BuzzerBeater Forums

Yardım – Türkçe > Boy Farkı

Boy Farkı

Set priority
Show messages by
From: snox
This Post:
00
166323.1
Date: 12/16/2010 5:07:01 AM
Overall Posts Rated:
1111
Sorun Söyleyelim başlığı kapatıldığı için ayrı bir başlık açayım dedim. Oyun Kılavuzunda denk gelmiştim,yanlış hatırlamıyorsam maçlarda boyların önemi olmadığı sadece antremanlarda oyuncuların boylarının farkettiğini yazılmıştı. Eğer yanlış okuduysam beni üzüldün ama doğruysa bu bence özellikle ribauntlarda uzun boylu oyuncuların bir üstünlüğünün olması gerektiğini düşünüyorum. Bilmem benimle aynı düşüncede olan var mıdır?

This Post:
11
166323.2 in reply to 166323.1
Date: 12/16/2010 5:43:05 AM
Overall Posts Rated:
153153
BB'ler bu oyunda boy faktörünün sadece antrenmanda geçerli olmasını uygun görmüşler ama çok da mantıklı değil tabi. gerçek hayatta doğal olarak uzun boylu oyuncunun daha fazla ribaunt alması beklenir fakat sırf boyu kavak ağacı gibi uzun diye ribaundu düşük bir oyuncunun bütün dönen topları toplaması da haksızlık. senin kastettiğin sanırım aynı ribaunt özelliğine sahip oyuncuların maç içinde aynı topa çıktıklarında boyu uzun olanının bu ribaundu alabilme şansının biraz fazla olması veya genel toplamda daha fazla ribaunt alma olasılığının artması. eğer öyleyse mantıklı bir öneri bence de. ek olarak zıplama özelliği eklenerek bu durum gerçeğe yakın bir hale getirilebilir. böylece ribaundu ve boyunun yanında zıplama özelliği de yüksek olan oyuncunun emsallerine göre daha fazla ribaunt alması sağlanabilir. buradan hareketle şu dış defans özelliğinin de en az 2 parçaya ayrılması fikrine katılıyorum. hangi başlık altında olduğunu hatırlamıyorum ama moutlinho buna benzer bir öneri getirmişti. aynı şekilde birkaç hocamız daha oyuncu özellikleriyle ilgili önerilerde bulunmuştu. madem bu başlık açıldı, oyuncu özelliklerine neler eklenebilir veya mevcutlardan çıkarılması gereken özellikler var mı, antrenman türleri nasıl çeşitlendirilebilir gibi konuları da konuşalım.

Azerbaycan A Milli Takım Antrenörü - Azerbaijan NT Coach

This Post:
11
166323.3 in reply to 166323.2
Date: 12/16/2010 6:25:43 AM
Overall Posts Rated:
1111
Elbetteki 2.16 boyunda olupta işe yaramaz özellikteki bir uzunun 2.06 olupta güçlü özellikteki bir oyuncudan daha çok ribaunt alması doğru olmaz. Benim kastim sizin detaylandırdığınız gibi benzer özellikteki oyuncular için geçerli. Örneğin 2.16 boyunda iyi özellikli ile 2.10 boyunda güçlü yada becerikli özellikle oyuncu arasında fark olmayabilir ama 2.16 iyi ile 2.03 iyi arasında bir fark olması gerektiğini düşünüyorum. Sıçrama,refleks yada zamanlama;adına bişey diyerek bu ribaunt konusunda bir farklılaştırmaya gidilebilir.

Ayrıca çoğunluk 2-3 ve 3-2 alan savunmalarında denk geldiğim bir durum vardı. İç defans savunması ve bloğu iyi ve üzeri olan 2.11'lik bir uzunun yanından içeriden şut özelliği iyi olan 1.80'lik bir oyun kurucu her driblingte pota altında turnike sayısı bulamamalı. Bunu bazı maçlarda görmüştüm. 8/10,12/15 gibi bir oranla yapmıştım kendimce;bana biraz fazla geldi ama içeri bak hücumlarda bu sayılar biraz kolay geldi bana.

2. durum kabullenilebilir ama ilk durumun,sizinde detaylandırdığınız şekli ile,bir farklılaştırmaya gidilmeli diye düşünüyorum.

