BuzzerBeater Forums

Srbija - I.1 > Sezona 37:

Sezona 37:

Set priority
Show messages by
This Post:
00
283493.11 in reply to 283493.10
Date: 12/18/2016 01:50:21
Overall Posts Rated:
172172
kod vas će sezona izgleda biti mnogo interesantnija neg kod nas plavaca...
Nego šta kažete na ove najavljene promene sa povećanjem broja timova koji ispadaju ?
Čini mi se nakon dužeg vremena jedna od najpametnijih stvari koje su uradili u ovoj igri...malo da razdrma i unese malo više takmičarskog duha u većini liga-pa i ovoj

Last edited by Ogi at 12/18/2016 01:52:43

From: Matya

To: Ogi
This Post:
00
283493.12 in reply to 283493.11
Date: 12/18/2016 05:25:47
GGakovo
Prva Liga
Overall Posts Rated:
104104
Podržavam sve novine, mada ja bih bio još strožiji.

Davno sam napisao da bi minimalne plate u I ligi trebalo duplirati, pa bi samo spremni timovi dolazili u elitu, bilo bi manje štekanja i bilo bi daleko zanimljivije. Nisu duplirali ali rade na tome, ovo je već drugo povećanje u par sezona.

Bojkot je odlična ideja, loše rešena. Mesto što su podelili sezonu na 3 dela mislim da bi mnogo delotvornije bilo da se računaju uzastopni porazi sa velikom razlikom. Nesto tipa 5 uzastopnih poraza sa 15+ razlikom, i svaki sledeći eksponencijalno povećava bojkot. Tako bi se sigurno igra učinila zanimljivijom i tankovanje bi se svelo na minimum, eventualno zarad drafta.

Pokušaj da se povećaju plate LI igračima mislim da nije dovoljno efikasno odrađen, umesto toga su povećane plate svim multiskilerima a to je suprotno svemu šta su primenjivali u igrici od kako su promenili trening i usporili ga za 10% koji ide na nasumičan skil. Najavili su drastičnije povećanje sledeće sezone, samo se nadam po drugim formulama kako se određuju pozicije igrača.

Promocija svake sezone 6 novih timova u ligu sa 16 timova izgleda malo preterano ali shvata zbog čega se to radi i podržavam, dosta je autopilot timova koji nit žele gore ni dole.

Draft poboljšanje će tek vidimo kako će da ispadne, mada ohrabrujuće je što verovakno nećemo više dobijati samo maskote tima koje će se otpuštati momentalno, problem je što neće biti prostora da se svi oni istreniraju.

Velika rasprava vodi na globalu treba li menjati sistem treninga. Ima svakakvih ideja:
- povećati broja pozicija sa 100% treninga za sve tipove treninga sa 1 na 2, to je mislim najbolje rešenje jer će vrlo brzo kad trenutni matorci budu neupotrebljivi zavladati pustoš na TL.
- slobode treninga svakog tipa treninga na svakoj poziciji bez usporavanja brzine treninga, nije loše rešenje da nemoraju više centri da se treniraju na pleju i tome slično pa bi svi igrali sa svojim najboljim postavama.
- pa i dodeljivanja decimalne vrednosti skilovima, gde bi se svakonedeljno vidio napredak igrača i bez zelenih strelica. To bi bar subjektivno dovelo do zadovoljenja kod novih korisnika jer mnogi napuštaju igru ili prestaju da treniraju kad vide da nema napretka kod igrača koje treniraju.

Ja se zalažem za potpuno uklanjanje treninga forme, ali naravno uz malo bolje definisanje potrebnog odnosa minutaže i stamine za pristojnu formu. Mislim da bi se ovim smanjila razlika između timova i nateralo sve da treniraju igrače pa bi bilo daleko zanimljivije i interesantnije i svi bi morali malo više da vode računa o minutaži ključnih igrača.

Da vas čujemo, iznesite svoje mišljenje, vidim da je tunjevina aktivan na globalu a nema ga ovde, uključite se ljudi.

From: Ogi

This Post:
00
283493.13 in reply to 283493.12
Date: 12/18/2016 07:17:37
Overall Posts Rated:
172172
Davno sam napisao da bi minimalne plate u I ligi trebalo duplirati, pa bi samo spremni timovi dolazili u elitu, bilo bi manje štekanja i bilo bi daleko zanimljivije. Nisu duplirali ali rade na tome, ovo je već drugo povećanje u par sezona.

videćemo sledeće sezone šta misliš o tome...ako opstaneš u prvoj, svi misle teče med i mleko ovde, a onda treba pucati milione-samo da bi opstao...pa onda na dva fronta tempirati minutaže-itd, itd...i ubrzo skapiraš da nema prebijene pare na računu, publika nezadovoljna porazima, pa laganice dole.... :)

From: Gomeljski

This Post:
00
283493.14 in reply to 283493.12
Date: 12/18/2016 08:29:20
Overall Posts Rated:
353353
Trening je najgluplje uradjena stvar u ovoj igrici. Ja mislim da bi najbolje resenje bilo da se dozvoli trening skilova nezavisno od pozicije na kojoj igrac nastupi. Problem je kod ove igre sto je ekonomija mnogo brza od reakcije menadzmenta. Evo vec nekoliko sezona imamo izuzetno visoke cene igraca koje ubijaju dinamiku igre a nista se ne preduzima. Ubrzanje treninga bi svakako dovelo do vece ponude kvalitetnih igraca i smanjenja cena.

