TBL'de bu sezonki durumumu sorgulayayım falan derken bir şey fark ettim. Bu sezon şu ana kadarki ligde serbest atıştan kazanılan sayı, ortalama olarak 144,25. Benim serbest atışlardan attığım sayı ise sadece 99.. Ligde serbest atıştan en az sayı bulan takımım. Serbest atış yetenekleri fazla iyi bir takım sayılmam ama bu kadar az sayı bulmayı da beklemezdim. Ancak sorun, benim serbest atış yüzdem değil. Kullandığım serbest atış sayısı... yüzde olarak baktığımızda deu ve schweye, benden daha kötü serbest atış yüzdesiyle atmalarına rağmen, serbest atışlardan biri 126, diğeri 157 sayı bulmuş. çünkü kullandıkları serbest atış sayısı bir hayli fazla. schweye 211, deu 264 serbest atış kullanmış bu sezon. ben ise sadece 163 atış kullanmışım ve bu istatistikle, ligdeki en az serbest atış kullanan takımım. Bunun nedenini anlayamadım? Ligde 200'ün altında atış kullanan neredeyse hiç takım yok. Ligi bırakıp oyuncu yetiştirmeye yönelen ve en yüksek maaşlı adamı 20bin olan RealMaden bile 193 serbest atış kullanmışken bende niye bu sayı sadece 163'te kalmış anlamadım. Fark gerçekten göz ardı edilir gibi değil. Lig ortalamasından 45 sayı aşağıda kalarak, serbest atışlarla birçok maçı vermiş oluyorum. Benim 99 sayımdan sonraki en az sayıyı atan FlareX bile 121 sayı bulup bana 22 sayı fark atmış. Sizce serbest atış çizgisine bu kadar az gelebilmemin sebebi ne olabilir?