980 online at 14:50:51

BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > Box and One-Isolation

Box and One-Isolation

Set priority
Show messages by
This Post:
00
170504.1
Date: 1/14/2011 10:35:46 AM
Yesilyurt_Sk
TBL
Overall Posts Rated:
102102
Bu iki taktiği artık tüm maçlarda uygulayabiliyoruz arkadaşlar. Açıkçası daha tam anlamıyla deneme şansı bulamadım, ancak deneyen arkadaşlar varsa burada fikir alışverişi yapabiliriz.

Birde duyurularda hem dışarı hemde içeri odaklanmanın kullanılmaya başlanacağı söylenmesine rağmen sadece dış odaklanma taktiklerini seçebiliyoruz sanırım şu anda, veyahut sorun bende mi?:)

From: Serkin
This Post:
00
170504.3 in reply to 170504.2
Date: 1/30/2011 5:38:07 AM
Overall Posts Rated:
1717
Taktikler hakkında 14. Sezonda detaylı bir haber geçmişlerdi fakat şimdi o haberi bulamıyorum, 15. Sezon haberlerinde de "Taktiklerle ilgili daha fazla bilgi için 14. Sezon haberlerine bakın" diye bir ibare var ama ben o haberleri bulamıyorum.

Taktikler başlığı altında Son eklenen bu hücüm ve Defans taktikleri ise henüz aktif hale gelmemiş. Bununla ilgili bir düzenleme yapılıp , taktikler başlığı altına eklenmesinde yardımcı olabilirmisiniz ?

İngilizce olarak bir yerde buldum ama ingilizcem yeterli olmadığı için karmaşık birşeyler çıkartıyorum , çevirilerde yardımcı olmuyor :)

LA'ler ve GM'ler bu taktiklerle ilgili detaylı bilgi verebilirse , ilk okuduğumdan aklımda kalanlara göre avantajlı olan yönleri dolayısıyla daha fazla kişi bu taktikleri takımına uygulayabilir.

İlginize Şimdiden Teşekkürler,

This Post:
00
170504.4 in reply to 170504.3
Date: 1/30/2011 6:51:09 AM
Overall Posts Rated:
1414

...
Birkaç sezon önce belirttiğimiz gibi, nihayet iki yeni taktiğimizi tanıtmak için hazırız; Box-and-one & Isolation! Bu taktikler önümüzdeki Perşembe gününden başlayarak bu sezon içerisinde hazırlık maçları için kullanılabilir olacak. Box-and-one, dört oyuncunun boyalı alan çevresini kapayarak bir kutu şeklinde dizildiği ve beşinci oyuncunun rakibin en etkili hücum silahını adam adama savunduğu bir savunma taktiği. Bu taktik çok fazla top kullanan oyuncuları durdurma amaçlı olarak tasarlandı, adam adama oynayan oyuncu arkasında bir alan savunması olduğunu bilerek işini daha da önemseyecek. Isolation ise bir hücum taktiği. Isolation hücumunda, takım hücumdaki en etkili oyuncusunu bulmaya çalışarak ona boş alan imkanı oluşturmaya çabalar ve bu sayede skorerin kendi şutunu yaratıp kullanmasını sağlamaya çalışır. Bu sistem için hem İç Odaklı hemde Dış Odaklı olmak üzere iki seçenek sunacağız. Isolation hücumunda amaç seçtiğiniz sistem odağına bağlı olarak en iyi iç yada dış oyuncunuz için boş alan imkanı yaratmaktır. Savunma ise, en iyi dış yada iç oyuncuya adam adama savunma vermek anlamına geliyor. Yeni seçeneklerin sezon boyunca hazırlık maçlarında ve sonrasında Özel Lig maçlarında test edilmesini bekliyoruz, bu süreç taktiklerin nasıl kullanıldığını gözlemlemek ve belki de gerekli olabilecek önemli ayarlamalar yapmamız için bize yardımcı olacak. Önümüzdeki hafta hazırlık maçlarıyla beraber her iki taktiğin dış odaklı sürümleri kullanılabilir olacak.
...

14.Sezon açıklamalarında yeni taktiklerle ilgili kısım yukarıda. Taktikler bölümünün güncellenmesi gerektiği görüşüne katılıyorum. Yeni başlayanlar için bazı şeyler sadece forumlardan bulabildiği bilgilerle sınırlı kalıyor. Aslında oyun kılavuzunun BB'lerce komple bir elden geçirilip güncellenmesi , oyuna yeni başlayanları oyunu sürdürmeleri konusunda teşvik edecektir.

This Post:
00
170504.5 in reply to 170504.4
Date: 1/30/2011 7:26:28 AM
Overall Posts Rated:
6565
ben bikaç denemeden sonra fikrimi yazayım. inside isolation son derece yavaş bi taktik, çok kullanışlı bulmadım. inside box and one da bildiğimiz 2-3'ün daha da rezil versiyonu. 2-3 kullanılamaz durumdaydı zaten, bu taktikle en kötü dış savunmacınız üzerinden çatır çatır şut yiyorsunuz. iç taktik oynarım diyenler eski taktiklerde ısrar etsin, savunmada da içeriyi en iyi savunan yine adam adama gibi görünüyor.

This Post:
11
170504.6 in reply to 170504.5
Date: 1/30/2011 12:38:48 PM
Overall Posts Rated:
426426
box and one == 1 oyuncu adam adama 4 oyuncu da alan savunması yapıyor..teorikte 1 oyuncunun rakibin en skorer oyuncusunu adam adama savunduğu öngörülüyor ama çok fazla deneme fırsatım olmadı..
bu savunmaları adam adama ve alan savunmalarının birleşimi olarak algıladım..

isolation hucum taktikleri ise ==iç veya dış odağa göre en verimli sayı yapacak adamınız üzerinden sayı bulmaya çalışıyor ( bizim için en avantajlı eşleşme ).
bu taktikleri uygularken şunları farkettim .iç odaklı isolation taktiğinde iç şut ratingim düşük çıktı ama hem iç hem de dış savunma ratingi yüksek çıktı..Bu durumu en verimli oyuncu sayıya giderken sayı yapmayacak oyuncuların daha geride olmasına bağladım ( bu düşüncemi komik bulabilirsiniz )
dış odaklı isolation da da benzer durumları gördüm..
bu iki hucum da bana temel hucumun en avantajlı oyuncumuza daha çok şans veren bir versiyonu olarak algıladım..