BuzzerBeater Forums

Hellas - I.1 > EUROLEAGUE 2018

EUROLEAGUE 2018

Set priority
Show messages by
This Post:
00
294189.16 in reply to 294189.15
Date: 05/22/2018 08:08:56
Overall Posts Rated:
10001000
Το ξανάδα το ματσάκι. Για να κλείσουμε με την διαιτησία, στις 3 πρώτες περιόδους ήταν straight και δεν επηρέασε τίποτα. Το δεύτερο φάουλ του Βέσελυ που ήρθε μετά από 1,5 λεπτό βρωμάει (επιθετικό φάουλ σε σκριν στην μπάλα αλλά από την μία λήψη που έχω είναι ακούνητος) αλλά δεν άλλαξε εκεί αρνητικά. Στην 4η περίοδο έστειλαν πολύ γρήγορα στις βολές τη Ρεάλ με 2 φάουλ από τα πρώτα 4 να είναι αυστηρά κατ'εμέ. Από το 66-61 και μετά πάντως, ειδικά στο 66-61 (στην ίδια φάση ίσως έχει γίνει φάουλ του Κάρολ στον ΣΛούκα, ίσως φάουλ στον Βέσελυ στην διεκδίκηση του ριμπ και το κουλό κυρίως αντιαθλητικό στον τελευταίο) και επίσης το τελευταίο λεπτό του αγώνα όπου 3 αμφισβητούμενες φάσεις είναι και οι 3 υπέρ της Ρεάλ (παγίδα στον Ντόνσιτς που έχει σταματήσει ντρίπλα και δεν έχει κανέναν κοντά του να πασάρει, η φάση με την επαναφορά από το πλάι του διέσχισε ο Καμπάτσο την baseline ψιλοβρωμάει όλη και το επιθετικό του Τόμπκινς) εμένα μου δίνουν την αίσθηση ότι οι γκρι την είχαν την προτίμησή τους. Η Ρεάλ δεν νομίζω πως έχει πάνω από 1 φάση να διαμαρτυρηθεί στο ματς. Τώρα ο Γιουλ το έκανε το φαουλάκι του κανονικότατα, δεν το λες και τόσο φτηνό και ήταν στο 38ο λεπτό. Εδώ κλείνω με την διαιτησία υπενθυμίζοντας ότι δεν ήμουν συναισθηματικά αδιάφορος.

Τώρα όσο αφορά το ματς στο Ά μέρος ήταν καλύτερη η Φενέρ από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος. Πιο καλές οι επιθέσεις, στοχευμένα τα πικ εν ρολ της, δεν αγκομαχούσε καθόλου. 6-1 οι ασίστς υπέρ της ενώ συνεχώς είχε το προβάδισμα. Η Ρεάλ κρατήθηκε όμως γιατί το ήθελε πολύ, και είχε παίκτες από τον πάγκο που το πίστευαν. Και αυτή είναι η Ρεάλ. 4 λεπτά με δυνατό ξέσπασμα που αλλάζει τις ισορροπίες. Όταν μπήκαν Γιουλ και Ρούντι από τη μία και Τόμσον από την άλλη, η Ρεάλ έτρεξε γρήγορο σερί. Έχουμε 3ποντο Ρούντι, μπάσιμο Ρούντι που πήγε σε ημιβοήθεια ο ΣΛούκας κι ο πρώτος έδωσε ασίστ στον Γιουλ για νέο τρίποντο, δύσκολο Τζορντανέλικο μπάσιμο από Ρούντι και μπάσιμο από Γιουλ (εκείνο που πέταξε πολύ ψηλά την μπάλα). 10 πόντοι και ακόμα 2 που ευθύνεται ο Τομσον σε αμυντική αντιμετώπίση πικ εν ρολ.

40 -38 ημίχρονο

Από την Ρεάλ μου άρεσε η αυτοπεποίηθηση σε κάποια σουτ και η προσπάθεια να είτε να βγάλει αιφνιδιασμό μετά από ριμπ (τα 2 πρώτα καλάθια του Ντόνσιτς) αλλά και το χτύπημα μετά το πρώτο πικ εν ρολ στην επίθεση. Δεν μου άρεσε το ότι μπούκωνε κάποιες φορές.

Από Φενέρ μου άρεσε η αρτιότητά της στην επίθεση. Τα πικ εν ρολ της στοχευμένα σε Γιουλ, Κάρολ κατά κανόνα, είχε 3 επιθέσεις με ποστάρισμα Κάλινιτς σε Ντονσιτς και δεν τα έχασε μετά το καυτό 4λεπτο της Ρεάλ (πήρε τάιμάουτ ο ΖΟτς και απέσυρε και δεν ξανάβαλε Τομσον). Ο Σλούκας του Ά μέρος ήταν χάρμα οφθαλμών. Τον είδα και τον ξαναείδα και καταλαβαίνω απόλυτα γιατί τον χαρακτηρίζει ηγέτη της ομάδας του ο Ζοτς. Θεωρώ συνολικά πως η Φενέρ ήταν πιο υγιής στο Ά ημίχρονο και καλύτερη.

