BuzzerBeater Forums

BB România > Ritm de antrenament pentru U21 si NT

Ritm de antrenament pentru U21 si NT

Set priority
Show messages by
From: Otis
This Post:
11
301086.1
Date: 08/22/2019 03:53:36
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
Premisa: fiecare este liber sa joace jocul cum vrea, sa antreneze ce vrea cum vrea si eventual cand vrea (i.e. varsta jucatorului) dar cateva idei referitoare la ce constituie un antrenament bun si eficient pentru ca un jucator sa prinda u21 si NT sunt in general concepte stabilite/established/mainstream


mai putin impoteza in care tara ta e o micronatiune (i.e. sub 30 de useri), in general in fiecare an apar suficienti jucatori talentati din liga principala si cele secundare pentru a putea alege o mana de oameni care sa fie antrenati.

in conditii optime in fiecare generatie ar trebui sa iasa vreo 6-8 care sa fie antrenati la nivel de u21 si NT. cifra nu e mult mia mare fiindca daca intr-un an apar 15, iar toate acele echipe incep sa ii antreneze se creeaza un dezechlibru sezonul imediat urmator cand poate apar niste jucatori si mai buni de 18 ani si mai talentati dar nu are cine sa ii antreneze.

astfel ciclu complet de antrenare a unui jucator e de minim 4 sezoane. dupa 4 sezoane un jucator care a pornit de la tsp 54 de 18 ani ajunge sa aiba 22 de ani si probabil 110TSP, moment de la care ai un titular foarte bun si este alegerea ta daca sa l urci la TSP 120-125 si sa aiba sanse de NT, sau daca il antrenezi pe secundare pt a avea o echipa de club mai flexibila tactic sau daca te apuci de urmatorul.

paragraful anterior ia in calcul in medie o rata de creste de 14 trepte pe sezon
cele mai recente modificari pe partea de antrenament (i.e. gym si youth trainer) alaturi de antrenamentul cu antrenor 4 si folosind efectul de elastic au impins ritmul de creste la 18 si 19 ani ( cand nu esti penalizat pentru varsta, fiindca pt fiecare an peste 19 pierzi cam 6-7% din ritmul de antrenament/an) la undeva la 18 trepte pe sezon daca incepi cu 1v1, care dupa aceea faciliteaza antrenamentul de pase aparare samd.


acum cineva poate sa vina sa zica "da domle, dar nu tranti 14 trepte pe sezon daca vrei sa antrenezi pe interior unde ritmul e mult mai lent". partial corect. dar pentru a beneficia de un elastic pe interior, trendul intenrational este sa incepi cu SB care este potentat mai mult decat celalalte antrenamente pe interior si generezi un elastic crescand la SB foarte mare, urmand sa le iei pe restul treptat.


eu personal am incercat ambele variante, atat pe exterior cat si pe interior.
pe exterior am reusit 15 trepte pe exterior pe un juc de 21 de ani si 18 cand avea 20 de ani.
pe interior am reusit 15 trepte din care 10 pe interior si 5 pe exterior pe un jucator de 19 ani care a fost chiar penalizat pe alocuri.

cine vrea probe cu print screen pe antrenament si date referitoare la crestere i le pot trimite pe privat ca sa se lamureasca.


From: Otis

To: Otis
This Post:
00
301086.2 in reply to 301086.1
Date: 08/22/2019 03:57:19
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
Astea fiind zise, in medie 14 trepte pe sezon e un standard perfect acceptabil fiindca se intampla sa mai prinzi o accidentare, faulturi intr-un meci care duc la prea putine minute samd.

daca rata aceasta de 14 trepte pe sezon e standardul, atunci este foarte usor sa calculezi unde se situeaza jucatorul tau ca antrenament fata de ceea ce probabil e atins de vvreo 5-6 jucatori intr-o generatie


in ceea ce priveste draftarea. in conditii optime un juc cu sanse de NT se trage la 18 ani pt a beneficia de un sezon de antrenmanet maximal, fata de unul de 19 ani, doar ca nu gasesti mereu juc de 18 ani care sa fie Hall of Famers, potentialul optim pt a fi crescut la nivel de NT.

asadar, ca un jucator sa porneasca de la un nivel rezonabil, antreat fiind in ritmul de 14 pe sezon, nr minim de skills pt 18 ani trebuie sa fie 50 de trepte. poate 48 daca treptele lipsa sunt pe DR sau alte chestii mai putin importante.
iar pentru 19 ani minim 58-60.


un juc de 18 ani intr-un an de antrenament eficient ajunge la tsp 64 sau mai mult., motiv pt care, juc de 19 ani draftati un an sezon mai tarziu dar care vor avea aceeasi varsta cu cei de 18 ani draftati cu un an inainte trebuie sa aiba cat mia mult spre maximum de skill de pornire, adica 60.


astfel, daca jucatorul antrenat de tine, in prima sau a doua saptamana a sezonului nu are skilluri totale de:
50 TSP pt 18 ani
64 TSP pt 19 ani
78 TSP pt 20 ani
90 TSP pt 21 ani

atunci nici nu merita sa te obosesti sa l antrenezi pt NT.
asta nu inseamna ca nu il poti antrena pentru tine, sau ca nu il poti antrena pt a l vinde, doar ca nu are sanse sa ajunga la NT.

acum poate un jucator a fost inceput direct cu secundarele la 18 19 ani si nu ajunge la acel nr de skilluri, dar in timp cand incepe principalele va prinde din urma. motiv pt care aceste cifre nu sunt absolute.

si mai zic un lucru, tsp de pornire 50 inseamna ca acel jucator (foarte probabil) nu are gauri majore, gen OD 2 si JR 1 pe juc de interior, sau IS 3 sau ID 2 pt jucatori de exterior.

iar ca un sfat personal, dezvoltarea de jucatori numia pe principale nu e o reteta pentru echipa NT. am avut noroc ca suficienti useri romani s-au desteptat si dedicat, ca sa nu mai zicem de userii externi ce au antrenat romani, incat nu mai trebuie sa acceptam al NT juc de tipul gratian muntean (nume cunoscut celor care urmareau NT acum 10 sezoane) carea aveau salariu peste 220k dar OD 1 si ne dinamita echipa cand era pe teren.



