BuzzerBeater Forums

BB Bulgaria > [NT] Говорилня (2)

[NT] Говорилня (2) (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
262872.689 in reply to 262872.686
Date: 2/22/2018 7:39:37 AM
GorillaZ MaSters
A Grupa
Overall Posts Rated:
4444
Сам вдигаш прекалено много очакванията към отбора. Със сигурност правиш каквото можеш и си най-добрият вариянт, но все пак не всичко зависи от теб. Просто като казваш всеки сезон, че след 2-3-5 сезона ще имаме конкурентен отбор и така и не идва това време, се получава малко в повече. Особено хората които тренират, а и всички други, надявам се, искат да имаме конкурентен отбор. Явно обаче няма как да де получат нещата, ако нямаме по-широк отбор с повече равни играчи на еднаква възраст. Което пък зависи какато разбрахме от драфта, а това от потребителите. И така си се въртим в един отчаян кръговрат.

From: minkacha

This Post:
00
262872.690 in reply to 262872.689
Date: 2/22/2018 2:30:24 PM
Overall Posts Rated:
119119
@nikito
Благодаря! Може би отборът е прекалено предвидим с това LI, но в момента това е едиственото, което можем да играем що годе ефективно. Старая се да разнообразявам срещу слабите противници, но добрите мениджъри няма как да не ме хванат...

Продължавам да се повтарям, но във възрастта 24-28 имаме достатъчно добри играчи, за да задържим нивото в най-лошия случай. Разбира се трябва да се довършат още някой друг сезон.

This Post:
00
262872.691 in reply to 262872.688
Date: 2/22/2018 3:00:34 PM
Overall Posts Rated:
119119
@ GM-Nik0
Започвам в твоя ред:

1) Честно казано, колкото и тъпо да звучи точно в този момент, да, очаквам и до доста да го надскочим.

Имаме двама играчи, за които и китайците могат да ни завиждат - Златков и Джорински. И двамата са с по 135-136 TSP в момента и предвид факта, че ще ги тренирам до 32 включително е възможно да достигнат 150. Те са съответно ПМ/АЗ и ЛК/ТК. Респект към Балкан беър за всеотдайноста!

Под коша имаме двама бъдещи зверове - Начев на ТК и Клисарски на Ц, които Горилаз тренира много добре. Когато станат готови ще са с поне по 200к заплати и външни умения съпоставими с някои гардове от А група. Освен това имаме Миланов(ТК) и Вълков(Ц), които са в чужбина за жалост, но са добри алтернативи.

Другите гардовете, с които разполагаме в момента не са нещо особено за жалост, но това скоро ще се промени. Бирби ще дотренира Тасев и Клочков, а от по-младите имаме огромни надежди за Людмил Тодоров, Йордан Абаджиев и Николай Александров, които на този етап вървят много добре.

На лекото крило пък разполагаме и със Сафак, който Маломир супер настоятелно продължава да тренира, въпреки че гони 30-така.

2) Ясно е, че щом са гласували негативно тези вече 7 човека не им допадам особено. От към комуникация - аз за толкова сезони не мисля, че съм оставил дори едно съобщение без отговор. Пак казвам, ако има конструктивна критика ще бъде чудесно. Напълно си прав за това, че е време вече наистина да престанем. Ти защо си тренирал чадъри на Николов, аз защо съм тренирал борби на не помня вече как му беше името преди това... Нека вече спрем с това "удари ме, да ти върнем" и да провокираме дружелюбни дискусии на всякакви теми. Нека се включат колкото се може повече хора и да обсъждаме всякакви аспекти. Така ще се вдигне и нивото на БГ-лигата неминуемо. Аз имам огромно желание да помагам където с каквото знам.

3) Благодаря за подкрепата! Имам желание да продължа да водя отбора докато приключим с въпросното поколение, за да знам, че съм направил всичко каквото мога.

Да видиш, че и на дължина можем да си ги мерим!

This Post:
00
262872.692 in reply to 262872.689
Date: 2/22/2018 3:06:31 PM
Overall Posts Rated:
119119
@GorillaZ
Абсолютно си прав за очакванията... Наистина сам си го правя. Просто искам да станат нещата и знам, че малко трябва ама уви. Затова спирам с вдигането на летвата пък каквото стане.

Мисля в началото на всеки сезон да пускам анкета с очакванята, за да имам идея реално какво се надяваме да постигне отбора.

Иначе, да, не е тайна, че това е основния проблем - нямаме достатъчно равностойни играчи. Ако имахме може би щяхме да бием Израел в конкретния мач. Няма и да се промени това, така че можем единствено да правим каквото зависи от нас да държим тези, които имаме в максимално добра форма и да се молим да няма много контузии...