This Post:
22
283493.15 in reply to 283493.12
Date: 12/18/2016 10:11:58
Tunjevina
III.4
Overall Posts Rated:
543543
Second Team:
Krompir
Ja i ne podrzavam novine, jer mi se cini da bzvz komplikuju igricu

1.Minimalne plate
Oni su povecali minimalne plate zbog velike inflacije na TL. Misle da ako timovi imaju manje prihode, da ce manje para biti u opticaju i da ce se tako stabilizovati ekonomija i konstantan skok cena na transfer listi. Ali bas zato sto su lude cene, sve vise i vise timova ide ka minimalnim platama kako bi imali vece prihode. Znaci:
cene igraca se povecaju => timovi igraju sa manjim platama => svi imaju vise para => cene se jos vise povecaju => jos vise timova igra sa manjim platama
Oni hoce da nateraju menadzere da igraju sa vecim platama, i onda bi se ekonomija stabilizovala. Ali menadzeri cekaju da se prvo ekonomija stabilizuje kako bi povecali plate...
I povecavanjem minimalnih plata kaznjavaju menadzere koji uspevaju da budu kompetitivni sa malim platama.

2. Bojkot
U sustini je ok, ali su morali da najave ovu promenu, jer ima menadzera koji su rasprodali svoje timove posle promocije u visi rang takmicenja. Takodje ovo pravilo dodatno otezava novim menadzerima da dostignu nas starije u finansijama. Ranije nisu ni postojale minimalne plate, ili su bile male, mogao si da preprodajes...Imao si vise opcija kako da finansijski stignes najbolje, sada se sve to izgubilo.

3. Menjanje plata
Ovde sam najvise razocaran. Koliko vidim, sada svi sekundarci povecavaju platu, a ne samo IS, sto znaci da ovo pravilo obuhvata timove koji hoce da naprave tim za druge taktike isto koliko i LI timove. Ali nacin na koji je uradjena ova promena je glupa... Uradjeno je preko %, i npr. bek sa IS 20 ce sada imati za 10-15% vecu platu. Ali LI bekovi nikada i nisu imali veliku platu, tako da 10-15% nije puno. A ako se to poveca na 20%, to ce mnogo pogoditi bekove od 150-200k plate, cak i kad imaju sekundarce samo oko 12-13. Bekove od 40k plate sa OD 20 i IS 17+ to nece puno pogoditi, i opet ce imati platu <50k.
Ja sam bio za to da se samo ubaci IS u platu krila, nista vise. Posto ID povecava platu krila, da se ubaci i da IS povecava platu za krila isto koliko i ID. Svi plejevi i krilni centri sa velikim OD i IS bi automatski postali krila i povecala bi im se plata. Npr. ovakav bek (http://i.imgur.com/GPTTxUJ.png) bi umesto 90k platu, imao oko 140k platu. Pa bi onda LI timovi morali da oduzmu mnogo na sutu kako bi uklopili beka sa velikim OD i IS <100k plate, ali onda bi i zona mogla mnogo bolje da funkcionise. A ako hoce da imaju nekog sa JS, morali bi da oduzmu na OD ili IS. Bilo bi svakako teze uklopiti dominantan LI tim u ne tako velike plate.

4. Promocija
Jos jedan pokusaj da se nateraju menadzeri da igraju sa vecim platama, i ocekujem da bude bezuspesan.
S ovim pravilom znaci da iz svake nize lige 6 timova ispada u nizi, a 1-2 upada u visi rang, pa ce svake sezone pola timova biti promenjeno, i gubi se rivalitet izmedju timova, pa ce i forumi verovatno dodatno uvenuti...Takodje se stvara put malverzacijama, jer onaj ko igra 22-0 automatski obezbedjuje plasman u visi rang, pa ce imati opciju da pusti mec finala ako igra sa drugarom, kako bi obocija prosli.

5. Draft
Mislim da nije bilo potrebno ista menjati. Ako zele da menadzeri vise treniraju, samo treba da ukinu trening forme. Svake sezone se odlicni klinci 6-7pot prodaju za <100k, koji bi mogli uz 3-4 sezone treninga da vrede preko 2-3m. Oni ionako ispune svoj potencijal do 25-26god, tako da nije toliko bitno da li ce izaci sa drafta sa 48 skilova, ili 52. A sto se visih potencijala tice, nije ni realno da se svaki pojavi sa preko 55 skilova pa da moze da dogura do 150.


