Za tako podrobno razlago moraš po mojem pogledat poročilo tekme. Iz njih je ponavadi tudi dostikrat razvidno, kaj nekaterim igralcem manjka in kaj manjka ekipi nasploh.
Najprej sem pregledal vse mete tvojega centra: 8 metov je imel iz neposredne bližine koša, 5 metov pa iz polrazadalje. Enega od teh petih je vrgel v zadnji sekundi prvega polčasa iz polovice igrišča. Za mete iz polrazdalje je uporabljal met iz skoka, ki pa je zelo slab.
Načeloma je to kar v redu, ampak zakaj jih je toliko zgrešil? Mislim, da je odgovor v zelo slabem podajanju tvojih igralcev.
Edini, ki je v igri dobro podajal, je bilo krilo. In še ta je samo eno podajo dal tvojemu centru, vse ostale pa drugim igralcem.
Pri Look inside taktiki ima zelo veliko vlogo organizator igre, ki mora biti dober podajalec. Na tvoji tekmi je imel tvoj organizator igre vsega skupaj samo tri assiste, dal pa je največ točk. Kaj to pomeni? To pomeni, da ima tako slabe podaje, da je rajši metal, kot podajal. Dokaj logično, ne?
Če bi krilo postavil na mesto organizatorja igre, sem prepričan, da bi tekmo dobil.
Zdaj pa še nekaj o vodenju žoge. Ta je pomembna predvsem zato, da si igralec lahko sam pripravi met, torej brez podaje. Glede na to, da je tvoj center dobil vsega skupaj eno ali dve podaji od soigralcev, si je moral vse ostale mete "pripraviti" sam. In glede na njegovo sposobnost vodenja je razumljivo, da jih je kar nekaj zgrešil.
Pri Look inside taktiki je pomembno tudi prodiranje. Ne sicer toliko pri centru, ampak kakšen met ali dva lahko zaradi slabega prodiranja tudi zgreši. Kar se je zgodilo tudi pri tvojemu centru.
Slab met tvojega centra lahko torej pripišem petim faktorjem:
1. Soigralci so mu zelo malo podajali
2. Slabo vodenje žoge
3. Slabo prodiranje
4. Igralec, ki ga je držal, je imel odlično pripravljenost
5. Tvoj center je igral 48 minut, kar pomeni, da se mu v zadnji četrtini sposobnosti malo "znižajo". Glede na njegovo zelo slabo vzdržljivost to niti ni nič čudnega.
Zaro bi ti svetoval, da kakšenkrat daš svoje centre treniral 1-1 (pozicija K-KC) in mislim, da se jim bo met dokaj izboljšal. Najboljšega podajalca pa pri taktiki Look inside obvezno postavi na organizatorja igre. Če ima slab met, še toliko boljše, ker bo več podajal (tako se je zgodilo meni z mojim OI prejšnjo sezono).
Last edited by Koperboy at 11/21/2010 5:50:51 PM