Last edited by Otis at 08/22/2019 04:17:43

From: Otis

To: Otis
This Post:
22
301086.3 in reply to 301086.2
Date: 01/04/2020 08:39:59
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders
dragi useri,
marti, peste 3 zile, se va deschide fereastra de scouting pentru draft.
va rog sa aveti in vedere cateva detalii in momentul in care faceti scoutingul. dupa cum stiti v-am incurajat si chiar insistat sa bagati in draft fiindca avem nevoie de juc cat mai buni pentru u21.
la NT cumva jucatorii cei ami buni ajung in mainile cele mai bune fiindca adesea sunt vanduti pt profit dar problema e cu cei care nu sunt nt dar pot fi de folos u21.

some facts:
un jucator de 18 ani poate sa aiba TSP maxim 70 iar un juc de 19 maxim 80. acestea sunt maximuri teoretice.
practic, jucatori la 18 ani cu tsp 65 valoreaza o gramada de bani air de 19 am vazut si la 75 pe TL.

dupa cum vedeti politica u21 s-a schimbat si deja suntem deschisi la ideea de a antrena chiar si perenial allstars pt u21, jucatori care probabil isi vor atinge potentialul chiar la 20-21 de ani, dar care pot fi de real folos echipei u21.
Totusi politica u21 limitaza nr juc non-nt deci nici nu tb sa exageram cu antrenarea de perenial si superstars.
limita de potential functioneaza si ca un beneficiu, fiindca pretul mic de transfer permite cumpararae lor si antrenarea de catre echipe mai mici care altfel n-ar avea bani de un mvp si degeaba paltesc un mvp daca nu ii ating potentialul in timp.
deci pentru draft, un jucator cu 4 stele potential inca ne poate fi util 3 stele categoric nu.
ca o observatie, urmatorii doi pivoti la u21 pt 2 sezoane vor fi juc superstar trasi la 19 ani (!) care am avut noroc sa ii gasim extrasi cu skills aproape la maxim, mult mai valorosi decat unii decenti trasi la 18 si antrenati agresiv

apoi, sa stiti ca nu conteaza secundarele la u21 asa ca scoutingul pe baza de skills nu e valoros. la cati de putini suntem si daca gasim un hof cu od 2 sau passing 3 tot tb sa l luam in calcul fiindca dupa cum ati vazut mia sus , nu tragem mai mult de 9 mvp pe ani si vro 6 hof. deci, din acest motiv nu sunt oportune tipurile de scotuingul pentru nationale:
Gather&Shoot: Reveal Jump Shot and Rebounding
Extra Pass: Reveal Jump Range and Passing
Post Up Dribble: Reveal Handling and Inside Shot
On Ball Defense: Reveal Outside Defense and Shot Blocking
Cut Inside: Reveal Driving and Inside Defense

daca faci un draft exhaustiv si ai de ales dintre doi sau 3 juc abia atunci poti sa foloesti unnul din acele tipuri de draft, ca sa iti dai seama concret care e mai bun


din acest motiv, recomandarea mea si a intregului staf este sa apelati la Group Demonstration: In order to help get their names out there, all of the players your scout estimated to be 1-ball or 2-ball prospects have offered to arrange a demonstration of their skills. This option is equivalent to scouting each of these players once, though it will not provide any additional information for players you have already scouted.

o echipa in mod normal intr-u an baga 2 bile de draft pe saptamana si scoate 28 de bile. cine baga 3 are 42. in ambee cazuri acest bile nu sunt asa multe incat sa faci un draft exhaustiv iar daca le abgi al plesneala simti ca ai si risipit bani. de aceea acest grup demonstration iti arata plaja de skill a aproape o treime din draft. prin aceasta economisesti cam vreo 6 bile, cheltuind 10 in loc de 16 pt a vedea acei jucatori. de aici fiecare face cum vrea dar sugestia e urmatoarea.
cu bilelel ramase, sa se faca scouting pe potentialul jucatorilor de 5 stele skill fiindca si daca gasesc ceva de 4 bile, aia ne pot fi foarte utili pe care lumea va da bani.



From: Otis

To: Otis
This Post:
00
301086.4 in reply to 301086.3
Date: 01/04/2020 08:40:08
The Defenders
RBBA
Overall Posts Rated:
441441
Second Team:
The D-fenders

deci pe scurt.
pas 1) grup demonstration
pas 2) interview pe fiecare jucator de 5 stele la "skill group" sau altfel zis plaja/intervalul de skill
pas 3) daca va mai raman bile, scoutati si jcuatorii de 4 stele la skill nu atat pt skill cat in speranta ca dati de ceva foarte talentat.

altfel zis ordinea de slectie a unui jucator asa tb sa fie:
prioritar a) 5 stele talent 5 stele skill b) 5 stele talent 4 stele skill si apoi c) 4 stele talent si 5 trepte skill

categoriile alea fiind importante in felul urmator, juc din combinatia a) e bun pt club si are sanse NT, b) e bun pt club dar nu oblgiatoriu nt iar c) pt u21 e ok si il poate antrea altcineva daca nu vrei tu sa te ocupi de el