BuzzerBeater Forums

Crna Gora - II.1 > Sezona 30

Sezona 30

Set priority
Show messages by
From: Ivannn
This Post:
00
267533.10 in reply to 267533.9
Date: 09/23/2017 16:59:49
Overall Posts Rated:
99
Šta reći za sezonu?
Kao što sam napisao i prošle sezone - snaga je skupljena, malo neočekivano, bez poteškoća idemo u prvu ligu. Godinu dana ranije, ali i bez ozbiljnih ulaganja u tim.

Šta je urađeno tokom sezone?

Kupio sam 3 rezervna igrača na bekovskim pozicijama, utrošio oko 200 hiljada. Tavernelli se posebno isplatio u plej ofu, kad je Crum počeo da gubi snagu i gubi karakteristike. Martone je dobro mijenjao u bitnim utakmicama Antonia, makar po 15ak minuta. Luzeckas takođe,

Tim?

Crum i Antoni su već u žestoko poznim godinama, dali su ono najbolje, više ne mogu nositi napad tima. Zato su sporazumno na transfer listi.
Fallon može dati još 1-2 sezone, ako ne nađe novi angažman, odigraće i sljedeću sezonu na krilu.

Pause je najveća zvijezda pod koševima i okosnica tima sljedeće godine. Naravno, Chabanel je njegov nerazdvojni partner, koji je i ove godine iznio poziciju krilnog centra.

Mlade zvijezde u naletu su Golubović i Bousseau, ali naročito 18ogodišnji Novaković, koji je žestoko napredovao od početka sezone. Oni su iznijeli sve manje bitne utakmice bez problema, a i dobro odmijenili startere. Vidjećemo što će biti sa njima sljedeće sezone. Ipak ulaze u koštac sa jačim centrima.

Ulaganja?

Novac je spreman, probao sam uhvatiti par skupih pojačanja u dobrim godinama, ali su mi umakli. Transfer pijaca je sljedeća bitka koju treba osvojiti. Malo ćemo i taktizirati, da vidimo što će biti sa onima sa transfer liste.

Čestitke ekipi KK Dzokac na borbi, više sreće sljedeće sezone - ko zna možda se brzo i vratim :)