BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [REP] Sezona 50

[REP] Sezona 50

Set priority
Show messages by
This Post:
77
304910.1
Date: 06/04/2020 05:33:25
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
Pozdravljeni v jubilejni sezoni 50 tudi s strani naše članske reprezentance.

Nekdanji selektor Clementino je že kakšnih 10 sezon nazaj planiral dvig nivoja slovenske reprezentance in si želel, da bi bili v sezoni 50 v igri za najvišja mesta. Slednje se žal to sezono še ne bo uresničilo, a mislim, da bo z nekaj sezonami zamika prišel tudi čas naših članskih reprezentantov. Vsekakor so mladinci z odlično lansko sezono, ki je bila sicer zgolj (dozdajšnja) krona rednega napredka v zadnjih 10 sezonah, vrgli rokavico izkušenejšim kolegom.

Vsekakor nam bo letos še težko, a hkrati bo vedno lažje. Trenutni kader se ne bo več veliko spreminjal in glede na to, da imamo eno najmlajših, če ne kar najmlajšo reprezentanco (med tistimi vsaj približno solidnimi), bomo vsak teden bližje boljšim tekmecem in vsak teden dlje od slabših tekmecev. Če bodo lastniki še naprej zavzeto trenirali seveda - v kar ne dvomim.

V zadnjih dneh sem izvedel nekoliko temeljitejši pregled vseh slovenskih igralcev, ki bi lahko bili vsaj približek reprezentantu. Nisem še čisto končal, a vsekakor lahko že rečem, da večjih presenečenj ni. Kdo so naši najboljši igralci se ve, kakor se ve tudi na koga bomo lahko računali v prihodnosti. Čez kakšen dan ali dva bom na discordu objavil tudi seznam vseh reprezentantov in kandidatov, kot sem to storil lani. Če kdo ne želi, da razkrijem točkovne seštevke njegovega igralca, naj mi to sporoči! Prejšnjič nisem dobil nobene pritožbe in zato smatram, da večine ne moti, če pa koga moti, pa povsem razumem. Sočasno vse, ki tam še niste, vabim na discord, kjer je morda možno izvedeti več informacij izza zakulisja.

Dokončno ekipo, ki bo zastopala naše barve na letošnjem tolažilnem turnirju bom določil pred njegovim začetkom, a večjih neznank ni. Pričakovanja pred turnirjem so tesno vezana na srečo pri žrebu tekmecev, tako da bomo raje šli iz tekme v tekmo in videli, do kam nas bo to pripeljalo.

Evropsko prvenstvo v prejšnji sezoni so na domačem turnirju prepričljivo osvojili Poljaki, ki so sezono pred tem osvojili tudi tolažilni turnir in na poti do tja po dokaj težkem boju izločili tudi nas. To kaže na lepo popotnico naši U21 ekipi, ki bo v tej sezoni gostila EP, hkrati pa opogumlja tudi nas, saj smo se zelo dostojno kosali z najboljšo ekipo v Evropi.

Poll:  Kakšen dosežek napovedujete reprezentanci na tolažilnem turnirju?

Izpad po rednem delu
Uvrstitev med 32
Uvrstitev med 16
Uvrstitev med 8
Polfinale
Finale ali zmago

This Post:
44
304910.2 in reply to 304910.1
Date: 06/14/2020 08:35:26
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
Že jutri pričnemo s tekmami na letošnjem tolažilnem turnirju. Tekmeca sta dokaj neugodna, saj na nobeni tekmi ne bo šlo za lahkoten sprehod, kakršnih si, iskreno, na tolažilnem turnirju vsaka solidna reprezentanca želi čimveč. Pomerili se bomo z Makedonijo in Rusijo.

