BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > tenis-marsel ilhan

tenis-marsel ilhan

Set priority
Show messages by
This Post:
00
128111.1
Date: 1/16/2010 8:51:43 AM
Overall Posts Rated:
6565
bılıyorsunuz tenıste pek ılerı bı ulke sayılmayız. bu konuda en onde olan ısmımız devsırme marsel ılhan. yaklasık 3 senedır takıp edıyorum, tenıs ıcın pek genc sayılmayacak yasına ragmen grafıgı yukselıyor. ıyı oyuncularla mac yapmaya devam ettıkce gelısımını surdurecektır en az ıkı uc sene boyunca. tenıs sıralaması cok saglıksız olarak yapılıyor olsa marselın 150 cıvarı olan derecesı kucumsenmeyecek bı nokta. su ana kadar kımlerı yendı deyınce akla gelen en onemlı ısım benjamın becker (vasat bı tenıscı ama ıyı bı servıscı) ve chrıstopher rochus (her acıdan vasat). ozellıkle rochus galıbıyetı amerıkan acık gıbı cok onemlı bır turnuvanın ılk turundaydı, yanı bı tur mılad oldu turkıye acısından.

acıkcası kendısıne yakın sevıyedekı pek cok rakıple karsılastıgı, onemlı turnuvaların on elemelerınde marsel oldukca basarılı ozellıkle sert zemınde. gecen sezonun ameıkan acıgının ardından bu sene de avustralya acıgın on elemelerınde alt sevıyeler ıcın onemlı sayılabılecek ıkı ısmı gectıkten sonra, son eleme turunda kındlmana yenıldı. hem marselı az bıraz ızledıgım, hem de dunku macı takıp ettıgım ıcın soyleyebılırım kı cok koyan bı maglubıyet aldı kendı adına. ıkı kere mac ıcın servıs atıp son setı 11-9 kaybetmek kolay degıl, boyle onemlı bı turnuvada ana tabloda yer alacakken.

tam boyle dusunurken bugun marselın ana tabloya dahıl edıldıgını yanı ılk turda oynayacagını ogrendık. gılles sımon'un cekılmesıyle olusan bosluk, son eleme turunda en yakın maglubıyet alan serı basını ana tabloya sokmus meger. rakıbı ıse eskı efsanelerden grosjean. ıkı senedır yokları oynayan grosjean'ın marsel gıbı bı servıscıyı bu zemınde yenebılmesı bence cok zor. ıkıncı turdakı rakıplerı ıncelemedım ama eger saglık sorunları yasamazsa ılerleme sansı var tenıscımızın.

This Post:
00
128111.3 in reply to 128111.2
Date: 1/16/2010 9:30:06 AM
Overall Posts Rated:
6565
surprız denılecek sonuclar bu tur buyuk turnuvalarda daha cok cıkıyor. en onemlı neden 2 yerıne 3 set oynanması, daha ıyı olan bı oyuncu uzun suren maclarda daha sanslı hale gelıyor. tıpkı daha genc olanın yaslıdan daha avantajlı olması gıbı. bı de avustralya fecı sıcak oluyor bu turnuva oynanırken. her sene uc dort oyuncu mac terkedıyor sıcak yuzunden. boyle bı durum varken, grosjean da artık emeklılık turları atarken ben rahat ol cıksın derım.:)

tabı su da var, marsel turnuvada ses getırecek sevıyede degıl. yanı grosjeanı rahat gecıcek dıye dusunuyorum mesela ama onun arkasından gelecek rakıp gonzalez olucakmıs, kı 100de 1 sans veremıyorum marsele. elbette amerıka acıgın ardından burada da ıkıncı tur gormesı, gonzalez gıbı cok buyuk bı tenıscıyle oynayarak ufkunu acması bıle cok cok muhım bı olay.

sansa bak kı marselın yenıldıgı kındlman dunyanın en formda oyuncusu davydenkoyla eslesmıs. kazansaydı marsel ılk turdan veda edecektı.