From: Garich
This Post:
00
262872.693 in reply to 262872.692
Date: 2/22/2018 6:23:02 PM
Overall Posts Rated:
3333
Кога има избори за Национален треньор?
Къде се гласува?

п.п. къде са тези 6-7 негативни вота?

Last edited by Garich at 2/22/2018 6:23:26 PM

From: minkacha

This Post:
00
262872.694 in reply to 262872.693
Date: 2/23/2018 4:17:53 AM
Overall Posts Rated:
119119
Всеки сезон има избори. Редуват се U21 и мъжете.
(http://www.buzzerbeater.com/country/36/ntelection.aspx)

В съответните страници на НО/U21 можеш да видиш процентите на доверие в треньора. Ето моите: (http://www.buzzerbeater.com/country/36/nt/overview.aspx)

56% при 16 гласували означава 9 за, 7 против.

This Post:
00
262872.695 in reply to 262872.694
Date: 2/23/2018 5:50:56 AM
Overall Posts Rated:
119119
Титулярният ни център току що свали 2 нива борби наведнъж... При положение, че нямаме равностоен заместник в момента мисля, че е безсмислено да държа и другите двама ветерани, които са при мен повече.

Обмислям да започна да налагам младите хем да трупат опит по-бързо, хем собствениците им да взимат допълнителни приходи. Освен това ще бъде хубаво да видим как ще се представя отбор изцяло с играчи под 30г, който в следващите 4-5 сезона само ще се подобрява.

Това ще означава, че следващия сезон в утешителния турнир няма да запишем особено впечатляващо представяне.

Бих искал колкото се може повече хора да споделят какво мислят по въпроса.

Поздрави

From: birbi

This Post:
00
262872.696 in reply to 262872.695
Date: 2/23/2018 12:39:03 PM
Grudovo Boars
II.4
Overall Posts Rated:
2828
Няма ли да е по_добре да се борим за по добро класиране в утешителнния турнир, за да разчитаме на по-добър жребии за следващия голям турнир? Моето мнение е да си останат ветераните, докато не започнат да отстъпват на младоците по качества.

This Post:
00
262872.698 in reply to 262872.697
Date: 2/23/2018 5:46:01 PM
Overall Posts Rated:
119119
Тотално не съм съгласен с първата част на поста ти.

Ще ти опонирам с факти.

Играчите имат определен процент ефективност на тренировките, който спада с възрастта им. В периода от 28 нататък даден играч би могъл сумарно да вдигне приблизително толкова умения, колкото в първата си година тренировки на 18. Т.е. при положителен еластичен ефект говорим за поне 10 поп-а. За мен това е фрапираща разлика.

Вече споменахме, че нямаме много играчи, от които да избираме, така че определено е ключово да изстискаме колкото се може повече от малкото звезди, с които разполагаме. Затова и агитирам да ги тренираме дори след 30.

Нивото на отбора определено ще падне много, не толкова заради разликата в уменията, а заради това, че младите все още много сериозно отстъпват в опита (Чавдаров е със 17, Хинов с 16), издръжливостта и фаловете. Издръжливостта и опитът няма как да ги онагледя в цифти, но само от фаловете ще губим поне 6-7 точки на мач средно.

From: uBAH

This Post:
00
262872.699 in reply to 262872.698
Date: 2/24/2018 6:39:38 AM
Green Cats
A Grupa
Overall Posts Rated:
7575
Second Team:
Yellow Cats
@GM-Nik0 е основоположителя на конфротационните дискусии. Спомням си добре времето, когато ти не приемае чуждо мнение и твоето беше миродавно, така че изказвания от типа, които правиш малко по-рано в дискусията са смешни. Ако наистина искаш друг тип отношение и дискусионна култура, започни сам да спазваш такива принципи. Бъди сигурен, че всеки път, щом заговориш по познатия начин (заяждайки се), аз лично ще ти отвръщам по същия начин.

@minkacha, аз подкрепям birbi по отношение стратегията за другия сезон. Не само в играта, но и извън нея винаги съм подкрепял мнението, че играчите никога не бива да бъдат делени на млади/стари или други критерии, различни от можещи или не. Смятам, че винаги трябва да се използват тези, които биха били най-полезни на отбора към дадения момент. В реалния свят, един треньор не прави услуга на младо момче, което не е готово за професионалния спорт, пускайки го при големите. Тук едва ли това ще се отрази отрицателно на някой от играчите, но на отбора - да. И давам пример с Абаджиев - разбира се, че би ме радвало да е в НО, но не бих искал той да играе за сметка на някой, който е по-добър към този момент и ще бъде от по-голяма полза. Това само може да ме мотивира да продължа да тренирам. Така мисля аз, други може да мислят по различен начин.

Advertisement