Sveiki,
Kaip ir žadėjau – kandidatuoju i NT trenerius.
Prie NT vairo būčiau nenaujokas. Esu dalyvavęs galima sakyt savaitinėse diskusijose apie NT kartu su YoMaYo ir Wazoo, kol Wazoo buvo NT treneriu. Taip pat šiek tiek prisidėjau ir prie U-21 veiklos praeitą sezoną.
Apie NT jau daug buvo ginčų ir kalbų, vieni stebisi kaip su tokiom algom nieko nelaimima, kiti žaidėjus vadina krūmais ar medžiais. Bet visa tai tik kalbos. Aš esu jūsų vadinamų „multiskilų“ šalininkas. Tokiais žaidėjais remiuos beveik nuo pat pradžių kai pradėjau žaist šį žaidimą. Retas žaidėjas buvęs mano komandoje turėjo daugiau nei du juodus ar mėlynus skilus. Taip pat, niekada nemėgau sukeltų metimų ar išorinių. Visada atsižvelgiu į visus žaidėjo įgūdžius ir vertinu pagal tai kiek tas žaidėjas sugeba, o ne kokio dydžio jo alga ar įgūdžiai. Aš visada siekiau turėt subalansuotą komandą, kuri gali tada kai reikia žaisti bet kuria taktika. Komandos rezultatus galit pamatyt istorijoje.
Ką veikčiau būdamas NT treneriu? Tą patį ką ir visi prieš tai buvę treneriai. Žinau, kad tiek Wazoo tiek YoMaYo, stengės surast jaunesnius Lietuvos žaidėjus ir auginti juos labiau universalesnius. Šita veikla bus būtinai pratęsta, kadangi tai yra viena svarbiausių trenerio pareigų.
Kokie tikslai šiam ir sekančiam sezonui? Pasiekti tiek, kad mane išrinktų antrai kadencijai. Žadu būt NT treneriu ilgam. Koks tas pasiekimas turi būti – nežinau, nesu stebukladarys, kuris suplojęs rankom iškovos auksą. Tačiau turiu idėjų, kaip suaktyvinti domėjimąsi NT pasiekimais, rezultatais, turnyrų eiga. Pabuvęs U-21 pagalbininku, pastėbejau, kad mes nelabai noriai treniruojam lietuvius. Būtent didesnis susidomėjimas rinktine, mano manymu tą pakeistų. Tai galbūt padėtų sugrąžint į Lietuvos lygas geriausius ir perspektyviausius Lietuvos žaidėjus, palaikyt jiems formas, juos treniruot.
Pagarbiai, Rycka