BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > National Team Speeches

National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
1111
300774.2 in reply to 300774.1
Date: 08/15/2019 04:57:32
Kerlci
SKL
Overall Posts Rated:
14931493
Second Team:
Kerlci II
Lep pozdrav vsej slovenski skupnosti!

Čas teče dalje in, kot je že napovedal, se je dosedanji dolgoletni selektor Clementino odličil sestopiti s selektorskega položaja.

Kot zunanji, a redni spremljevalec slovenske reprezentance bi dejal, da je pred paradno ekipo slovenskega BB dokaj viharno obdobje, menjava generacij poteka že nekaj časa, a zaenkrat se v reprezentanci še niso izluščili pravi nosilci in prepoznavni obrazi ekipe, ki bi prinašali prepotrebna sponzorska sredstva. Novi selektor bo tako vstopil v sila neugodne čevlje, saj bo moral kljub malce ohlajenemu ozračju okoli reprezentance dosegati vsaj približno takšne uspehe, kot jih je dosegal Clementino. Ne bom rekel, da sem ga hvalil vedno in povsod, ker ga nisem, a na koncu je treba reči, da je svojo nalogo v večini opravljal uspešno. Tudi v zadnjem mandatu se je poslovil z lepimi dosežki.

Tako sem se odločil, da za selektorja tokrat kandidiram (tudi) jaz. Svojega "CV-ja" ne bom pisal, ker takšne stvari - dosežki, izkušnje, uspehi...- niso toliko relevantne. Pomembno je, da se počutim kompetentnega in, pomembneje, počutim se dovolj angažiranega, da lahko v BB skupnost vnesem nekaj novega elana, ki bo kakovost slovenske BB srenje dvignil na višjo raven. Seveda je pri članski reprezentanci, po mojem mnenju, rezultatski vidik nekoliko večjega pomena, pisanje po forumih pa nekoliko manjšega. Zadnjega nikakor ne mislim zapostavljati, se pa razumljivo zavedam, da je pri članski reprezentanci breme uspeha še večje kot pri U21.

Temelji selektorskega dela niso nobena skrivnost; Odkrivanje mladih in pomoč pri treningu, sodelovanje s štabom U21, propaganda članske reprezentance na forumu, postavitev visokih a realnih ciljev, ustrezna selekcija, (s)poznavanje lastne ekipe, priprava na nasprotnika, samokritičnost in, kar je pri članih še pomembneje, delo na dolgi rok. Seveda pa se nianse pri vsaki točki malo razlikujejo od človeka do človeka. Verjamem, da lahko v vseh aspektih prinesem nekaj svežine in pozitivnih sprememb, ki se bodo odrazile na končnem rezultatu naše reprezentance.

Tako. Vesel bom vašega glasu