דווקא ספיציפית לגבי הנושא של שחקן קלאץ' נראה לי שהנסיון מדבר. אבל לגבי שחקנים שמחפשים לזרוק הרבה יכול להיות שיש משהו שגורם לזה כי אפשר לראות שחקנים דומים מאוד בנתונים ובעמדה שלא זורקים הרבה למשל. יש כמה רעיונות שעלו לי לאורך השנים ובעיקר כאלו שקשורים לשני כיוונים- אתלטיות וחוכמת משחק- מה שנקרא באסקטבול איי.קיו
אתלטיות יכולה להיות תכונה אחת או מחולקת לכמה כמו ניתור,זריזות,מהירות וכו' וברור שלמשל שחקן עם ניתור גבוה אם יש כזו תכונה ,יהיה ריבאונדר טוב יותר משחקן אחר עם אותו ריבאונד וניתור נמוך וכמובן ששחקן מהיר וזריז יחדור בקלות מול שחקן איטי למרות שהתכונות הנראות לא מספרות את זה. דוגמא לאיי.קיו יכולה להתבטא כיכולת התקפה/הגנה קבוצתית/חוכמת משחק/מנהיגות ובסטטיסטיקה ביחס ה+- בדקות שהשחקן על המגרש בשל מה שהוא עושה למרקם הקבוצתי/הנהגת החברים או ביחס אסיסטים איבודים טוב יותר משל שחקנים זהים לכאורה וכו'. יש עוד כמה רעיונות כמו תנועה על המגרש/יכולת מיקום וכו' אבל המבוססים ביותר בהשוואות שלי בין שחקנים לאורך השנים הם יתרונות אתלטיים ויתרונות של נקרא לזה איי.קיו כדורסל
יש רעיונות נוספים?
אם למרות כל המאמצים שלך לא הצלחת למצוא דאודורנט טוב הכי חשוב זה לא להרים ידיים...