BuzzerBeater Forums

Yardım – Türkçe > Genç Oyuncu yetiştirme

Genç Oyuncu yetiştirme

Set priority
Show messages by
This Post:
00
227025.1
Date: 9/15/2012 6:02:35 AM
Overall Posts Rated:
11
Yeniyim ve elimdeki 18-21 yaşındaki oyuncularımı geliştirmek istiyorum, ne yapmalıyım yardımcı olabilir misiniz acaba ?

This Post:
00
227025.2 in reply to 227025.1
Date: 9/15/2012 6:45:17 AM
Overall Posts Rated:
178178
öncelikle oyuna hoş geldin :)
öncelikle kısa oyuncu mu uzun oyuncu mu yetiştirmek istediğine karar vermelisin. oyuncu boyları antremana çok etki ediyor, kısa yetiştirmek için 6'3''ten kısa, uzun yetiştirmek için de 6'9'' dan uzun oyuncular seçmen faydalı olacaktır. potansiyeli de 4 ten yüksek olsa iyi olur ancak lig yükseldikçe daha yüksek potansiyelli oyuncularla çalışman gerekecek.
bir oyuncunun tam antreman alması için haftada 48 dakika oynaması gerekiyor. 48 den fazla oynarsa bir avantajı yok, yine 48 dakika oynamış gibi antreman alıyor. ancak 43 dakika bile oynasa ciddi bir antreman kaybı oluyor, dolayısıyla 48i doldurmak lazım. haftada 3 maç olduğu için tek mevki antreman verirsen 3 oyuncunu geliştirebilirsin, çift mevki antremanla da aynı şekilde 6 oyuncunu geliştirebilirsin. üç mevki antremanı ve takım antremanını kesinlikle tavsiye etmem çok yavaş oluyorlar.

ilk aklıma gelenler bunlar, oyun kılavuzunu okursan çoğu soruna cevap bulabilirsin, başka soruların olursa da çekinmeden sor :)

This Post:
00
227025.3 in reply to 227025.1
Date: 9/17/2012 2:13:57 PM
Overall Posts Rated:
5656
elinde çok iyi oyuncular var tebrikler. ama hangi pozisyonda oyuncu geliştireceğine karar vermen gerekiyor. 18 yaşındaki uzun forvertin Sefa bence gelişime en açık olanı onu sürekli pivotta oynatmanı ve iç antremanı vermeni tavsiye ederim. oyuncunun en az 48 dakika oynamasını sağlarsan hızlı bir gelişim elde edersin. ("takımımı yönet" sekmesini tıkladığında orada antreman bölümünü görürsün. o kısımda hangi oyuncuların o hafta antreman alacağını ve kaç dakika oynadığını yazar. dk olarak her ne kadar biz 48 desekte bu 48 dkden kasıt 48 dakikanın tam dolmasıdır yani oyuncu 47 dk 33 saniye oynamışsa bu tam tamına bir 48 dk olmaz ancak antreman bölümünde 48dk yazar oyuncu bu durumda tam bir antreman alamaz. tam tamına oynanmış bir 48 dakika için o bölümde 48+ yazması gerekir)
biraz karışık oldu ama gözün korkamasın :D. bu 48 dkyı aşmanın en kolay yolu oyuncuyu haftada 2 maç ilk 5 çıkarmaktır. bu durumda çok büyük ihtimalle 48 dakikadan fazla oynayacak ve böylece o hafta tam bir antreman alacaktır.
oyuncu geliştirmede 2. altın kural ise bir antremanı olabildiğince az pozisyona vermek. o da şöyle ki hemen yandaki menü'de antreman sekmesine tıklayınca "antreman seçimi" başlığını göreceksin orada uygun bir antreman seçeneğini seçtikten sonra hemen yanında pozisyon seçenekleri çıkar. işte orada mümkün olan en az pozisyonu seçmelisin. örnek vermek gerekirse diyelimki "içeriden defans" antremanını seçtin karşına 3 seçenek çıkıyor 1-P, 2- P/UF, 3-P/UF/KF. burada 1 seçenekle sadece pivota, 2. seçenekle pivot ve uzun forvetlere, 3. seçenekle hem pivot hem uzun forvet hem de kıda forvetlere içeriden defans antremanı veriyorsun. burada en iyisi 1. seçenektir çünkü sadece pivotlara iç defans vererek onların en hızlı şekilde gelişmesini sağlıyorsun, diğer seçeneklerde ise oyuncular çok daha yavaş gelişecektir. burada şunu da hatırlatayım bazı antremanları tek pozisyona veremiyorsun mesela "rebound alma" gibi. o durumda yine mümkün olan en az pozisyonu seçmeni öneririm.
sonuç olarak hızlı bir oyuncu gelişimi için oyuncunun 48+ dakika oynaması ve tek pozisyon antremanı alması önemlidir. bunun yanında antrenör seviyenin 4 ve üzeri olması da çok faydalıdır.
son olarak geliştireceğin oyuncunun potansiyelinin yüksek olması ileride faydana olacaktır.
biraz uzun oldu ama umarım faydalı olabilmişimdir. iyi oyunlar

From: mustafa78

To: Bora
This Post:
00
227025.5 in reply to 227025.4
Date: 9/18/2012 5:19:10 AM
Overall Posts Rated:
202202
uzunu yetiştireceksen bora hocanın söylediği gibi daha hızlı maaş artışı olacak. ama benim de tavsiyem uzun oyuncuyu yetiştirmen. ayrıca onun yanında 20 yaşındaki pivota da ant verip ondan da para kazanabilirsin.

From: mustafa78

To: Bora
This Post:
00
227025.7 in reply to 227025.6
Date: 9/18/2012 12:01:23 PM
Overall Posts Rated:
202202
bora hoca, bir de dikkat ettiğim birşey var. senin söylediğin gibi çok ant almış yüksek maaşlı uzunlar para etmiyor ama 1-2 sezon orta ayar ant almış 20-22 yaş arası uzunlar neredeyse 1m civarında fiyatlara gidiyor. gerçi şu transfer piyasasında ne zaman ne olacağını kestirmek mümkün değil ama:)

From: mustafa78

To: Bora
This Post:
00
227025.9 in reply to 227025.8
Date: 9/18/2012 12:50:55 PM
Overall Posts Rated:
202202
sağol hocam... ben rahat ol çıktım:)
dk ayarı ve kupa için as oyuncuları oynatmadım... güçlü ihtimal yenilirim diye düşününce bari rahat ol çıkayım dedim. ama beklediğimden iyi skor oldu:) en azından son çeyrek ilk 5i tekrar sahaya sokturdum rakibe :D

From: mustafa78

To: Bora
This Post:
00
227025.11 in reply to 227025.10
Date: 9/18/2012 1:15:44 PM
Overall Posts Rated:
202202
aynen öyle :)
sezon başı benim de başıma geldi... 3. çeyrek sonu 30-40 sayı fark yapmıştım. yedekler bir girdi, fark 10 civarına gelince ant soktu as kadroyu, Allah maç gidiyor dedi....