BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar válogatott III.

Magyar válogatott III. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
11
215892.642 in reply to 215892.641
Date: 3/26/2013 2:57:12 AM
Overall Posts Rated:
411411
Szia!

Engedj meg 1-2 meglátást kérlek!

Néztem a kinti fórumot, semmi taktika, vagy bármi taktikára vonatkozó dolog nem volt kitéve, így nem lehet ötletelni!

Akármi ötletet szívesen várok!

Ezzel senki fantáziáját nem mozgatod meg!

Ha írtad volna, hogy 2 pontos 2:3-at mennél, sokan próbáltunk volna lebeszélni róla.

Egyszerűen nem értem mit akartunk a 2:3-al, mi voltunk az esélytelenek ezen a meccsen? Miért kockáztattunk? Nem jött be. PM-be beszélgettünk, írtad, a kinti játékosoknál is azokat preferálod, akiknek van bv-jük. Mi értelme 2:3-ba felállni, ha eleve bentre van erősítve a csapat nem kintre? Illetve 2 pontos taktika ellen teljesen feladni a kinti védekezést, 3 benti emberrel felállni a kezdőbe, és erre 2:3-at nyomni? A kinti emberek szétszedtek minket, teljes csőd volt a taktika, 35 gólpasszt nem tudom utoljára mikor láttam válogatott ki-ki meccsen!

Forma ide vagy oda, azért azt durvának tartom, hogy Berényi helyett Gonda a csapatban. Mekkora skill különbség van Berényi javára IR posztos skilleket nézve +5-8?

Jeleztem már pm-be is, a csapat erőssége eddig a kinti támadásban volt, jelenleg úgy érzem nincs csapat rá, pedig ezt a meccset kintről könnyen tudtuk volna hozni! Mi lesz az egysíkú kerettel, ha nem lesznek formában a benti embereink? Rámentél IR és benti dh nélkül, formátlan benti sorral egy bentre erős jól összerakott csapatra. Milyen eredményt vártál úgy, hogy cserébe 7-es formás benti emberek játszottak, és előre számolni lehetett vele, hogy Huba ütni verni fog?

Írták, hogy használj blankot!A válasz:

Egyelőre sok tapasztalatom nincs, csak az a meccs amit még 2 éve elbuktunk.
Idővel mindenképpen fogom használni, ki kell tapasztalni hogyan működik.
Könnyebb meccseken részben el fogjuk már sütni.

A fél magyar mezőny blankot játszik több mint 1 szezon óta, mindkét válogatott több mint egy szezon óta blankot játszik (tétmeccseken is), te mint szövkap nem rendelkezel ilyen jellegű tapasztalattal? Ez szerintem totális felkészületlenség, amikor hetekig hónapokig csomó helyen ez volt a téma! Mire vannak az edzőmeccsek (privát ligák) stb. stb. stb.?

Ha nem tudsz valamit kérdezz, vannak itt intelligens tapasztalt felhasználók aki segítenének neked, szerintem!

de egyet ígérhetek, következő szezonra (elejére-közepére) olyan csapatunk lesz, ami egy ilyen meccset hozzáálláshátrányban is hozni fog:)
Megfelelő formákkal ezzel a csapattal sem lett volna probléma:(.

Forma ide vagy oda (mindig voltak gondok vele eddig is), nem tudom utoljára mikor kaptunk ki ennyivel gyengébben rangsorolt csapattól. Nem hiszem, hogy azt kéne előre lépésnek tekinteni, illetve nem hiszem, hogy annak kéne lennie a célnak, hogy jövő szezonra egy ilyen csapatot hozzáállás hátrányban is meg fogunk tudni verni. Ha így van, hatalmas visszaesés lesz az eddigiekhez képest.