Στην ΄Γ περίοδο όμως η Ρεάλ μπήκε πολύ πιο δυνατά, πήρε κεφάλι, έχτισε διαφορά και ουσιαστικά δεν την ξαναέχασε ποτέ. Την ΄Γ περίοδο λέω να την ξαναδώ το βράδυ. Μιλάμε για τελείως διαφορετικό ματς σε σχέση με ότι βλέπαμε στο Ά μέρος. Η αλήθεια είναι ότι τα 2 πρώτα λεπτά της ΄Γ περιόδου θεωρούνται επίσημα από τα πιο σημαντικά μέσα στο ματς.

63-55

Την παραδέχομαι την Ρεάλ. Δεν ήταν στο +8 από καμία διαιτησία. Εϊχαν έρθει με έναν σκοπό και δεν έχασαν την πίστη τους. Θεωρώ πως ψυχολογικά ήταν πιο έτοιμη και πιο ήρεμη κι αυτό είναι ακόμα ένα credit για τον Λάσο και ίσως το πιο σημαντικό όλων. Πολύ σημαντική βοήθεια από Κοσέρ ενώ έχουν σημαδέψει και τον ΣΛούκα πολύ στην επίθεση.


συνέχεια...

This Post:
00
294189.17 in reply to 294189.16
Date: 05/22/2018 08:09:15
Overall Posts Rated:
10001000
Στην ΄Δ περίοδο κουτσά στραβά και βασιζόμενη στην άμυνά της η Φενέρ το πήγε το ματς στους 5 πόντους 66-61. Ο Βέσελυ νευρικός στο 66-61 αστόχησε για 3η φορά εξ επαφής κάτω από το καλάθι. Έχουμε το αντιαθλητικό το σκορ πάει 68-61 και ακολουθεί η φάση που έκρινε το ματς τελικά κατά τη γνώμη και αναφέρομαι στο τρίποντο του Κάρολ. Η Φενέρ παίζει με 4 κοντούς και τον Βέσελυ, έχει συμπληρώσει φάουλ και η εντολή είναι για αλλαγές στα σκριν. Βέσλυ μαρκάρει στο τρίποντο, η μπάλα στον Ταβάρες στον οποίο πάει βοήθεια, εκείνος πασάρει στον Κάρολ, προσποίηση να αποφύγει τον Κάλινιτς, μία ντρίπλα και 71-61. Τάιμ άουτ ο Ζοτς, ξανά με 2 ψηλούς, αλλά είχαν χάσει την πίστη τους και την συγκέντρωσή τους, Έχασαν και ριμπ αμυντικά μαζεμένα μετά από εκείνο το σημείο. Μέχρι το τελευταίο λεπτό. Με +8 μπήκε στο τελευταίο λεπτό η Ρεάλ, αλλά απέναντι στις παγίδες τα έκανε ψιλομαντάρα όπως και απέναντι στον ΠΑΟ στο game 4. Αστόχησαν και σε 4 βολές, ευστοχούσε η Φενέρ και φτάσαμε στην φάση του Τομκινς.

Στο ΄β ημίχρονο η Ρεάλ για 19 λεπτά ήταν ή καλύτερη ή ίση με την Φενέρ. Και στο ΄β ημίχρονο κρίνονται οι αγώνες. Το ένα όμως αυτό τελευταίο λεπτό του αγώνα παραλίγο να φτάσει να χύσει το γάλα από την καρδάρα. Θα μπορούσε να είχε δωθεί επιθετικό στον Τομκινς πολύ άνετα και γίνει το σκορ 81-80 και δεν θα έλεγε κανείς τίποτα. Θα τραβούσε ο κόσμος τα μαλλιά του απλά Ήθελα να τα δω τα τελευταία 18'' με σκορ 81-80 κι ας κέρδιζε όποιος να ναι. Κακά τα ψέματα αν έλειψε κάτι πολύ από αυτό το final 4 ήταν οι εναλλαγές στο σκορ. Δεν είχαμε και τόσες συγκινήσεις και σασπένς. 4 αγώνες και σε κανέναν δεν άλλαξε το σκορ στην τελευταία περίοδο. Μόνο απέλπιδες προσπάθειες να αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή.

Αυτά τα λίγα...

ΥΓ:θα ξαναδώ την ΄Γ περίοδο μόνο και μόνο για το αν όντως κράτησαν τον ΣΛούκα μακρυά από την μπάλα

ΥΓ2: μας ισοφάρισαν οι Καβς και εύκολα μάλιστα