This Post:
00
166323.4 in reply to 166323.3
Date: 12/16/2010 6:36:56 AM
Overall Posts Rated:
6565
rıbaund olayında boy en onemsız ozellıklerden bırı. elbette 2 metre ve 1.5m lık adamın arasında fark olur ancak daha onemlısı oyuncunun atletık kabılıyetı, rıbaunt almaya yonelık ıstegı ve sezgısıdır. oyunda en onemlı eksıklerden bırı atletık yeteneklerın olmaması zaten, bu hem savunmayı hem rıbaundu hem blogu, yanı herseyı etkıyen bıseyken gozden kacırmaları tuhaf.

From: Berkayy
This Post:
11
166323.6 in reply to 166323.2
Date: 12/16/2010 4:12:13 PM
Overall Posts Rated:
426426
yeni yetenekler öneriler yeni fikirler saymakla bitmez..
konsantrasyon- oyun okuma- sezgi--maharet--oyun zekası--fibroz kas--zayıflık şişmanlık--ayak oyunu--el becerisi- vs vs
saymakla bitmez...(bunları sayarken diğer online oyunların tecrübesi ile sayıyorum )
şimdi siz oyunda bunların olmasını istiyorsunuz (veya aklımızdaki başka olayların )
bunları BB ler bilmiyor mu ..onlar diğer oyunları takip etmiyor mu sanıyorsunuz....diğer oyunlarda gördüğünüz olaylar burada olmayınca bb ler işi bilmemiş mi oluyor...
neyse lafı fazla uzatmadan bu kadar yeteneğin yeterli olduğunu ve diğer oyunlarda gördüğünüz şeyleri burada önermenin de fikir olamayacağını belirtmek isterim...ben buzzerbearerin avukatı değilim ortağı da değilim..ama inanın söylediğiniz olaylar ilave olsa bu oyunu siz dahil hiçkimse oynamazdı..
bir de TBL takımları başta olmak üzere tutturmuşlar gerçekçi değil vs..vs.. diyorlar..gerçek olaylarda seyircilerin olay çıkartması sonucu salon kapatmadan tutun deplasmana giderken uçak kazasında oyuncularınızın ölmesi - milyonlar ödeyerek satın aldığınız oyuncunun eroinman çıkması ve hiç oynamaması gibi (yüzlerce sayabilirim ) gerçek olayları da kabul etmelisiniz..böyle gerçekçi olaylar olsaydı hiçbiriniz bu oyunu oynamazdı...
isteklerin sonu gelmez...................o nedenle kendinizi üzmeyin oyundan keyif alın demek istiyorum :))

This Post:
00
166323.9 in reply to 166323.6
Date: 12/17/2010 5:25:45 AM
Overall Posts Rated:
1111
BB dışında hiçbir online basketbol oyunu oynamadığım için oralardaki özellikleri bilmiyorum. Benimki sadece bir düşünce. Ayrıca oyundan ben zevk alıyorum,o konuda benim bir sıkıntım yok:)ve hocam son olarak şahsım adına ben saydığın hiçbir özelliğin olmasını istemiyorum,sadece özellikle ribauntlarda boy ve özellik farklarının daha belirgin olmasını gerektiğini düşünüyorum o kadar. Bende aşırı özelliklerin daha çok kafa karıştıracağını düşünüyorum. Bu cevabı şahsınıza yazmamdaki tek neden konuyu benim açmış olmam.

This Post:
00
166323.10 in reply to 166323.6
Date: 12/17/2010 8:25:18 AM
Overall Posts Rated:
6565
oyuna basladıgım sezon 7. sezondu. sanırım ekonomı sayfasını guncelledıler, ondan once draft olayları falan baslamıstı. oyunu gelıstırme adına son zamanlarda gordugumuz yegane sey de draftlerdekı kombıne olayları. sureklı abur cubur seyler ılave edılıyor supporterlar ıcın. e bu oyun ne kadar kusursuzmus boyle hıc yamanmadan kacıncı sezona geldık. mumkun mu boyle bısey? pek cok acıdan fazlasıyla yetersız bı oyun motoruna sahıp olmasını dert etmıyorum, gelısımın neredeyse tamamen durmus olması can sıkıcı. yanı aynı ıslerın pesınde donuyoruz oyle. tbl takımlarında bu sıkayetlerın artmasının nedenı ust lıge cıkmanın verdıgı doygunluk olabılır, o noktaya varana kadar tırmalayıp duruyorsun zaten ve pek takmıyorsun kafaya. transfer pıyasası da alt ust oldugundan berı hıc tadım kalmadı acıkcası. ne motorda ne oyuncularda ne ekonomıde yaratıcı bı denge yok.

Message deleted