Last edited by JoeBlack at 3/26/2013 3:03:40 AM

From: Cimi

This Post:
00
215892.643 in reply to 215892.642
Date: 3/26/2013 5:47:12 AM
Overall Posts Rated:
146146
Pont ezért kérdeztem a blankot. Én minden u21 es meccsen ezt hasznàlom és tökéletesen müködik. Ez a meccset blankkal hoztuk volna. Gécsek dobàlt össze vissza. A blank lecserélte volna pl.

This Post:
00
215892.644 in reply to 215892.642
Date: 3/26/2013 6:38:46 AM
Overall Posts Rated:
145145
Köszi a kritikákat!

A taktikát nagyon sokáig mi sem tudtuk, hogy mi lesz. Sajnos kényszerpályán mozogtunk a formák miatt, kockáztatni kellett.
A csapat nem tud passzolni, ezzel próbálunk majd valamit tenni.
Kiírni konkrétabbat így sokáig nem is tudtunk volna, de őszintén szólva nem is merünk, mert van olyan, aki szándékosan ártani akar a csapatnak (lásd játékosok szándékos formarontása). Ezért írtunk előző meccsnél is 2 forgatókönyvet.
Következő meccsek előtt nagyon szívesen fogadom privát üzenetedet, ott neked el is mondom konkrétan a terveket, és meg is próbálhatsz lebeszélni:).
A 2-3 zóna a lepattanózást akarta erősíteni, mert abban a fehéroroszok is szétszedtek minket.
Ez a része be is jött.
Gonda bekerült a csapatba, 9-es formája volt, Berényinek 7-es. Gonda 4-5 héten belül a legjobb irányítónk lesz belső támadáshoz, míg megmondtam, hogy olyan játékos akinek bentre a skilljeinek összege 8, nem lesz kerettag egy olyan poszton, ahol van másik alternatíva.
A blanknak utánaolvastam, játszani is fogjuk, tegnap még nem sütöttük el. Én is elkezdtem próbálgatni, nagyon sok információt szereztem "coaches" fórumról.

Ekkora gondok nem hiszem hogy voltak a formákkal. 2 centerünk volt 8-as formában, és be kellett hívni egy olyan centert, aki amúgy jól teljesített, de nem lenne amúgy kerettag. 2 centerünk volt 7-es formában, míg egy hatosban.

Akkor az utolsó mondatomat átfogalmazom. 1-1,5 szezon múlva egy még soha nem látott magyar válogatott lesz itt mind teljesítmény, mind eredmények szempontjából. Ehhez sajnos a mi elképzeléseinkre kell picit formálni a játékosokat, ez egy kis idő.

Last edited by Wenger92 at 3/26/2013 6:53:23 AM

This Post:
00
215892.645 in reply to 215892.642
Date: 3/26/2013 7:10:06 AM
Overall Posts Rated:
145145
"Egyszerűen nem értem mit akartunk a 2:3-al, mi voltunk az esélytelenek ezen a meccsen? Miért kockáztattunk? Nem jött be."

Sajnos a formák láttán kijelenthető volt, hogy nem mi vagyunk az esélyesek.
A kockáztatás a lepattanózás javítása érdekében volt, ezt le is írtam az előzőben is. Ez a része bejött.
Túlságosan lerontotta a külső védekezést...Ez a része nem jött be.
Sajnos egy 1v1-védekezéssel valószínű meg palánk alatt szednek szét lepattanóban.

This Post:
00
215892.646 in reply to 215892.645
Date: 3/26/2013 8:06:37 AM
Overall Posts Rated:
00
Mi az a blank, annyit írtatok már róla, de fogalmam sincs mi az, bocs a tudatlanságomért? :)

This Post:
00
215892.647 in reply to 215892.646
Date: 3/26/2013 8:11:27 AM
Overall Posts Rated:
145145
Amikor nem állítunk kezdőt meg cseréket, vagy nem mindenhova, és hagyjuk, hogy az edző tegye be a játékosokat.
Úgynevezett "mismatch"-eket próbál létrehozni, koncentrál az ellenfél gyengéire. Aki jól tudja használni, annak nagyon jól jön.
Én nem akartam először ilyen fontos tétmeccsen elsütni, annyira még nem ismerem. Következő meccs valamilyen szempontból blank lesz már.
Klubcsapat szinten nem nagyon ajánlott, főleg ha 3 játékost edzel 1 poszton.