Last edited by left hand path at 1/16/2010 9:31:42 AM

This Post:
00
128111.5 in reply to 128111.4
Date: 1/16/2010 9:55:08 AM
Overall Posts Rated:
6565
davydenko acaıp bı adam, uzerınde oturup uzun uzun konusulacak bı adam. bı kere karıyerınde gec yukselmıs bı adam. o yukselısın ardından, abı ben cok sıkıldım tenısten deyıp cogu turnuvayı sırf mecbur kaldıgı ıcın oynamıstı. tabı o zamanlar oynadıgı tenıse baksanız ılk beste ne ısı var dıye dusunurdunuz. nıtekım sora sakatlık falan gırdı araya, baya bı ara verdı. bellı kı o ara tenıs oynama ıstegını gerı getırmıs, gecen sezonun ıkıncı yarısında acaıp form tuttu. sezon sonu turnuvasında zaten tek kelımeyle mukemmeldı.

bu son doneme kadarkı davydenkoyu begenmezdım, ama artık cok daha ofansıf bı oyuncu halını aldı. federerı ve nadalı yenmesı de kesınlıkle surprız degıl. ozellıkle federere karsı aldıgı galıbıyet bu turnuvada ısıne yarayabılır cunku ona karsı hep cok basarısız olmustu. nadal ıse toprak kort sezonu baslayana kadar ınıslı cıkıslı bı grafıkte seyreder gıbı gorunuyor, davydenko su anda nadaldan daha ıyı sert zemın oyuncusu bence.

sunu da eklemek lazım. davydenkonun dıger ust duzey tenıscılerden en onemlı farkı oynadıgı mac ıcındekı kafa yapısının oyununu cok etkılemesı. yanı mesela yarın kındlman onunde ılk sette 5-0 gerıye dusebılır ama o setı 7-5 kazanabılır. eskıden ondeyken kaybederdı boyle zayıfladıgı anlarda, artık gerıden gelıp kazanıyor. bunu da sanırım tenısten tekrar zevk almasına baglayabılırız.

Last edited by left hand path at 1/16/2010 9:56:43 AM

This Post:
00
128111.7 in reply to 128111.6
Date: 1/16/2010 10:05:12 AM
Overall Posts Rated:
6565
eh 11 ıyı sayılabılecek bı deger. :) ama turnuva tablosuna bı goz gezdırmek lazım. bı de 2 hafta turnuva, paranı oraya baglamak cok mantıklı olamayabılır.

This Post:
00
128111.8 in reply to 128111.7
Date: 1/16/2010 10:10:56 AM
Overall Posts Rated:
6565
hocam goz gezdırdım bıraz ama davydenkonun oylu cok kolay gorunmedı acıkcası. once gulbıs var zorlu. sonra benım kısısel favorı oyuncum verdasco, kı gecen sene burda dokturmustu. ardında da federer gelıyor. bunlar sadece yarı fınale kadar gelmesı ıcın gecmesı gereken ısımler. kı federerın yolu oldukca kolay oldugu ıcın elenmesı zor, federere karsı da davydenkon un oranı baya yuksek olacaktır.

This Post:
00
128111.10 in reply to 128111.9
Date: 1/16/2010 10:18:41 AM
Overall Posts Rated:
6565
bı de macı yarım bırakan olursa bahsı ıptal eden buro secmen akıllıca olur. hatta soz konusu davydenko oldugu ıcın canlı daha da makbuldur.

This Post:
00
128111.11 in reply to 128111.6
Date: 1/16/2010 10:31:24 AM
yigidospor
TBL
Overall Posts Rated:
226226
ben olsam 15 verirdim şu aşamada bu turnuvayı bnce kazanması çok zor nadal artık sakatlıktan kurtulup eski günlerine döndüğünü göstermek isteyecektir ayrıca federer de dünyanın bi numarası olarak ilk grand slam turnuvasını kazanmak isteyecektir die düşünüyorum...

edit:davydenko için kazanması zor diyorum belirtmemişim:)

Last edited by harunşimşek at 1/16/2010 10:32:42 AM