BuzzerBeater Forums

Crna Gora - II.1 > Sezona 30

Sezona 30

Set priority
Show messages by
From: Ivannn
This Post:
00
267533.9 in reply to 267533.8
Date: 06/17/2017 14:00:59
Overall Posts Rated:
99
Danas sam nakon velike borbe izgubio finale.

U prvoj utakmici sam igrao bez glavnog krilnog centra , a danas je taj isti igrač, iz skroz neshvatljivih razloga, odigrao samo 13 minuta.

Da su se kockice posložile, makar bih igrao treću utakmicu.

Ove sezone, sa renoviranim timom, došao sma do cilja. Imam par igrača koji rastu i oko kojih se gradi tim. Za sljedeću sezonu se kreće u prikupljanje snage, kako bi se one tamo sezone izborio ulazak u prvu ligu.

Finansijskih sredstava ne fali, uz 3 mlada igrača iz trenutnog tima i 3 nova iskusna igrača na bekovima, mogao bi da se ostvari uspjeh.

Tim se gradi na Pause, Goluboviću i Chabanel. Chabanel bi mogao od sljedece sezone da uzme krilnu poziciju i da se tim napravi da bude enormno jak unutra.

Ne očekujem veće probleme sljedece sezone u svom dijelu lige, valjalo bi da se trenutni konkurenti održe.

From: Ivannn
This Post:
00
267533.10 in reply to 267533.9
Date: 09/23/2017 16:59:49
Overall Posts Rated:
99
Šta reći za sezonu?
Kao što sam napisao i prošle sezone - snaga je skupljena, malo neočekivano, bez poteškoća idemo u prvu ligu. Godinu dana ranije, ali i bez ozbiljnih ulaganja u tim.

Šta je urađeno tokom sezone?

Kupio sam 3 rezervna igrača na bekovskim pozicijama, utrošio oko 200 hiljada. Tavernelli se posebno isplatio u plej ofu, kad je Crum počeo da gubi snagu i gubi karakteristike. Martone je dobro mijenjao u bitnim utakmicama Antonia, makar po 15ak minuta. Luzeckas takođe,

Tim?

Crum i Antoni su već u žestoko poznim godinama, dali su ono najbolje, više ne mogu nositi napad tima. Zato su sporazumno na transfer listi.
Fallon može dati još 1-2 sezone, ako ne nađe novi angažman, odigraće i sljedeću sezonu na krilu.

Pause je najveća zvijezda pod koševima i okosnica tima sljedeće godine. Naravno, Chabanel je njegov nerazdvojni partner, koji je i ove godine iznio poziciju krilnog centra.

Mlade zvijezde u naletu su Golubović i Bousseau, ali naročito 18ogodišnji Novaković, koji je žestoko napredovao od početka sezone. Oni su iznijeli sve manje bitne utakmice bez problema, a i dobro odmijenili startere. Vidjećemo što će biti sa njima sljedeće sezone. Ipak ulaze u koštac sa jačim centrima.

Ulaganja?

Novac je spreman, probao sam uhvatiti par skupih pojačanja u dobrim godinama, ali su mi umakli. Transfer pijaca je sljedeća bitka koju treba osvojiti. Malo ćemo i taktizirati, da vidimo što će biti sa onima sa transfer liste.

Čestitke ekipi KK Dzokac na borbi, više sreće sljedeće sezone - ko zna možda se brzo i vratim :)