Makedonci so dokaj spodobna reprezentanca, ki zaenkrat večjih uspehov sicer nima, a vselej zna presenetiti boljše ekipe. Lani so na EP dosegli enak rezultat kot mi - 3 zmage in 4 porazi, a v skupini so na koncu končali kot 5., mi pa šele kot 6. Premagali so solidni Norveško in Dansko, ter dokaj neugledno reprezentanco Irske. Na tolažilnem turnirju pred dvema sezonama so dosegali zelo toplo-hladne rezultate. Premagali so denimo vrhunsko ekipo Srbije, a s porazi proti nekaterim povprečnim ekipam so ostali pred vrati izločinih bojev. Ker na tej tekmi igramo doma, je seveda cilj zmaga, a vsekakor bo potrebno zato prikazati nadpovprečno predstavo.

V dvoboj z Rusi bomo brez dvoma šli kot popolni outsiderji. Rusi so lani na EP v zelo težki skupini, skupaj z Italijo, Bosno in Izraelom osvojili prvo mesto, izločili in premagali zdaj že nekdanje evropske prvake Italijane. Na zadnji tekmi drugega dela so za točko izgubili proti Nizozemcem, in tako so slednji napredovali v polfinale EP, Rusi pa ne. Že po igralcih, ki so trenutno v ekipi, je jasno, da gre za reprezentanco, ki ima močni notranjo in zunanjo linijo in bo na letošnjem tolažilnem turnirju merila na sam vrh. Če ne drugega, bo za nas ta tekma zelo dober test kvalitete, igramo pa jo v Rusiji, zato bomo potrebovali res izjemno dnevno formo, da si priigramo zmago.

Ekipa, ki bo vstopila v tolažilni turnir, bo najverjetneje sestavljena zgolj iz 10 igralcev, saj forma naših trenutno ni taka, da bi se splačalo vpoklicati še koga več. Vsekakor si želim, da letos pokažemo napredek napram lanski sezoni in da si priigramo tudi kakšen skalp ekipe, katere renome je višji kot je naš.

Gremo

Last edited by Deschamps at 06/14/2020 12:22:18

This Post:
22
304910.3 in reply to 304910.2
Date: 06/15/2020 11:36:48
Prekmurje Storks
II.2
Overall Posts Rated:
161161
Second Team:
Prekmurje Farmers
Kako to, da clani igrajo 2 tekmi?

This Post:
22
304910.4 in reply to 304910.3
Date: 06/15/2020 12:07:04
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
Ena je pod clanstvom FIBA, druga pod clanstvom ULEB, ker se niso mogli zmenit

Je pa pomembna seveda tista proti Makedoniji...

This Post:
44
304910.5 in reply to 304910.4
Date: 06/15/2020 13:53:47
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
Uvod v sezono je uspešen, zelo prepričljivo smo ugnali bivše brate iz Makedonije. Končni rezultat je bil 115-83 (56087).

Prvi teden reprezentančnih tekem je vedno nekoliko nepredvidljiv, saj entuziazem in pripravljenost še nista na standadni ravni. Tudi mi smo imeli s sestavo kadra za uvodno tekmo kar nekaj težav, saj dobro pripravljenih igralcev ni bilo ravno v izobilju. V tekmo smo tako vstopili z dokaj standardno postavo Peter, Srnec, Kadivec, Kozlar, Verh, a naša topničarja iz Slovenskih Sonc Peter in Srnec sta bila pripravljena zgolj zadovoljivo. Prav tako smo imeli kar nekaj težav tudi s sestavo rezervistov, na poziciji krilnega centra se je ponujal dobro pripravljeni Lado Brljak, računali smo lahko tudi na Jerneja Pezdernika na položaju dvojke, medtem ko na preostalih pozicijah ni bilo očitnega kandidata. Naposled sem se odločil za preverjena Žigo Pečevnika in Stojana Anzela, pa položaju organizatorja igre pa je svoj debi, debitiral je pravzaprav na dveh tekmah hkrati, dočakal zvezdnik NY Titansov, Bruno Dobrinja. Nanj dolgoročno sicer ne računam resno, a ko je treba svoje znanje prikazati tukaj in zdaj, je bil s svojo kvaliteto, pa tudi vzdržljivostjo in seveda pripravljenjostjo očitna izbira. Na koncu se je izkazal z 12 točkami, 5 asistencami in zelo dobrim metom 5-7.