This Post:
00
215892.648 in reply to 215892.647
Date: 3/26/2013 8:15:02 AM
Overall Posts Rated:
00
Köszönöm a gyors választ. akkor én kihagyom, mert 3 embert edzek C posztra. Sikereket a válogatottt élén!

This Post:
00
215892.649 in reply to 215892.648
Date: 3/26/2013 8:34:46 AM
Overall Posts Rated:
145145
Köszönöm!
Akkor még működhet akár, hogyha lerögzíted a centereket, akkor lehet hogy őket nem barmolja össze, de nem vagyok benne biztos. Ebben valami tapasztaltabbat kell megkérdezni. A csütörtöki meccs után én is tudni fogom, mert most pont ezt fogom kipróbálni.

This Post:
00
215892.650 in reply to 215892.645
Date: 3/26/2013 8:54:51 AM
Overall Posts Rated:
411411
"Egyszerűen nem értem mit akartunk a 2:3-al, mi voltunk az esélytelenek ezen a meccsen? Miért kockáztattunk? Nem jött be."

Sajnos a formák láttán kijelenthető volt, hogy nem mi vagyunk az esélyesek.
A kockáztatás a lepattanózás javítása érdekében volt, ezt le is írtam az előzőben is. Ez a része bejött.
Túlságosan lerontotta a külső védekezést...Ez a része nem jött be.
Sajnos egy 1v1-védekezéssel valószínű meg palánk alatt szednek szét lepattanóban.

1v1-be nem kaptunk volna 35 gólpasszt, sokkal több eldobott labdája lett volna a kisembereinek, és kijött volna a kisemberek közti differencia a mi javunkra.

a meccsen mi voltunk az esélyesek, de természetesen nem ezzel a taktikával!

kezdtük már a szezont ugyan ilyen magas emberes formákkal. ha jól emlékszem pont az előző szezonba kellett kaygeenek is olyanokat behívni akiknek nem lett volna ott a helyük, azokat a meccseket hoztuk kint! most se ki se be figura van. ezen a szinten ez nem megengedhető szerintem

This Post:
00
215892.651 in reply to 215892.650
Date: 3/26/2013 9:00:13 AM
Overall Posts Rated:
145145
"a meccsen mi voltunk az esélyesek, de természetesen nem ezzel a taktikával!"

Kinek mi...Nekünk nem voltak olyanok a formák, hogy akármerre eltudjuk tolni jól a taktikát.
Ha 1v1-be megyünk, félő megint hozunk valami 7 alja lepattanózást, és szétszednek minket vele.
Ezt választottuk, nem sült el jól. Nem vagyok benne egyáltalán biztos, hogy 1v1-gyel összességében jobban sült volna el a dolog.

" most se ki se be figura van"
Még mindig ugyanazon a játékoson lovagolunk, aki tavaly kerettag volt, idén meg nem. Leírtam miért nem hívtam be.
Ha nem lett volna kintre 3 emberünk 6-os formában, lehet hogy el is tudtuk volna sütni azt a kintit.

From: kaygee

This Post:
22
215892.652 in reply to 215892.633
Date: 3/28/2013 5:32:51 AM
Overall Posts Rated:
173173
Végigolvastam az elmúlt hét történéseit, nem tudom, mi hozott vissza, biztos a nosztalgia. Bár úgy tűnik, nagyon nem kellett volna. Most meg azt sem tudom, hol kezdjem.

