BuzzerBeater Forums

BB Suomi > Tutorpuu - Starttiapua!

Tutorpuu - Starttiapua!

Set priority
Show messages by
This Post:
11
192750.1
Date: 07/31/2011 17:20:20
Zwölf
II.4
Overall Posts Rated:
687687
Second Team:
Zwölf 2
Tervetuloa BB Suomen tutorpuuhun!

Jos kaipaat apua BuzzerBeaterin pelaamiseen, on sinulla mahdollisuus löytää täältä itsellesi henkilökohtainen BB tutori, joka vastaa kysymyksiisi pelistä ja antaa sinulle kokemuksensa turvin arvokkaita vinkkejä ILMAISEKSI! Yhteydenpitoon käytetään BB-postia, joten mihinkään BuzzerBeaterin ulkopuolisiin sitoumuksiin tai yhteydenottoihin et joudu. Tutoroinnin tarkoitus on helpottaa uusien BB managereiden alkutaivalta oman joukkueensa johtohahmona, joka saattaa olla kivinen, sillä Peliohjeet ovat hieman puutteelliset ja vaikeaselkoiset, eikä Keskustelu-foorumeiden sekamelskaiseen maailmaan ole vasta-alkajan kovin helppo sukeltaa.
Jos olet kiinnostunut, kirjoita viestiä tähän puuhun (painamalla "vastaa") ja pyydä itsellesi tuutoria, niin joku varmasti nappaa sinuun yhteyttä hyvinkin pian :) Jos sinulla on mielessä vain yksittäinen kysymys, niin niitä varten on kokonaan oma keskustelualueensakin: Apua - Suomi (16306.1). Suosittelemme kuitenkin, että luette vielä ensiapuun alla olevan Aloittelijan pikaoppaan, johon on koottu pähkinänkuoreen vanhan tutortiimin mielestä vasta-alkajalle tärkeintä ensikäden informaatiota tästä pelistä.

Tästä puusta yleisesti:
Kokeneemmat managerit ovat enemmän kuin tervetulleita vastaamaan tähän puuhun tuleviin vasta-alkajien tutor-pyyntöihin (esim "jees mä voin auttaa sua, laitan sulle postia") ja auttamaan heitä sitten BB-postilla. Muistakaa kuitenkin, että tässä on kyse ystävällisestä avun tarjoamisesta eikä esim. omien toimintamallien pakottamisesta tulokkaalle. Eli ennemmin "näin kannattaa tehdä" kuin "tee näin".

Last edited by rubbercube at 01/14/2017 07:45:03

This Post:
11
192750.2 in reply to 192750.1
Date: 07/31/2011 17:26:14
Zwölf
II.4
Overall Posts Rated:
687687
Second Team:
Zwölf 2
Aloittelijan pikaopas

Tämä opas antaa muutamia kriittisiä ohjeita Buzzerbeaterin aloittelijoille, tarkoituksenaan ei suinkaan määrätä, vaan neuvoa heitä välttämään tiettyjä yleisiä mokia, ja saada heidät huomaamaan, mitkä asiat tässä pelissä ovat erityisen olennaisia. Opas perustuu tutoreiden piirissä ilmitulleisiin yleisiin aloittelijan virheisiin sekä heidän (aloittelijoiden) tarvitsemaan tärkeään informaatioon.