Same tekme žal nisem mogel spremljati v živo, a po povzetku sodeč, je bila odločena precej hitro. Tekmeci so sicer na začetku hitro prišli do občutnejše prednosti šestih dočk (14-8), nakar so naši izzid poravnali, a gostje so ponovno ušli na 21-14. Do konca četrtine je našim uspelo rezultat izenačiti in z buzzerbeatrom Petra celo povesti.

V drugi polovici druge četrtine je prednost naših končno narastla in rezervist Jernej Pezdirnik je z, citiram "ugly looking shot from downtown" dvignil prednost naših na dvomestne številke. Do konca polčasa smo povedli celo za 19 (61-42) in samo še največji optimisti na tribuni gostov so verjeli v preobrat.

Tudi slednji so dokončno obmolknili, ko je Žiga Pečevnik nekaj minut pred koncem tretje četrtine povišal na 30 točk razlike. Priložnost so nato dokončno dobili rezervisti in debitant Dobrinja nas je z zadetima prostima metoma popeljal tudi na 40 točk razlike (100-59), a nato so gostje nekoliko zadihali in malenkostno umirili poraz.

Pod črto smo lahko s tekmo zadovoljni, čeprav je sedaj retrospektivno seveda škoda, da smo šli v tekmo z normalno zavzetostjo. Vseeno, to je bila tekma ki si je nismo smeli privoščiti izgubiti, in če bi tekmeci vstopili v tekmo v polni zavzetosti, bi nam hitro trda predla. Do konca turnirja je še dolga in nekaj moči bomo že prišparali do najpomembnejših bojev.

Prihodnji teden nas čaka tekma z Rusi, ki se prav zdaj merijo z Belgijo. Vsekakor naše čaka precej trši oreh in prava primerjava z eno najboljših reprezentanc na tem turnirju in tudi sicer v Evropi.

Lep pozdrav

Last edited by Deschamps at 06/15/2020 13:55:12

This Post:
55
304910.6 in reply to 304910.5
Date: 06/19/2020 08:47:24
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
Pred tekmo z Rusi je pripravljenost naših na zelo lepi ravni. Pohvaliti je treba lastnike, ki so svojim varovancem namenili optimalne minute, žal pa so slednje namigovale še na boljšo pripravljenost, kot nam jo je random namenil. A zdaj je kar je, tudi s tem kar imamo, se da veliko narediti.

Na odlični pripravljenosti imamo 6 igralcev, a novopečenega reprezentanta Bruna Dobrinjo sta dve tekmi hkrati prejšnji teden malo zdelali in vprašanje, če se bo pobral do ponedeljka. Računamo lahko tudi na sedem igralcev na pripravljenosti 8, med katerimi so nekateri pri visokih sublevelih, drugi žal pri nekoliko nižjih.

Reprezentanci so se, zavoljo dobre pripravljenosti in nasploh zato, ker na njih računam tudi na prihodnjih tekmah, priključili še Oliver Simčič, Cveto Gorišek, Ferdinand Tekavec in Viktor Plesec. Na voljo je še kar nekaj mest, preostali kandidati zanje pa so verjetno tudi znani.

Rusi so v prvem krogu prav komično izgubili v Belgiji. Deset sekund do konca tekme so imeli napad pri vodstvu za 2 točki, a so žogo izgubili. Belgijci so zadeli za dve ob zvoku sirene, hkrati pa je bila nad Belgijcem piskana tudi osebna napaka in tako so domačini zmagali s točko prednosti. Ob zadeti napovedi Rusov je ta tekma še en pokazatelj hendikepa igranja v gosteh, zato nam, ob jezi Rusov, nikakor ne bo lahko. A v naprej se seveda ne predajamo. Rusi lahko računajo zgolj na 4 odlično pripravljene in 8 dobro pripravljenih igralcev, nekateri najboljši igralci pa so popolnoma izven forme. Seveda pa gre za reprezentanco z dovolj globine, zato nas to ne sme zavesti.