(215892.633) (215892.637)

Kár jönni célozgatni Novák miatt, alig foglalkozom a játékkal. Észrevehetted, hogy nem válaszoltam egyetlen üzenetedre sem, az elmúlt négy szezon történései alapján érthetetlen számomra, hogy miből gondoltad, hogy együtt fogok veletek működni. Ennek ellenére betetted Novákot a keretbe, most pedig te vagy megsértődve. Az elkövetkezendő pár hétben eldöntöm majd, hogy mi legyen a további sorsa. Ők ketten Szoboszlaival a kezdetek kezdetén indultak valamikor úgy, hogy kiválogattam őket 18 éves korukban, és jónéhány társukkal együtt NT-re kezdek el nevelkedni... Tudod, van olyan, aki meg is csinálja...

Sajnos a 2-3 zóna nagyon gyenge kinti védekezést eredményezett, illetve passzban még mindig nagyon gyengék vagyunk.
Így megvolt a lepattanózás, ez volt a cél a zónával, meg egy esetleges blank könnyebb semlegesítése, mert ők bevallottan játsszák azt.

Azt eddig is tudtam, hogy gőzötök sincs a játékról, de ez tényleg mindent ver. Ha gyengének tartod passzolásban a csapatosat, akkor nem árulnád el a nagyközönségnek, hogy miért azt a taktikát játszottad, amiben a passzolás lényeges szempont? Persze mondanom sem kell, hogy az sem lendíti előre túlzottan az ügyet, ha kihagyod a jól passzoló irányítót a keretből, aki történetesen kinti védekezésben is ott van a legjobbak szintjén.

Ha pedig bevallottan nincs tapasztalatod a blank taktika ellen, akkor mi a bánatból gondoltad, hogy egy selejtező meccsen egy gyengébb csapat ellen majd tudni fogod az ellenszert? Pont az a blank taktika lényege, hogy az ellenfél felállását is figyelembe veszi a meccsmotor, te pedig 2-3-ra állítod a védekezést, mondd, te merre jártál az elmúlt hat szezonban, mert minimum azóta szidja ország-világ a 2-3 zónát, a leggyatrább védekezés az egész BB-ben.

Ekkora gondok nem hiszem hogy voltak a formákkal. 2 centerünk volt 8-as formában, és be kellett hívni egy olyan centert, aki amúgy jól teljesített, de nem lenne amúgy kerettag. 2 centerünk volt 7-es formában, míg egy hatosban.

A 2-3 zóna a lepattanózást akarta erősíteni, mert abban a fehéroroszok is szétszedtek minket.

Szerintem egy szezonértékelésben is majd ezt a két mondatot tedd ki. Tehát a konklúzió, ha sz@r formában vannak a csapatban a magas játékosok, akkor evidens, hogy te bentre támadsz, hiszen aligha lehet majd gond, hogy az ellenfélnél meg az összes magas játékos 8-as. Emellett beteszed 2-3 zónára a védekezést, hiszen ez egy kosárlabda menedzser játék, itt az a csapat nyer, amelyik több lepattanót szed, és nem amelyik több pontot dob. Uramisten...

Persze bőven hozzátartozik az igazsághoz, hogy két bedobó is 8-as formában volt, a legjobban használható kinti DH 9-esben, Csankó is 8-asban, aki meg kinti támadásnál messze a legjobb ECS poszton, ráadásul a keret legjobb benti védője (persze bedobót játszott). Az ellenfél két legjobb kinti játékosa 7-es formában volt, de a többi is 8-as, képességekben messze lemaradva a mieinktől. Ez egy kezdőnek is első ránézésre kinti támadás, amivel nyerhettünk is volna.

Hiába akarod ezt rákenni a formákra, mert csak azok a játékosok voltak rossz formában, akiket benti támadáshoz lehet jól használni, te ennek ellenére játszottál bentit. Ez pedig a te rossz döntésed, és nem külső körülmény.

Last edited by kaygee at 3/28/2013 5:37:24 AM

Advertisement