BuzzerBeater Forums

BB Israel > תכונות נסתרות

תכונות נסתרות

Set priority
Show messages by
From: ron1243
This Post:
00
183394.1
Date: 4/29/2011 3:50:37 AM
Overall Posts Rated:
100100
אני רוצה להעלות לדיון נושא שראיתי בפורום הגלובלי. שם הוא נקרא
״Hidden Skills"=תכונות נסתרות.
הכוונה במושג הוא תכונה שאי אפשר לראות בדף השחקן, אך משפיעה על ביצועיו במשחק.
דוגמא לתכונה כזו (אמרו בפורום שם שהביברים איששו שקיימת תכונה כזאת) היא אגרסיביות- תכונה שקובעת עד כמה השחקן נוטה לעשות עבירות, או מהצד השני לסחוט עבירות.
עלתה השאלה, האם יש עוד תכונות נסתרות כאלה?
אולי שחקן קלאץ׳- שחקן שלרוב תראה אותו זורק את הזריקות המכריעות
או סקורר, שחקן שמטבעו זורק הרבה
או כל דבר בסגנון.
מה אתם חושבים יש תכונות כאלה? איזה?
עולות הרבה שאלות מהנושא המעורפל הזה, ונראה לי שמדיון עליו, נוכל אולי להסיק מסקנות ולפזר חלק מהערפל שעל הנושא.

This Post:
00
183394.2 in reply to 183394.1
Date: 4/29/2011 5:34:51 AM
Overall Posts Rated:
114114
דווקא ספיציפית לגבי הנושא של שחקן קלאץ' נראה לי שהנסיון מדבר. אבל לגבי שחקנים שמחפשים לזרוק הרבה יכול להיות שיש משהו שגורם לזה כי אפשר לראות שחקנים דומים מאוד בנתונים ובעמדה שלא זורקים הרבה למשל. יש כמה רעיונות שעלו לי לאורך השנים ובעיקר כאלו שקשורים לשני כיוונים- אתלטיות וחוכמת משחק- מה שנקרא באסקטבול איי.קיו
אתלטיות יכולה להיות תכונה אחת או מחולקת לכמה כמו ניתור,זריזות,מהירות וכו' וברור שלמשל שחקן עם ניתור גבוה אם יש כזו תכונה ,יהיה ריבאונדר טוב יותר משחקן אחר עם אותו ריבאונד וניתור נמוך וכמובן ששחקן מהיר וזריז יחדור בקלות מול שחקן איטי למרות שהתכונות הנראות לא מספרות את זה. דוגמא לאיי.קיו יכולה להתבטא כיכולת התקפה/הגנה קבוצתית/חוכמת משחק/מנהיגות ובסטטיסטיקה ביחס ה+- בדקות שהשחקן על המגרש בשל מה שהוא עושה למרקם הקבוצתי/הנהגת החברים או ביחס אסיסטים איבודים טוב יותר משל שחקנים זהים לכאורה וכו'. יש עוד כמה רעיונות כמו תנועה על המגרש/יכולת מיקום וכו' אבל המבוססים ביותר בהשוואות שלי בין שחקנים לאורך השנים הם יתרונות אתלטיים ויתרונות של נקרא לזה איי.קיו כדורסל
יש רעיונות נוספים?

אם למרות כל המאמצים שלך לא הצלחת למצוא דאודורנט טוב הכי חשוב זה לא להרים ידיים...
From: Arbelon

This Post:
00
183394.3 in reply to 183394.2
Date: 4/29/2011 6:49:29 AM
Ramat-Ilan Pilots
II.3
Overall Posts Rated:
413413
Second Team:
The Flutzer Fleatzers
ביטוי שאני שומע שוב ושוב בפורומים ובצ'אט זה
‏"שחקן מנוע‏"‏

From: Warrior

This Post:
00
183394.4 in reply to 183394.1
Date: 4/29/2011 7:12:30 AM
Overall Posts Rated:
1010
זה דבר שאנחנו מדברים עליו פה בקהילה הישראלית כבר מעונה 4-5 עוד הרבה לפני שהתחילו לחשוב על זה בכלל בגלובל..
בעיקר על תכונת ה "כסחן,מרביץ,פאוליסט" שהיא כאמור תכונה האגרסיביות.. הרי ברור שאם זה היה רק לפני הציונים אז שחקן עם 16-17 הגנה ו10 חסימה לא אמור לעשות 3 עבירות בממוצע למשחק, ועדיין יש המון שחקנים כאלו אז התכונה הזאת היה ברור שקיימת עוד מזמן.. (ולי אישית היא מאוד מורידה כשאני מחפש לקנות שחקן, זאת בהחלט מבחינתי סיבה לא לקנות שחקן כזה אם הוא עושה מעל 3 עב' למשחק)

אני משוכנע שיש עוד לא מעט תכונות נסתרות שלא ידוע לנו עליהם.. בין השאר כמו שארבלון הזכיר גם "שחקן מנוע" מעבר לניסיון שמשפיע הרבה..

Last edited by Warrior at 4/29/2011 7:13:55 AM

From: ron1243

This Post:
00
183394.5 in reply to 183394.3
Date: 4/29/2011 7:57:05 AM
Overall Posts Rated:
100100
ביטוי שאני שומע שוב ושוב בפורומים ובצ'אט זה
‏"שחקן מנוע‏"‏

אבל גם הביטוי שחקן מנוע, יכול ללכת לכל מיני כיוונים- אם זה שחקן עם קליעה סבירה שלא מחטיא, או אחד שמוסר כמויות של אסיסטים, או אחד שנותן הכל מהכל.

ועופר- בסדר, הדיון עלה פה מזמן, אבל עברו 10 עונות מאז עונה 5 ואולי יש פה מאמנים שיכולים לשתף מידע ולהרחיב את הידע של הקהילה בנושא. בגלל זה לדעתי חשוב להעלות את הנושא הזה לדיון שוב, ואולי אפילו עוד פעם בעוד כמה עונות.

From: Warrior

This Post:
00
183394.6 in reply to 183394.5
Date: 4/29/2011 10:38:03 AM
Overall Posts Rated:
1010
ברור.. אני מסכים איתך לחלוטין שיש להעלות ולהזכיר את הנושא מחדש כל פעם כדי לעורר את המודעות למאמנים החדשים בקהילה.
לגבי שחקני המנוע, אני לא יודע בדיוק איך זה מוגדר במערכת אם זה כהגדרה אחת או ככמה אבל אני בדעה שזה באמת הולך לכל הכיוונים האלו כי לפעמים יש שחקנים עם מסירה לא גבוהה שמוסרים הרבה יותר ממה שהייתי מצפה שימסרו (וכן לקחתי בחשבון את הנלווים של טקטיקה מסויימת והשחקנים שמסביב) ולא רק בעונה אחת טובה, או לחלופין שחקנים שעומדים בקביעות על ממוצעי קליעה/ריבאונד גבוהים הרבה יותר ממה שאמורים להיות להם, ולא בעונה וקבוצה אחת.