V ponedeljek gremo torej v tekmo sproščeno in željni zmage

This Post:
55
304910.7 in reply to 304910.6
Date: 06/23/2020 05:00:39
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
Iz Rusije se slovenska reprezentanca vrača s porazom (56134). Z igro smo sicer lahko pod črto zadovoljni, saj je na koncu odločala večinoma zgolj prednost domačega terena ruske reprezentance. Vseeno pa je na tej stopnji tekmovanja pomembno zgolj zabeležiti čimveč zmag, zato je bila ruska misija neuspešna. Nič hudega sicer, poraz je bil v realnem scenariju vkalkuliran in priložnosti za zmage bo še veliko.

Pred tekmo smo imeli nekaj pomembnih igralcev na zelo lepi pripravljenosti, škoda pa je, da tokrat nismo mogli na polno mobilizirati vseh nosilcev. Proti Rusiji je tako začela peterka Plesec, Peter, Srnec, Verh, Šporar. Za bolj konvencionalno taktiko sem se odločil šele na dan tekme, zato je v ekipo iz Estonije tik pred zdajci priletel izkušeni Metod Šporar in pokazal, da z izkušnjami lahko nadomesti manjko v nekaterih drugih atributih.

Prva peterka je tekmo začela zelo dobro in ob enakovrednem prispevku vseh smo Rusom hitro ušli na 5, pa nato 7 točk razlike. Dve minuti pred koncem prve četrtine je Marko Peter odigral lepo kombinacijo s klubskim soigralcem Kostjo Srnecem, ter nas popeljal na prednost 27-18. V zaključku četrtine je sledilo nekaj zmede pri naših, ki so Rusom najprej dopustili skok po zgrešenem prostem metu in tako 3 točke v tistem napadu, nato pa še dve lahki trojki in po prvi četrtini je semafor kazal rezultat 29-27 za goste.

Drugih dvanajst minut so Rusi pritisnili v obrambi in nosilcem slovenskega dresa je odličen procent meta iz prve četrtine pričenjal padati. Nekaj časa smo sicer zmogli ohranjati vodstvo, a ko so Rusi povedli z rezultatom 41-42 do preobrata rezultata ni več prišlo. Izguba vodstva je naše nekoliko zmedla, in Rusi so z nizom osmih pik povišali na 41-48, vseeno pa jim je kasneje zmanjkalo zaleta in ponovno smo se približali na točko zaostanka. Spet je sledil nekoliko slabši finiš naših, in po prvem delu smo zaostajali za 6 točk, 61-55.

Drugi polčas so, kot je v navadi, bolje začeli Rusi, ki so z nekaj uigranimi akcijami prvič dočakali dvomestno prednost, 71-60. Tedaj je izgledalo, da bo tekma odločena, a naša četa se ni vdala in rusko prednost smo ponovno prepolovili, ter jo potem uspeli zadrževati v okolici 5 točk. Ponovno so nato Rusi s košem v zadnjih sekundah tretje četrtine ušli na 88-80, a upanje je še tlelo.

Kljub srčni igri nam nato v prvih minutah zadnje četrtine ni uspelo znatno stopiti prednosti Rusov. Pet minut do konca je imel Metod Šporar naposled le priložnost, da nas pripelje na 3 točke zaostanka, a je bil njegov met izpod koša blokiran in Rusi so tako ušli na, za to tekmo, ogromnih 7 točk. Do konca so se naši potem zaletavali v ta zid manj kot petih točk zaostanka in v zadnjih minutah z bolj tveganimi poskusi tudi dovolili Rusom, da so si priigrali največjo prednost na tekmi, 117-105, kolikor je znašal končni rezultat.