Treenaus ja draft
BBssä sinulla on mahdollisuus treenata pelaajiasi ja kausien vaihteessa saada uusia pelaajia draftista. Siihen kannattaa panostaa, sillä se on ainoa tapa saada pelaajia pilkkahintaan potentiaaliinsa/taitoonsa nähden. Valitessasi mitä pelaajaa ja miten treenata, on huomioitava eritoten kolme seikkaa: ikä, potentiaali ja pituus.
Vanhemmat pelaajat kehittyvät huomattavasti heikommin kuin nuoret, joten lähinnä vain alle 20-vuotiaita on järkevää aloittaa treenaamaan.
Pelaajien palkan ja iän alla näet heidän potentiaalinsa, joka kertoo tason, jolle pelaaja voi treenaamalla yltää. Tästä (114279.2) linkistä näet eri potentiaalien sallimat karkeasti arvioidut maksimipalkat.
Pituus vaikuttaa kykyyn oppia eri taitoja: pitkä pelaaja oppii nopeammin ison miehen taitoja, kuten levypallot, lähiheitto ja sisäpuolustus, kun taas lyhyt pelaaja omaksuu muun muassa kaukoheittojen ja ulkopuolustuksen salat nopeammin.
Myöskin on treenaamisessa yleisesti ottaen järkevää keskittyä 1-3 pelaajaan kerrallaan antaen heille yhden pelipaikan treeniä, sillä se on ylivoimaisesti tehokkain. Mikäli et tiedä, mikä treeni treenaa mitäkin taitoa, lue se tästä (33085.2) linkistä.
Treenattava pelaajasi saattaa olla niinkin hyvä lähtötaidoiltaan tai potentiaaliltaan, että BB-Suomen (tai kyseisen pelaajan kansalaisuutta vastaavan maan) juniorimaajoukkue (U21) tai aikuisten maajoukkue (NT) on hänestä kiinnostunut. Usein tällaisessa tapauksessa maajoukkueiden managerit ottavat sinuun BB-postilla, mutta jos eivät voit aina kysyä olisiko pelaajallasi mahdollisuutta tulevaisuudessa päästä maajoukkueeseen. BB-Suomen sivuille pääset tästä http://www.buzzerbeater.com/country/69/overview.aspx ja sen alalaidasta näet tämänhetkiset maajoukkueiden managerit. Oikealta ylhäältä drop down -valikosta, jossa lukee Suomi, voit vaihtaa maata.

Ostaminen
Käytä mahdollisuuttasi ostaa henkilökuntaa ja pelaajia harkiten, sillä se on erittäin nopea tapa hukata kaikki joukkueesi varat. Ensinnäkin, huomioi palkollisesi tason ja ostohinnan lisäksi hänen palkkansa! Vaikka maailmankuulun PR-managerin ostaminen tonnilla vaikuttaa houkuttelevan halvalta, käy karu totuus ilmi palkkapäivänä, jos hän putsaakin kaikki areenasi lipputulot omiin taskuihinsa. Pelaajien kohdalla ei ole yleisesti ottaen järkevää ostaa yhtä mielettömän kallista pelaajaa, vaan mieluummin useita vain hieman tavallista parempia pelaajia.

Pelaajamäärä
Se mitä useat aloittavat pelaajat eivät tajua tehdä, on pudottaa pelaajamäärä siitä alun 18:sta noin 12:een, sillä jokaisen pelaajan tulisi pelata viikossa noin 55-80 min, jotta he pysyisivät hyvässä pelikunnossa. Sinulla voi olla viikossa maksimissaan kolme peliä (kaksi sarjapeliä plus ystävyys- tai Suomen Cup-ottelu), jotka kerryttävät viikkominuutteja, joten viikon yhteensä 720 tarjolla olevaa minuuttia menee juurikin 12 tasan 60 kaikille teoreettisessa ihannetilanteessa.

Apua – Suomi -keskustelufoorumi ja otteluchat
Apua - Suomi foorumi on paikka jonne voit osoittaa kysymyksesi koko Suomen BB yhteisön nähtäväksi, ja jolta saat apua useimpiin ongelmiisi. Sinne löydät vasemman laidan valikosta kohdasta ”Apua” tai tästä linkistä (39947.1). Sen alussa olevat "Keskustelualueen säännöt" on syytä lukea ja niitä noudattaa, jotta keskustelu pysyisi kaikkien kannalta miellyttävänä.
Maininnan arvoinen kommunikointikanava on myös otteluchat, jossa voit reaaliaikaisesti jutella muiden managereiden kanssa. Sinne pääset otteluiden aikana kun olet seuraamassa niitä suorana. P

Last edited by rubbercube at 08/21/2014 04:44:53

Message deleted
This Post:
11
192750.4 in reply to 192750.3
Date: 08/01/2011 15:58:27
Zwölf
II.4
Overall Posts Rated:
687687
Second Team:
Zwölf 2
Tässä esimerkkiviesti heille, jotka haluavat mainostaa tutorointia uusille joukkueille (poista linkeistä välit, niin toimivat):

