Rejtinzite se odraz na vkupnite skilovi koi gi vnesuvas vo eden natprevar/vo funkcija na vreme i taktika, a voglavno nezavisno od igracite na protivnikot. Relativno korisno za procenka na skilovite na igracite na nekoj tim koga go skautiras, no ne e nekoj siguren prikaz bidejki vo razlicni natprevari isti 10/12 igraci mozat da dadat razlicni rejtinzi. Primer, ako zamenite ti se dosta poslabi od starterite, a ti go zbrises protivnikot vo prvoto poluvreme, togas ocekuvaj dosta minutaza da dobijat tokmu ovie zameni --- rejtinzite koi ke se presmetaat na kraj na natprevarot zemaat golem % od ovie poslabi skilovi i tie mozat da dobijat "nevoobicaeno" poniski vrednosti. Od druga strana, vo tesen natprevar, koga 85+% od vremeto na teren ti bile starterite, togas krajnite rejtinzi ke bidat dosta povisoki otkolku vo prviot slucaj.
Matchups e srzta na enginot. Toa e sporedba "lice-vo-lice". Plej protiv Plej. Bek protiv Bek... so SITE nivni skilovi. Ako stavam Bek na pozicija KC i igram taktika so poveke nadvoresni sutevi, a protivnikot igra so klasicen C so minimalno nivo na nadv.odbrana na pozicijata KC vo odbrana protiv mojot "KC", mnogu jasno deka pri sekoj napad koj odi preku mojot "KC" vo obid za 3jka ili 2jka od sredna dalecina, negoviot ke si ima mnogu mnogu problemi da go zadrzi.
Preku postavuvanje na nasite igraci na sekoja pozicija, vo napadot i vo odbranata, se obiduvame da najdeme razlika (razliki) preku koja (koi) pretpostavuvame deka mozeme da dojdeme do pobeda.
E sega, bidejki bek igra na pozicija KC vo napad, a od priracnikot znaeme deka:
Надворешна реализација: Оценката најмногу се базира на залагањето и доприносот на бековите, средно на залагањето и доприносот на крилото и малку на залагањето и доприносот на крилниот центар.
...togas za ocekuvanje e deka rejtingot nadvoresen napad ne go "esapi" mnogu skok sutot/sutot od dalecina na KC (na C pa ic). Zatoa Cesite ke izvadat 7 (sredno) na nadvoresen napad protiv Spancite i pokraj toa sto Smolnik ima na primer 20 na skok sut (i realno go napolni kosot na protivnikot).
Zonite davaat nesto izmenet output na direktnite matchups.
P.S. Probaj go alatceto na JosefKa (Coach Parrot)
(100218.2) i eksperimentiraj kolku sekoj skil vo bilo koja taktika vlijae vrz nekoj Rejting. (Sega proveriv za mojot tim ... ako go stavam Antal Bagin na pozicija KC, go vnesam deka e so 20 skok sut i 20 sut od dalecina, postavam Trcaj i Sutiraj za taktika, togas toj ke go zgolemi rejtingot na Nadvoresen napad za 0.5 ... dokaz deka ovie skilovi kaj KC ne vleguvaat mnogu vo presmetkata na rejtingot nadvoresen napad; Vo direkten matchup od druga strana, tvojot KC ako ima nisko nivo na nadv.odbrana ke si go vidi pekolot).
@Dimac: ova so "zalaganjeto i doprinosot" nekako mi izgleda nesreken izbor za prevod.
Last edited by Onisifor at 10/18/2011 4:39:16 PM