Kot rečeno, poraz ni tragičen, a seveda bi nam zmaga dala precej samozavesti pred nadaljevanjem sezone. Naslednjih 6 nasprotnikov je zdaj znanih, to so (po vrsti): Kostarika, Andora, Škotska, Albanija, Savdska Arabija in Brazilija. Na prvo žogo bi rekel, da smo lahko s tem precej zadovoljni. Gre za 5 ekip, ki so od nas očitno slabše in Brazilijo, ki je boljša, a do takrat imamo še 6 tednov treninga in kvaliteta naših bo samo še rastla. Uvrstitev med 32 tako ne bi smela biti pod vprašajem, vseeno pa moramo iti vsako tekmo na nož. Prvič zato, ker je vsaka od teh reprezentanc sposobna presenečenja in drugič zato, ker bo tudi koš razlika precej pomembna. Zato je pomembno, da bodo reprezentanti dobivali ustrezne minute in imeli tekom sezone pripravljenost povečini na stopnji odlično.

Pogumno naprej




Last edited by Deschamps at 06/23/2020 05:03:55

This Post:
55
304910.8 in reply to 304910.7
Date: 06/30/2020 00:47:25
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
Danes zjutraj sem doživel hladen tuš, saj poraza proti Kostariki nisem pričakoval (56153).

V tekmo smo lahko šli samozavestno, saj smo imeli praktično vse najboljše igralce na odlični pripravljenosti (za kar pohvala lastnikom) in verjel sem, da bo že to dovolj za zmago proti reprezentanci iz latinske Amerike. Na koncu ne samo, da so nas na domačem terenu presenetili, zmage verjetno niso pričakovali niti oni, saj smo oboji odigrali z najnižjo zavzetostjo.

Tekme seveda nisem utegnil gledati, na prvi pogled je očitno, da je naš napad funkcioniral zelo dobro, v obrambi pa smo imeli ogromno težav, ki nam jih je predstavljal njihov zunanji napad. Izgleda tudi, da je naša prva peterka (Peter-Srnec-Kadivec-Brljak-Šporar svojo nalogo opravila dobro in priigrala nekaj prednosti (z izjemo Šporarja), a naša klop je odigrala porazno zapravila vse in še več. Slednje me bega še bolj, saj načeloma neke velike med prvo in drugo postavo ni bilo, vsekakor smo lahko računali na daljšo klop kot Kostaričani.

Skratka, če v BB velikokrat vidim logiko v kakšnem rezultatu, ki nekoga (ponavadi poraženca) preseneti, po tej tekmi ne znam reči, kaj in zakaj se je zgodilo. Sicer za nas še ni veliko izgubljenega in zdaj se moramo zbrati ter dobro odigrati do konca, a vseeno je tole za samozavest naše ekipe...

Last edited by Deschamps at 06/30/2020 00:47:52

This Post:
00
304910.9 in reply to 304910.8
Date: 06/30/2020 04:15:10
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
580580
Second Team:
Berlin BC
Uff, tudi sam se ne spomnim kdaj bi nazadnje videl, da ti menjave v 10-15 minutah naredijo cirka 20~ točk razlike.

This Post:
11
304910.11 in reply to 304910.10
Date: 06/30/2020 05:51:28
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14951495
Second Team:
Kerlci II
Res je težko reči, verjetno kombinacija vsega po vrsti, gostovanje, random,... Pečevnik in Šporar sta zelo zelo podoben tip igralca, pravzaprav se v nobenem skillu ne razlikujeta za več kot 1 skill, tako da je res zanimivo, da sta imela tako različen +/-.

Bom analiziral podrobneje in upam, da se taki porazi ne pripetijo več. Zdaj seveda upam na 5 zmag, sicer bi tudi štiri zmage verjetno zadoščale za končnico, a iskreno sem upal na končni izplen 7-1. Najhuje je, da je to tekma, ki bi jo ob enaki zavzetosti morali zmagati. Domač teren, taktika, postave,..gor ali dol. Ne glede na vse je opazna razlika v našo korist in če nas lahko rukne takole neka Kostarika, potem nas lahko res praktično vsak...