Last edited by tunjevinа at 12/18/2016 10:12:19

From: krmelj

To: Ogi
This Post:
44
283493.16 in reply to 283493.11
Date: 12/18/2016 14:44:29
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
605605
Second Team:
Trbonje
Promene su im uzasne, u pravu je Sire, totalna nekreativnost. Donose odluke navrat nanos, a stalno kasne sa njima. Te odluke samo komplikuju igricu, klasicno presipanje iz supljeg u prazno.

Zamislite sada koliko je tesko novim korisnicima da udju u srz igre??!! Covece, Boze me sacuvaj pa ni ja iskreno ne znam vise sva pravila i sve sitnice, zivota mi! Kada sam pocinjao, igrica je bila vrlo jednostavna, pohvatas stvari ako se malo potrudis. Vrlo brzo su poceli sa promenama, korisnim, poput uvodjenja minimalnih plata. Po meni dobra stvar je i GDP. Sve ostalo, manje-vise, obicno smece. I totalna nekreativnost. Niko nov nece se zaintrigirati za igricu i bice mu pretesko, prekomplikovano i preveliko gubljenje vremena da bi se bakcao sa istom.

Nekada davno je bilo mnogo lako sakupiti lovu, nisi ni postojale minimalne plate, mnogo menadzera je iskoristilo pogodnosti igrice i planski su sakupljali mnogo para i tovarili budzet. Fora je bilo uci u visi rang, pre svega Prvu Ligu, tankovati sa platama 10k i trenirati 3 igraca, zaraditi 7-8 miliona u sezoni, onda prodati trenirce za po par miliona i tako u krug. Tipican primer za to je Ivko. Iskoristio je sve na vreme, treba i to znati naravno. Onda su poceli sa uvodjenjem minimalnih plata, pa to povecavaju sad kao, ne znaju vise sta da rade. Trziste je bolesno, cene cepaju plafoncinu! Ja ranije kao nov korisnik sam mogao da dovedem solidnog igraca za 200,300k. Takvi isti igraci sada vrede 10x vise, bez imalo preterivanja! Kako sada noviji menadzeri mogu ista da urade, da pokusaju uopste da dostignu budzete od par miliona, a da ne pricam o par desetina miliona koji neki menadzeri imaju, pa i u nasoj zajednici??!! Sada je vec kasno, upravo zbog toga sto mnogi u BB svetu usled visesezonskog stekanja imaju abnormalne budzete ekonomija je potpuno poremecena, biduje se u besvest. I zbog Utopije, gde nikoga ne interesuje lova i trosi se na igrace i trenere koliko god je potrebno. Ja sam u potpunom soku! Treneri, ej treneri level 6, produzetak karijere, normalnih plata, idu za po 3 miliona! Ejjj treneri!!! 3 miliona!!! Prosecni igraci, stari 30 god za po 5,6 miliona! Takvi igraci, sa istim karakteristikama bi ranije isli za po milion, milion i po. Secam se savrseno, jer sam bas takve igrace i za takve cene kupovao i probijao se do Prve Lige. Bolesno! Cak i ja kao veteran u Prvoj Ligi ne mogu da ispratim ovu ekonomiju, a imam velike prihode. Zato poslujem kao Greg Popovic, resenje je u matorcima, najlakse. Zamislite novije korisnike, koji ulecu u sve ove zajebancije i sitnice...katastrofa. Nigde perspektive za njih i napredovanje tima ide brzinom umiruceg puza. Zato svi vrlo brzo odustaju i sve je manje korisnika.

Sto se tice promocije vise timova, nisam za to. Kao sto sam vec napisao, kasne sa promenama i cine glupe i neracionalne poteze. Mene i moj tim te promene uglavnom i ne pogadjaju i ne obracam paznju ali generalno upropastavaju igricu skroz. Bas je fora uzeti titulu i otici u visi rang! Podstrek! Titula. Sad ce se pronalaziti drugacija resenja, najbolji skor u ligi, rasprodaja pred plej of, zarada, pustanje ortaka itd. Nemam reci...bas razocarenje.

From: Matya
This Post:
00
283493.17 in reply to 283493.16
Date: 12/24/2016 11:46:33
GGakovo
Prva Liga
Overall Posts Rated:
104104
GG VS GG na TV

From: krmelj

This Post:
00
283493.18 in reply to 283493.17
Date: 12/24/2016 20:01:49
Kurajberi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
605605
Second Team:
Trbonje
Odrao te GG ko vola

From: kane_kv

This Post:
11
283493.19 in reply to 283493.18
Date: 12/27/2016 08:42:37
Overall Posts Rated:
4444
Odrao te GG ko vola :D



zato sto je ova liga mala za nas dvojicu. moze biti samo jedan GG. ;)

From: Zvone Kralj

To: Ogi
This Post:
00
283493.20 in reply to 283493.19
Date: 12/29/2016 14:34:27
Overall Posts Rated:
590590
Eh, nisu ni prvoligaši što su nekad bili
Ogi, hvala na gostoprimstvu, rakija je bila izuzetna!

From: Ogi

This Post:
00
283493.21 in reply to 283493.20
Date: 12/30/2016 08:01:53
Overall Posts Rated:
172172
pjanović zakazao :D

Advertisement