda da haklısın. 4 numarada bir kf gibi dış hücum edebilen oyuncu yetistirilebilir. Örneğin Ercü'nün menzili 6ydi. Genç yaslarda 9 yapilir ribaunt, ic def ve gerekirse pastan feragat ederek rakibi sıkıntıya sokacak bir uf olabilirdi. Secilirsem desteginizi cok yogun bekliyorum.

ekleme: hocam benden çok fantastik oyuncu yönlendirmeleri beklemeyin. Her sezon önceliğimiz 2 kısa 2 uzun 1 kf ideal tipte sayılan oyuncu yönlendirmek. Bloklu kısa ve menzilli uzun çok ender bulunacak oyuncuları çok iyi koçlar alırsa yönlendiririm.

Last edited by varyemez at 10/19/2014 4:55:19 AM

Message deleted