Tutorointi - Starttiapua aloittelijoille
Onko sinulla vaikeuksia BuzzerBeaterin pelaamisessa? Etkö oikein tiedä mitä kannattaisi tehdä? Mikä ihme on pelikunto, ja millaisia pelaajia kannattaisi ostaa? Jos sinulla, kuten niin monilla tämän pelin aloittelijoilla, pyörii tämän tapaisia kysymyksiä päässäsi, olet saanut nyt mahdollisuuden saada vihdoin kunnon vastauksia. Henkilökohtaiset BB tutorit vastaavat kysymyksiisi pelistä ja antavat sinulle kokemuksensa turvin arvokkaita vinkkejä ILMAISEKSI! Yhteydenpitoon käytetään tätä BB-postia, joten mihinkään BuzzerBeaterin ulkopuolisiin sitoumuksiin tai yhteydenottoihin et joudu. Tutoroinnin tarkoitus on helpottaa uusien BB managereiden alkutaivalta oman joukkueensa johtohahmona, joka saattaa olla kivinen, sillä Peliohjeet ovat hieman puutteelliset ja vaikeaselkoiset, eikä Keskustelu-foorumeiden sekamelskaiseen maailmaan ole vasta-alkajan kovin helppo sukeltaa. Maininnan arvoinen kommunikointikanava on myös otteluchat, jossa voit reaaliaikaisesti jutella muiden managereiden kanssa. Sinne pääset otteluiden aikana kun olet seuraamassa niitä suorana. Painat vain sivun alalaidasta ottelutapahtumien alta "connect", ja pääset koko Suomen, oman sarjasi ja oman ottelusi chattiin.
Jos olet kiinnostunut, vastaa minulle tai kirjoita viestiä tänne [ message=192750.1 ].
On hyvin suositeltavaa lukea tutoreiden vasta-alkajille suuntaama Aloittelijan pikaopas, jonka näet tästä [ message=192750.2 ] linkistä.

Last edited by rubbercube at 01/14/2017 07:46:44

Message deleted
This Post:
22
192750.6 in reply to 192750.5
Date: 09/26/2011 17:21:53
BetoniBasket
III.7
Overall Posts Rated:
25142514
Täytyy antaa jo tässä vaiheessa ISOT KIITOKSET !

Tällainen "vanha ukko" (55-vee) on saanut tässä kaudesta 5 alkaen hyviä vastauksia välillä tyhmempiin ja välillä viisaampiinkin kysymyksiin GM-WallyOopilta !

Aika paljon on helpottanut pelaamista kun ei yritä itse ratkoa kaikkea "kantapään kautta"-menetelmällä !

Tämä puu on hieno idea !

This Post:
22
192750.7 in reply to 192750.6
Date: 09/26/2011 22:54:18
Porvoon Jarmo
II.4
Overall Posts Rated:
788788
Täysin samaa mieltä,itsekkin haparoinut pimessä jo kaudesta 8 mutta pikkuhiljaa rupeaa valoa näkymään.
Kiitokset siitä "Tuutoreille" No names tietävät kyllä itse...ja rupeavat murjottamaan kun niin hyvillä neuvoilla ei tän parempaa ole saatau aikaan :)


This Post:
11
192750.8 in reply to 192750.1
Date: 02/23/2012 05:50:50
Tapanila Trailblazers
SM-Koris
Overall Posts Rated:
1313
Ns. hölmö kysymys tähän väliin: eikö BB:ssä kausienväliset ajat pitänyt olla vapaita pelaajien palkoista? Nyt näin ei kaiketi ole ollut ja joukkueen talous on yhtäkkiä huimasti pakkasella?

This Post:
11
192750.9 in reply to 192750.8
Date: 02/23/2012 06:24:37
Overall Posts Rated:
587587
Palkkoja ei makseta niillä viikoilla, jolloin ei ole kilpaotteluita. Tämä maksamattomuus näkyy ko. viikon ottelupäiviä edeltävän maanantain talouspäivityksessä. Esim. kauden alkua edeltävänä maanantaina palkat maksetaan normaalisti, sillä kauden ensimmäisellä viikolla luonnollisesti kilpaottelut jo pyörivät normaalisti. Jos taloussivulla ei huolellisen tarkastuksenkaan jälkeen näyttäisi olevan asia näin, niin sitten bugi-ilmoitusta kannattaa tehdä bugialueella: (205072.1).

Näille kysymyksille oikeampi paikka on Apua - Suomi, jonne löytää suoraan valikosta tai tästä: (http://www.buzzerbeater.com/help.aspx).

Message deleted
Message deleted